Pasta med græskar og bacon

Avocadotoast med pocheret æg

Avocadotoast med pocheret æg er en af mine favoritter til morgenmad eller brunch i weekenden. Jeg elsker også at bestille en lækker avocadomad på en café eller restaurant, særligt når jeg er i udlandet. Jeg har blandt andet jagtet mange morgenmadscaféer i Lissabon og London for at få avocadomadder, Eggs Benedict og Eggs Royale.

Avocadotoast med pocheret æg - Avocadomad på surdejsbrød med pocheret æg ala Beksemad

Avocadotoast med pocheret æg

Avocadotoast, avocadomad eller avotoast, kært barn har mange navne. Jeg elsker avocado og kan vitterligt spise det morgen, middag og aften. Og så elsker jeg æg… og brød! Pocheret æg har og jeg har ikke altid været venner. Ikke fordi vi ikke kan lidt hinanden. Eller jeg ved selvfølgelig ikke om pocheret æg hader mig, men jeg elsker pocheret æg. Vi skulle bare lige lære hinanden at kende, når det kommer til håndteringen af tilberedningen. Nu har jeg øvet mig en hel masse og nu sidder den for det meste i skabet. Hvorfor skriver jeg alt dette? Jaa, fordi du endelig ikke må føle dig elendig i et køkken, hvis ikke dine pocherede æg sidder i skabet de første par gange!
Jeg ved ikke om en kok ville slå mig i hovedet for min fremgangsmetode, men det virker for mig, så I får min how-to..

Avocadotoast med pocheret æg - Avocadomad på surdejsbrød med pocheret æg ala Beksemad

Sådan laver du et pocheret æg

En mellemstørrelse gryde med vand bringes i kog og der tilsættes en sjat hvidvinseddike. Skru lidt ned, så vandet ikke koger for fuldt blus.
Et friskt æg (jo friskere, jo bedre) slås ud i et slås ud i et en fin sigte, så den mest vandede del af æggehviden skilles fra og kommes derefter i et lille glas eller kop, så det er nemmere at komme ned i det næsten-kogende vand.
Med en gaffel dannes en hvilvel i vandet, som jeg så hælder ægget ned i og forsigtigt retter noget af æggehviden ind, så den omkranser blommen. Sommetider sker det at blommen og hviden skilles helt og så er det forfra. Et tip er at lade æggeblommen sætte sig inden du forsøger at fiske den op, for ellers risikerer du at svine hele gryden til med opløst æggeblomme.
Alt efter størrelsen på ægget, så giver jeg det 3-4 minutter. Ægget tages op med en hulske, kommes i koldt vand så tilberedningen stopper og dryppes af på en tallerken med lidt køkkenrulle. Jeg er endnu ikke så avanceret at jeg kan lave flere på én gang. Er vandet lidt grumset, så kan hulskeen bruges til at fange urenheder.

Hvis du også er vild med avocado, så prøv denne salat med avocado og sashimitun!

Avocadotoast med pocheret æg - Avocadomad på surdejsbrød med pocheret æg ala Beksemad Avocadotoast med pocheret æg - Avocadomad på surdejsbrød med pocheret æg ala Beksemad

Avocadotoast med pocheret æg - Avocadomad på surdejsbrød med pocheret æg ala Beksemad

Velbekomme!

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

//Rebekka

Print opskrift
Avocadotoast med pocheret æg
Avocadotoast med pocheret æg er en lækker ret til morgenmad, brunch eller frokost. Du skal ikke bruge ret mange ingredienser, og når du først mestrer teknikken i at pochere æg, så er den hurtig og nem at lave. Jeg elsker kombinationen af det ristede surdejsbrød med den cremede avocado og det pocherede æg, hvor blommen løber ud når ægget skæres igennem. Du kan godt skifte det ristede surdejbrød ud med med enten ristet rugbrød eller ristet hvidt brød. Hvis din avocado er til den overmodne side og ikke kan skæres i pæne skiver, så kan du sagtens servere din avocadotoast med most avocado under dit pocherede æg.
Avocadotoast med pocheret æg - Avocadomad på surdejsbrød med pocheret æg ala Beksemad
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 4 minutter
Antal personer
avocadotoasts
Ingredienser
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 4 minutter
Antal personer
avocadotoasts
Ingredienser
Avocadotoast med pocheret æg - Avocadomad på surdejsbrød med pocheret æg ala Beksemad
Instruktioner
  1. En mellemstørrelse gryde med vand bringes i kog og der tilsættes en sjat hvidvinseddike. Skru lidt ned, så vandet ikke koger for fuldt blus. 
  2. Et friskt æg (jo friskere, jo bedre har jeg hørt) slås ud i et en fin sigte, så den mest vandede del af æggehviden skilles fra og kommes derefter op i et lille glas eller kop.
  3. Med en gaffel dannes en hvilvel i vandet.
  4. Hæld ægget ned i hullet i hvirvlen.
  5. Sæt uret og tag ægget op efter 3-4 minutter alt efter størrelse.
  6. Ægget tages op med en hulske.
  7. Kom ægget ned i koldt vand så tilberedningen stopper og tag det op og lad det dryppe af på køkkenrulle på en tallerken.
  8. Fjern eventuelle urenheder i vandet.
  9. Gentag med næste æg.
  10. Rist to skiver surdejsbrød.
  11. Skær avocadoen over på midten og fjern stenen.
  12. Skær lidt af skrællen af hvor stilken har været og "pil" nu forsigtigt skrællen af avocadoen. Pas på ikke at pille for store stykker af, når du kommer til den "tykke ende", for så kan der godt sidde en del avocado fast på skrællen.
  13. Med en fugtig finger udglattes avocadoen, så overfladen bliver glat.
  14. Skær med en skarp kniv avocadoen på langs nogle 4-5 mm tynde skiver.
  15. Tryk med kniven eller din hånd nu avocado-lamellerne flade, så de passer på en skive surdejsbrød.
  16. Anret det pocherede æg ovenpå avocadoen.
  17. Drys med salt og peber.
  18. Du kan evt. toppe med ristet sesam, grønne urter (karse eller frisk timian) og et par tryk fra en lime - eller citronskive.
  19. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med græskar og bacon