Chokoladescones

Crostini med burrata og trøffelsalami

Jeg elsker trøfler og alt der smager af trøfler. For et par uger siden besøgte jeg min storebror, svigerinde og niece for første gang siden Coronakrisen. Udover at nyde nogle lækre drinks og god mad, så skete der noget andet. Jeg opdagede trøffelsalami! Jeg har i mange år ikke spist svinekød, men efter min tur i MasterChef, så spiser jeg nu en smule. Denne lækre trøffelsalami kan købes i Irma, men du sikkert også finde en hos din lokale delikatesse! Der er sikkert ikke voldsomt meget trøffel i, men det ændrer ikke på at jeg synes at den smager hamrende godt. Hos min storebror spiste jeg den på knækbrød, men jeg tænkte at den måtte kunne bruges til en lille snack. Derfor har jeg lavet denne lille crostini med burrata og trøffelsalami, som jeg deler med jer!

Crostini med burrata og trøffelsalami - snacks ala Beksemad

Crostini med burrata og trøffelsalami

En lille snack, som er perfekt til velkomstchampagnen, på tapasbordet eller når der kommer gæster til sommerens fester. Denne crostini er en lille kompakt snack, så man spiser ikke mere end et par stykker. Smørstegt toast, burrata ost og trøffelsalami. Hvis du ikke kan skaffe burrata (jeg køber det i Irma), så kan frisk mozzarella bruges som alternativ, men det er ikke nær så cremet. Burrata er en italiensk frisk ost, som ligner mozzarella, men som har en blød kerne (kendt som stracciatella – ej at forveksle med isen). Jeg topper med de friske urter jeg har i vinduet, som regel timian eller rosmarin. Hvis man vil være rigtig fræk, så kan man rive frisk trøffel på de små crostini!

Hvis du er vild med små snacks med ost, så prøv også: Gedeostehapsere, pebersnacks med flødeost eller gougères!

Crostini med burrata og trøffelsalami - snacks ala Beksemad Crostini med burrata og trøffelsalami - snacks ala Beksemad

Print opskrift
Crostini med burrata og trøffelsalami
En lille snack, som er perfekt til velkomstchampagnen, når du skal have gæster, på tapasbordet eller når der kommer gæster til sommerens fester. Det er en lille kompakt snack, så man spiser ikke mere end et par stykker. Smørstegt toast, burrata ost og trøffelsalami. Hvis du ikke kan skaffe burrata (jeg køber det i Irma), så kan frisk mozzarella bruges. Burrata er en italiensk frisk ost, som ligner mozzarella, men som har en blød kerne (kendt som stracciatella - ej at forveksle med isen). 
Crostini med burrata og trøffelsalami - snacks ala Beksemad
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
Crostini med burrata og trøffelsalami - snacks ala Beksemad
Instruktioner
  1. Udstik toastbrøddet med et udstikker (eller et lille glas) - jeg bruger en udstikker på 4,5 cm i diameter
  2. Kom smør på panden og lad det smelte ved medium varme
  3. Læg de små udstukkede toastbrødsstykker på panden med smør og vend dem, så de kan suge smør på begge sider, inden de begynder at riste
  4. Rist/steg nu toastbrødet, så de bliver gyldne på begge sider og begynder at dufte af brunet smør
  5. Når toastbrødet er gyldent på begge sidder, læg dem på køkkenrulle, som kan suge det overskydende smør og så de kan køle lidt
  6. Tag burrataen op fra væsken den ligger i og dryp den af
  7. Tag med en te-ske og "del" burrataen, så du både kan få noget af de bløde kerne og den mere faste del af osten med på brødet
  8. Kom en te-ske-fuld burrata på hvert stykke smørristet toast og kom en skive trøffelsalami ovenpå osten
  9. Pynt evt. af med timian, basilikum eller små friske skud af rosmarin
  10. Velbekomme!

Crostini med burrata og trøffelsalami - snacks ala Beksemad Crostini med burrata og trøffelsalami - snacks ala Beksemad Crostini med burrata og trøffelsalami - snacks ala Beksemad

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

Jeg håber at du har en dejlig Grundlovsdag og får en fantastisk weekend!

//Rebekka

1 kommentar

  • Mette

    Ser og lyder utrolig lækkert – jeg er allerede på vej i Irma. Tak for lækker inspiration og lækre opskrifter.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladescones