Grøn bønnesalat med Puck Ost

Jeg bliver ofte spurgt hvad jeg spiser herhjemme, især fordi jeg sjældent deler opskrifter på decideret “aftensmad”. Landet ligger sådan, at jeg ikke ret ofte spiser “typisk” aftensmad når jeg er mig selv. Det er nok en tendens blandt mange singler, hvilket egentligt er synd. Jeg elsker at lave mad, også når det bare er til mig selv. Ofte har jeg spist sen frokost og er derfor ikke sulten, er sammen med venner eller er slet ikke hjemme. Når jeg så laver aftensmad, så er jeg glad for at have til frokost dagen efter. Som regel spiser jeg noget kød, det kunne være kylling eller en bøf og noget salat til. En af mine favoritsalater vil jeg dele med jer. Det er en grøn bønnesalat med puck ost, rød peberfrugt, rødløg og saltristede mandler. Den er nem at lave og mætter godt, men den mangler lidt “Insta-factor”. Ikke al mad behøver at være så poleret.
Grøn bønnesalat med puck ost, rød peberfrugt, rødløg og saltristede mandler
Salaten består af grønne bønner fra frost, som overhældes af kogende vand. Haricots verts hvis det skal lyde fancy, eller bare fransk. Du kan sagtens bruge friske bønner, hvilket også er super lækkert. Jeg har altid grønne bønner i fryseren, så derfor har jeg brugt dem fra frost. Den røde peberfrugt kan både være almindelig rød peber eller snackpeber, det tager jeg ikke så nøje. Har du nogle færdige saltmandler i køkkenskabet, så kan du sagtens komme dem i. Der er ingen der dømmer dig, men det tager ikke ret lang tid at lave dine egne!

Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 10 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 450 gram haricots verts Grønne bønner, enten frost eller friske
- 1-2 rød peberfrugt Snackpeber kan bruges
- 1 rødløg
- 2 håndfulde mandler
- 150 gram Puck ost Du kan også bruge en anden cremet feta-lignende ost
- 2 tsk salt
- ½ dl vand
- 2 tsk olivenolie
- 2 tsk balsamico
Ingredienser
|
![]() |
- Overhæld bønnerne med rigeligt kogende vand, og 1 tsk salt og lad dem tø op og blive let tilberedt
- Kom mandlerne på en mellemvarm pande med ½ dl vand og 1 tsk salt og lad vandet fordampe, mens du rører i mandlerne
- Mandlerne (og panden) er nu belagt med et fint lag salt
- Tilsæt 1 spsk olivenolie og giv panden lidt mere varme, så mandlerne bliver ristet let
- Lad de saltristede mandler dryppe af på et stykke køkkenrulle
- Skær peberfrugten ud i tern eller små strimler
- Rødløget skæres fint
- Sigt bønnerne fra og lad dem afdryppe godt, evt. på et rent viskestykke
- Vend bønner med 2 spsk balsamico, 1 spsk olivenolie og rødløg
- Hak halvdelen af mandlerne groft og vend i salaten
- Skær puck osten ud i mellemstore jern og bland halvdelen i salaten
- Anret den grønne bønnesalat på et fad eller i en skål og drys resten af mandlerne og puck osten udover
- Velbekomme!
Hvad er din yndlingssalat til aftensmaden? Laver du “rigtig aftensmad” når du er alene til spisetid?
Tak fordi du læser med!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂
Jeg håber at du har haft skøn mandag og en god start på den nye uge!
//Rebekka
Lyder dejligt nemt og lækkert. Det skal jeg da prøve