Salat med paneret gedeost

Salat med paneret gedeost er en af mine yndlingssalater! Okay… i tæt konkurrence med Cæsarsalat! Gedeost deler vandene, men jeg er altså en af dem der elsker gedeost. Jeg kan til gengæld ikke lide en helt klassisk ostemad, men hvis ost er inkorporeret på den rigtige måde, så er jeg stor fan. Når det kommer til pankopaneret gederulle, så er jeg solgt.
Hvis du er til ost, så prøv nogle af mine opskrifter med ost: Gedeostehapsere med pære og rosmarin eller Crostini med burrata og trøffelsalami
Salat med paneret gedeost
Salat med paneret gedeost er min fortolkning af en Salade Chèvre Chaud. Klassisk serveres gedeosten på et stykke brød som et grillet, og her i min udgave er den paneret i pankorasp. Selve salaten kan mixes som man ønsker. Den fungerer også fint til en omgang “tøm køleskabet”, da man kan bruge hvad end man har. Jeg bruger hjertesalat, agurk, mango og lynsyltede rødløg i denne opskrift. Det er også lækkert med rød spidskål, babyspinat, hindbær eller semidried tomater. Du kan bruge lige det du ønsker i salaten, så er der nogle af ingredienserne du ikke har, så skifter du ud som det passer dig.
Jeg laver altid en hurtig vinaigrette med sennep, honning, lidt hvidvinseddike og god olivenolie. Flotter man sig, så drysser man ristede valnødder over salaten også.
Jeg har også andre opskrifter med panko-panering: Pankorejer med citronmayo og Peberfrugtsnacks med cream cheese!
Salater der mætter
Jeg er vild med at spise salat, så længe at det er mere interessant end iceberg, agurk og tomat i en kedelig kombination. Udover denne salat med paneret gedeost, så er jeg som før omtalt glad for Cæsarsalat, men også meget glad for salat med sashimitun og avocado og grøn bønnesalat med puck ost, peberfrugt og ristede mandler.
Velbekomme!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
//Rebekka

Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 10 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 2 stk hjertesalat
- 1 mango
- ½ agurk
- ½ portion syltede rødløg Find opskriften her: www.beksemad.dk/opskrift/syltede-roedloeg/
- 1 spsk honning
- ½ spsk sennep, dijon Du kan også bruge en grov sennep
- 2 spsk hvidvinseddike
- 4 spsk olivenolie
Ingredienser
Salat
Vinaigrette
|
![]() |
- Start med at lav en portion (eller bare en halv portion) lynsyltede rødløg. Find opskriften her: www.beksemad.dk/opskrift/syltede-roedloeg/
- Skyl hjertesalat og agurk.
- Halvér agurk, skrab kernerne ud og skær i skiver på 4-5 mm.
- Riv hjertesalat i grove stykker salat. Du kan også bruge en kniv, men jeg kan godt lide at det er lidt tilfældigt i udtrykket.
- Skær mangoen på hver side af stenen, fjern skrællen og skær ud i tern på ca. 1,5 cm.
- Saml salaten med hjertesalat, agurk, mango og de lynsyltede rødløg og anret i 2 dybe tallerkner.
- Lav en vinaigrette ved at blande honning (er den meget fast kan du give den en kort tur i mikrobølgeovnen) og sennep sammen. Tilsæt derefter hvidvinseddike og rør godt sammen. Rør olivenolie i mens du pisker godt med en gaffel, så vinaigretten tykner lidt.
- Hæld vinaigretten over salaten.
- Find 3 dybe tallerkner frem og fyld; en med mel, en med æg og en med pankorasp.
- Brug en gaffel til at piske ægget godt sammen med en spsk vand.
- Skær enderne af gederullen (bare lige et par mm) og skær den derefter i 6 lige store skiver.
- Panering af gedeosten sker ved først at vende skiverne af gederulle først i mel, så i æg og derefter i pankorasp.
- Lad vær med at gøre det med alle 6 skiver på én gang, men du kan godt lave 2 ad gangen.
- Jeg dobbeltpanerer, så de får liiiiiige en tur i æg og pankorasp igen.
- Klem forsigtigt på de panerede skiver gederulle, så paneringen sætter sig lidt.
- Varm olien op til 160-180 grader (det kan være lidt svært at styre i en gryde, men det er muligt!)
- Kom 2 skiver paneret gedeost i den varme olie og fritér indtil de er gyldne. Gentag med resten af de panerede skiver gederulle.
- Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Anret 3 panerede stykker gederulle ovenpå salaten og servér!
- Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu