Pankorejer med citronmayo

Pankorejer med hjemmelavet citronmayonnaise! Det går man ikke galt i byen med. Herhjemme er de et hit når jeg får spontane veninde-besøg og skal bikse noget sammen hurtigt. Det der tager længst tid, er at pille skallerne af rejerne og fjerne tarmen. Dette skal absolut ikke holde dig fra at kaste dig ud i at lave hjemmelavede pankorejer. Panko er en japansk rasp, som er lidt anderledes i strukturen end den rasp vi traditionelt bruger herhjemme – og så kan det blive virkelig sprødt når det friteres. Jeg er helt tosset med det!
Pankopanerede tigerrejer med hjemmelavet citronmayonnaise
Til disse pankorejer hører en ordentlig dyppelse sig til! Nogle er vilde med en sød chilisauce, men jeg er altså vild med en god mayo. Jeg serverer som regel mine pankorejer med en hjemmelavet chilimayo eller citronmayonnaise. Begge dele fungerer rigtig godt. Chilimayoen har lidt sødme og spicyness, som passer godt til, men jeg er også helt vild med den syre og aroma der er i en citronmayo.
Find opskriften på chilimayo HER!
Opskriften på min hjemmelavede citronmayonnaise finder du i opskriftboksen længere nede i indlægget!
Brug også dine pankorejer til..
Udover at servere de sprøde pankorejer med mayo som en lækker snack, så er jeg vild med at bruge dem som fyld i en salat. Jeg laver tit en omgang “tøm-køleskabet-salat” og topper af med sprøde pankorejer. Lidt kedeligt, fintsnittet spidskål, som lige får sprødheden tilbage ved at ligge i isvand. Sammen med hvad der nu ellers er at finde i grøntsagsskuffen, så er der bund for en god salat. Jeg laver altid en hurtig vinaigrette på sennep, honning, hvidvinseddike og olivenolie som piskes cremet og så er der som regel også lidt nødder at finde i et af skabene at toppe af med.

Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 5 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 400 gram store tigerrejer Jeg bruger frosne med skal (uden hoved)
- 1-2 æg
- 1 dl hvedemel
- 2-3 dl pankorasp
- ½ tsk salt
- ½-1 liter olie, smagsneutral Til fritering
- 1 æg
- 1 tsk sennep
- 2½ dl olie, smagsneutral Jeg bruger rapsolie
- ½ tsk salt
- 2-4 tsk citronsaft
- 1-2 tsk citronskal
Ingredienser
Pankorejer
Citronmayonnaise
|
![]() |
- Pil skallerne af rejerne og fjern tarmen med en pincet
- Bland mel med salt
- Vend rejerne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i panko
- Varm olien op i en gryde til 160-170 grader
- Fritér 3-4 rejer ad gangen i den varme olie - pas på når det sprutter - til de er gyldne
- Læg rejerne til at dryppe af på køkkenrulle inden servering
- Kom ægget, sennep, 1 tsk citronsaft, 1 tsk citronskal, ½ tsk salt og olie i et højt stavblenderglas
- Før den slukkede stavblender helt ned i bunden af stavblenderglasset
- Tænd stavblenderen og før langsomt op - stille og roligt samler din hjemmelavede mayonnaise sig
- Hvis du synes at den er til den tynde side, så kan du sagtens supplere med lidt ekstra olie og stavblende det ind i mayoen
- Smag til med ekstra citronsaft, citronskal og salt
- Kom i et lufttætbeholder og gem i køleskabet i en uges tid
Jeg har taget mig et par dages ferie. Så jeg nyder at lade lidt op, ordne praktiske ting, være social og få lavet nogle lækre opskrifter til jer! Håber at I nyder sommeren og har en fantastisk uge – også selvom det for nogle af jer ikke længere er i ferietid!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu