Tirsdagstanker om jobskifte igen igen..

Syltede rødløg

Syltede rødløg. Hjemmelavede lynsyltede rødløg ala Beksemad. Beksemad.dk

Syltede rødløg kan bruges i mange forskellige retter! Jeg bruger dem både i salater, i en god hjemmelavet burger eller sandwich, ovenpå en sildemad eller som tilbehør til en rørt tatar. De er også geniale på tapasbordet! De kan sagtens holde sig et par uger køleskabet i en lufttæt beholder. Sørg blot for at skolde glasset inden du kommer dine syltede rødløg i. Det er dog sjældent at mine holder så længe, simpelthen fordi jeg når at spise dem inden. Derfor lynsylter jeg ofte mine rødløg, for så kan de spises med det samme. Genialt hvis man pludseligt kommer i tanke om at man skal bruge syltede rødløg! Forskellen på “almindelige” syltede rødløg og de lynsyltede er, at de lynsyltede lige får et hurtigt opkog i syltelagen, fremfor blot at overhældes med varm syltelage. Du kan dog også sagtens gemme dine lynsyltede rødløg i køleskabet. Hvis altså ikke du når at spise dem! Selvfølgelig kan du gange opskriften op, så er der lidt at gemme af.

Syltede rødløg. Hjemmelavede lynsyltede rødløg ala Beksemad. Beksemad.dk Syltede rødløg. Hjemmelavede lynsyltede rødløg ala Beksemad. Beksemad.dk

Syltede rødløg

Jeg kan stort set altid diske op med syltede rødløg, da det er nogle af de ingredienser jeg altid har i mit køkken. Det er meget sjældent at jeg har almindelige “hvide” løg i køkkenskuffen, men jeg har som regel rødløg og skalotteløg. Derudover har jeg altid mindst en form for eddike. Som regel hvidvinseddike, hvid (eller rød) balsamico eller til nøds lagereddike. Sukker, laurbær og hele peberkorn er også fast inventar. Jeg er særligt vild med rosa peberkorn i mine syltede rødløg, men sorte eller hvide fungerer også upåklageligt.
Du kan også gøre dine syltede rødløg mere julede ved at tilsætte hele stjerneanis, nelliker og kanel i din syltelage.
Jeg foretrækker at skære mine rødløg i ringe, men tynde både fungerer også ganske fint!

Print opskrift
Syltede rødløg
Syltede rødløg kan bruges i mange forskellige retter! Jeg bruger dem både i salater, i en god hjemmelavet burger eller sandwich, ovenpå en sildemad eller som tilbehør til en rørt tatar. De er også geniale på tapasbordet! Forskellen på "almindelige" syltede rødløg og de lynsyltede er, at de lynsyltede lige får et hurtigt opkog i syltelagen, fremfor blot at overhældes med syltelage i glasset.
Syltede rødløg. Hjemmelavede lynsyltede rødløg ala Beksemad. Beksemad.dk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 rødløg
  • 1,5 dl eddike Du kan bruge hvidvinseddike, hvid balsamico, rød balsamico eller lagereddike
  • 0,5 dl sukker
  • 1 dl vand Du kan bruge hvidt sukker eller rørsukker
  • 3-4 laurbærblade
  • 1 tsk peberkorn Du kan bruge rosa peber eller sort peber
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 rødløg
  • 1,5 dl eddike Du kan bruge hvidvinseddike, hvid balsamico, rød balsamico eller lagereddike
  • 0,5 dl sukker
  • 1 dl vand Du kan bruge hvidt sukker eller rørsukker
  • 3-4 laurbærblade
  • 1 tsk peberkorn Du kan bruge rosa peber eller sort peber
Syltede rødløg. Hjemmelavede lynsyltede rødløg ala Beksemad. Beksemad.dk
Instruktioner
  1. Skræl rødløg, skær dem i ringe og skil ringene ad
  2. Kom eddike, sukker, vand, peberkorn og laurbærblade i en gryde og varm det op til kogepunktet
  3. Kom rødløg i den kogende syltelage og lad dem stå et par minutter
  4. Skold et glas og hæld de lynsyltede rødløg og lagen heri
  5. Hvis du skal spise dem med det samme, så hæld dem gennem en sigte og servér!

Syltede rødløg. Hjemmelavede lynsyltede rødløg ala Beksemad. Beksemad.dk
Syltede rødløg. Hjemmelavede lynsyltede rødløg ala Beksemad. Beksemad.dk Syltede rødløg. Hjemmelavede lynsyltede rødløg ala Beksemad. Beksemad.dk

Syltede rødløg. Hjemmelavede lynsyltede rødløg ala Beksemad. Beksemad.dk Syltede rødløg. Hjemmelavede lynsyltede rødløg ala Beksemad. Beksemad.dk

Velbekomme!

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

Jeg håber at I har det godt og holder modet oppe i disse restriktive Corona-tider!

//Rebekka

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstanker om jobskifte igen igen..