Tirsdagstanker og nyt job

Tunsalat med sashimitun

Denne tunsalat er inspireret af den avocadosalat man kan få på Bistro Royal. Bistro Royal er et af mine yndlingssteder til frokost. Normalt skal jeg altid have en indre diskussion med mig selv om hvorvidt jeg skal vælge tatar eller cæsarsalat. Efter jeg fik øjnene op for avocadosalaten, hvor man kan tilkøbe Yellowfin-tun, så er jeg endnu mere splittet. Jeg elsker at spise frokost i byen, både alene og med mine veninder. I skrivende stund sidder jeg faktisk og spiser morgenmad på Bistro Royal. Jeg får en spinatvaffel med laks, hvilket virkelig kan anbefales. Hvis man er til spinatvafler, så kan man prøve min opskrift her og toppe med lidt frisk spinat, koldrøget laks og fed creme fraiche! Denne sommer bliver endnu en sommer i Danmark. Modsat sidste år hvor jeg brugte alle mine timer på arbejde og renovering af lejlighed, så skal jeg i år nyde min have, når jeg ikke knokler løs på mit nye job. Til en sommer i haven skal der selvfølgelig lidt lækkerier til, så derfor har jeg udviklet en opskrift på denne tunsalat. Den er blevet test-smagt i min have her i den solrige påske og den er godkendt!

Frisk tunsalat med rå tun og frisk limedressing af Beksemad

Tunsalat med avocado, sprød salat og frisk limedressing

I en tunsalat skal der tun i. Denne tunsalat er ikke sådan en omgang med dåsetun og mayo. Den består er lækker sashimitun fra den lokale fiskehandler. Udover rå tun, så består tunsalaten af hjertesalat, lidt rucola, ristede cashewnødder, moden avocado og en dressing med lime og soya. Hvis man vil peppe op med et ekstra sprødt element på toppen, så kan man tilføje rispapirschips med persillestøv! Tunen er vendt i ristet sesam og skåret i skiver. Du kan spice den friske limedressing med soya op med lidt frisk ingefær eller chili, hvis du gerne vil have at den skal sparke lidt.

Frisk tunsalat med rå tun og frisk limedressing af Beksemad

Rispapirschips med persillestøv

På Bistro Royal serverer de tynde rejechips med noget grønt støv på, hvilket både ser smukt ud og giver en ekstra konsistens. Jeg kommer lidt rispapirschips med persillestøv på min salat. De laves ved at varme olie op i en pande og tilsætte en plade rispapir (dem man bruger til friske forårsruller). Rispapiret puffer op og tages straks op og afdryppes på et rent viskestykke eller køkkenrulle Persillestøvet laver jeg ved at komme en håndfuld persille i mikrobølgeovnen på et stykke køkkenrulle og give den fuld hammer. Så tørrer persillen helt ind og så kan man blende til til fint støv i minihakkeren! Dernæst er det blot at drysse det over sine rispapirschips med en fin sigte eller en te-sigte.

Print opskrift
Tunsalat med sashimitun
Tunsalat med sprød salat, moden avocado, frisk limedressing med soya og lækker rå sashimitun. Sprøde elementer med ristede cashewnødder og hjemmelavede rispapirschips med persillestøv.
Frisk tunsalat med rå tun og frisk limedressing af Beksemad
Region Asiatisk
Keyword Salat, Tunsalat
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Tunsalat
Limedressing med soya
Rispapirschips med persillestøv
Region Asiatisk
Keyword Salat, Tunsalat
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Tunsalat
Limedressing med soya
Rispapirschips med persillestøv
Frisk tunsalat med rå tun og frisk limedressing af Beksemad
Instruktioner
Tunsalat
  1. Køb god tun hos din fiskehandler. Sørg for at nævne at den skal spises rå og husk at det skal fryses inden, medmindre at fiskehandleren har noget der allerede er klar til spisning.
  2. Rist sesam og cashewnødder gyldene på en pande hver for sig og tag det fra.
  3. Skyl salat og skær de store blade er hjertesalat igennem på midten.
  4. Skær avocadoerne i tynde skiver.
  5. Vend tunen i den ristede sesam.
Limedressing med soya
  1. Pres saften fra en lime (svarende til ½ dl, tilsæt 1-2 tsk soya og ½-1 tsk sukker efter smag.
Rispapirschips med persillestøv
  1. Kom to gode håndfulde frisk persille i mikrobølgeovnen på et stykke køkkenrulle og giv den fuld gas. Tjek ofte og tag det ud, når persillen er helt tør.
  2. Blend persille til fint støv i en minihakker.
  3. Varm en pande godt op med olie (der skal være min. 2-3 cm, så en skive rispapir kan dækkes).
  4. Tilsæt et stykke rispapir og tag det straks af når det er puffet op og krøllet sammen.
  5. Læg til afdrypning på et rent viskestykke eller køkkenrulle.Gentag med det andet stykke.
  6. Drys med persillestøv på begge sider og bræk de store rispapirschips i mindre stykker.
Samling af salaten
  1. Skær en lime over og rist den evt. på panden, så den får lidt brændte noter. Den smager også helt fint uden!
  2. Anret salaten med både hjertesalat, rucola og avocado.
  3. Hæld dressing over salaten og drys med cashewnødder.
  4. Skær tunen ud i skiver og anret det på midten.
  5. Kom de sprøde rispapirschips på din tunsalat og den halve lime på siden.
  6. Velbekomme!

Frisk tunsalat med rå tun og frisk limedressing af Beksemad

Frisk tunsalat med rå tun og frisk limedressing af Beksemad

Frisk tunsalat med rå tun og frisk limedressing af Beksemad

Hvad er din yndlingssalat? 

Tak fordi du læser med!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

Hav en fantastisk onsdag!

//Rebekka

 

1 kommentar

  • Maria

    Hvor delikat. Så smuk en anretning.Jeg har smagt denne dejlige salat påRoyal. Fantastisk. M

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstanker og nyt job