Avocadotoast med pocheret æg

Avocadotoast med pocheret æg er en af mine favoritter til morgenmad eller brunch i weekenden. Jeg elsker også at bestille en lækker avocadomad på en café eller restaurant, særligt når jeg er i udlandet. Jeg har blandt andet jagtet mange morgenmadscaféer i Lissabon og London for at få avocadomadder, Eggs Benedict og Eggs Royale.
Avocadotoast med pocheret æg
Avocadotoast, avocadomad eller avotoast, kært barn har mange navne. Jeg elsker avocado og kan vitterligt spise det morgen, middag og aften. Og så elsker jeg æg… og brød! Pocheret æg har og jeg har ikke altid været venner. Ikke fordi vi ikke kan lidt hinanden. Eller jeg ved selvfølgelig ikke om pocheret æg hader mig, men jeg elsker pocheret æg. Vi skulle bare lige lære hinanden at kende, når det kommer til håndteringen af tilberedningen. Nu har jeg øvet mig en hel masse og nu sidder den for det meste i skabet. Hvorfor skriver jeg alt dette? Jaa, fordi du endelig ikke må føle dig elendig i et køkken, hvis ikke dine pocherede æg sidder i skabet de første par gange!
Jeg ved ikke om en kok ville slå mig i hovedet for min fremgangsmetode, men det virker for mig, så I får min how-to..
Sådan laver du et pocheret æg
En mellemstørrelse gryde med vand bringes i kog og der tilsættes en sjat hvidvinseddike. Skru lidt ned, så vandet ikke koger for fuldt blus.
Et friskt æg (jo friskere, jo bedre) slås ud i et slås ud i et en fin sigte, så den mest vandede del af æggehviden skilles fra og kommes derefter i et lille glas eller kop, så det er nemmere at komme ned i det næsten-kogende vand.
Med en gaffel dannes en hvilvel i vandet, som jeg så hælder ægget ned i og forsigtigt retter noget af æggehviden ind, så den omkranser blommen. Sommetider sker det at blommen og hviden skilles helt og så er det forfra. Et tip er at lade æggeblommen sætte sig inden du forsøger at fiske den op, for ellers risikerer du at svine hele gryden til med opløst æggeblomme.
Alt efter størrelsen på ægget, så giver jeg det 3-4 minutter. Ægget tages op med en hulske, kommes i koldt vand så tilberedningen stopper og dryppes af på en tallerken med lidt køkkenrulle. Jeg er endnu ikke så avanceret at jeg kan lave flere på én gang. Er vandet lidt grumset, så kan hulskeen bruges til at fange urenheder.
Hvis du også er vild med avocado, så prøv denne salat med avocado og sashimitun!
Velbekomme!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
//Rebekka

Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 4 minutter |
Antal personer |
avocadotoasts
|
- 2 skiver surdejsbrød
- 2 æg Jeg bruger store eller M/L
- 1 avocado
- 3 spsk hvidvinseddike
- salt + peber
- Evt. Ristet sesam Til at drysse over (kan undlades)
- Evt. Karse eller frisk timian Til at drysse over (brug hvad du har, kan undlades)
- Evt. Lime eller citron Det giver en god syre (kan undlades)
Ingredienser
|
![]() |
- En mellemstørrelse gryde med vand bringes i kog og der tilsættes en sjat hvidvinseddike. Skru lidt ned, så vandet ikke koger for fuldt blus.
- Et friskt æg (jo friskere, jo bedre har jeg hørt) slås ud i et en fin sigte, så den mest vandede del af æggehviden skilles fra og kommes derefter op i et lille glas eller kop.
- Med en gaffel dannes en hvilvel i vandet.
- Hæld ægget ned i hullet i hvirvlen.
- Sæt uret og tag ægget op efter 3-4 minutter alt efter størrelse.
- Ægget tages op med en hulske.
- Kom ægget ned i koldt vand så tilberedningen stopper og tag det op og lad det dryppe af på køkkenrulle på en tallerken.
- Fjern eventuelle urenheder i vandet.
- Gentag med næste æg.
- Rist to skiver surdejsbrød.
- Skær avocadoen over på midten og fjern stenen.
- Skær lidt af skrællen af hvor stilken har været og "pil" nu forsigtigt skrællen af avocadoen. Pas på ikke at pille for store stykker af, når du kommer til den "tykke ende", for så kan der godt sidde en del avocado fast på skrællen.
- Med en fugtig finger udglattes avocadoen, så overfladen bliver glat.
- Skær med en skarp kniv avocadoen på langs nogle 4-5 mm tynde skiver.
- Tryk med kniven eller din hånd nu avocado-lamellerne flade, så de passer på en skive surdejsbrød.
- Anret det pocherede æg ovenpå avocadoen.
- Drys med salt og peber.
- Du kan evt. toppe med ristet sesam, grønne urter (karse eller frisk timian) og et par tryk fra en lime - eller citronskive.
- Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu