Cæsarsalat

Gedeostehapsere med pære og rosmarin

Det er vist ingen hemmelighed at jeg elsker lækre snacks. Gerne i form af hapsere og lette anretninger, det kan nydes til en velkomstdrink. Eller som bruges på et tapas- eller bruchbord. Nu kommer der en opskrift på små gedeostehapsere! Chèvre chaud hors d’oeuvre hvis det skal lyde fancy. Små gedeostehapsere på smørristet rugbrød, gratineret gedeost og syrlig pære-rosmarinpure. Pære, rosmarin og gedeost er rigtigt gode venner og når vi få selskab af smørristet rugbrød, så bliver det kun endnu bedre! Enten er man til gedeost, ellers er man ikke. Dog vil jeg sige, at jeg ikke synes det smager så meget af “ged”, når det serveres lunt som i denne lille hapser.
Jeg elsker det, både koldt og varmt, trods jeg ikke er den store ostespiser ellers. Altså lige bortset fra rigeligt med cheddar, mozzarella og så gedeost.

Små gedeostehapsere på smørristet rugbrød, gratineret gedeost og syrlig pære-rosmarinpure. Chèvre chaud hors d'oeuvre ala Beksemad

Er du vild med ost, så prøv: Æbleskiver ala chili cheese tops, Gougeres med comté og flødeost eller Butterdejsstænger ala chili cheese tops!

Pære, rosmarin og gedeost er nogle af mine favoritråvarer

Jeg har også tidligere delt opskrifter med både gedeost og rosmarin i form af min pizzafavorit, min kærlighed til pære og krydderurter og så havde jeg også rosmarin og gedeost med til min audition i MasterChef. Faktisk lavede jeg en dessert til min MasterChef-casting  tilbage i august, ude på Hotel- og Restaurantskolen, hvor der indgik lynsyltet pære, råcreme og krystalliseret hvid chokolade med rosmarin.
Det er råvarer der man bruges både i det salte og det søde køkken, kan kombineres i kombineres i både varme og kolde serveringer.

Små gedeostehapsere på smørristet rugbrød, gratineret gedeost og syrlig pære-rosmarinpure. Chèvre chaud hors d'oeuvre ala Beksemad

Gedeostehapsere på smørristet rugbrød, gratineret gedeost og syrlig pære-rosmarinpure

Hors d’oeuvre med Chèvre chaud. Undskyld mit franske, men jeg kalder dem nok bare hapsere eller snacks. Appetizer til nøds, hvis det skal lyde mere internationalt.

Små gedeostehapsere på smørristet rugbrød, gratineret gedeost og syrlig pære-rosmarinpure. Chèvre chaud hors d'oeuvre ala Beksemad

Små gedeostehapsere på smørristet rugbrød, gratineret gedeost og syrlig pære-rosmarinpure. Chèvre chaud hors d'oeuvre ala Beksemad

Print opskrift
Gedeostehapsere med pære og rosmarin
Chèvre chaud hors d'oeuvre hvis det skal lyde fancy. Små gedeostehapsere på smørristet rugbrød, gratineret gedeost og syrlig pære-rosmarinpure. Pære, rosmarin og gedeost er rigtigt gode venner og når vi få selskab af smørristet rugbrød, så bliver det kun endnu bedre! Du kan sagtens forberede smørristet rugbrød og pære-rosmarinpuré i god tid og så blot gratinere og anrette lige inden du skal servere for dine gæster.
Region Snacks
Keyword gedeost, Snacks
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
Gedeostehapsere
Pære-rosmarinkompot
Region Snacks
Keyword gedeost, Snacks
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
Gedeostehapsere
Pære-rosmarinkompot
Instruktioner
Pære-rosmarinkompot
  1. Skræl en pære og fjern kernehuset
  2. Hak i små stykker og kom i en gryde med vand, hvidvinseddike, sukker og halvdelen af den finthakkede rosmarin
  3. Kog op under låg og lad det simre i 10 minutter til pærestykkerne er bløde
  4. Tag låget af gryden og lad væsken fordampe
  5. Blend din pære-rosmarinkompot glat til en pure
  6. Smag til med mere frisk rosmarin, lidt ekstra syre og et nip salt
  7. Den skal have en smag af pære med en let syre fra hvidvinseddiken - smager den ikke nok af pære kan du tilsætte lidt ekstra sukker for at fremhæve smagen og så kan du igen justere med lidt hvidvinseddike for at balancere syreniveauet
  8. Hvis din pure er meget tynd, så kog den lidt ind i gryden
  9. Køl ned og kom på en sprøjtepose
Gedeostehapsere
  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Stik rugbrød ud med en udstikker på 5 cm (så kommer brødet til at passe med gederullen) så du får 12 stykker
  3. Kom smør og olivenolie på en pande og sæt komfuret på middel varme
  4. Kom rugbrød på panden og lad dem suge det smeltede smør/olivenolie til sig og vend dem straks, så de suger på den anden side også
  5. Skru op på middel-høj varme og rist dem gyldne på begge sider
  6. Imens kan du skære 12 skiver gedeost (det passer med en hel rulle)
  7. Kom de smørristede skiver rugbrød på en bageplade med bagepapir
  8. Læg en skive gedeost på hver rugbrødsskive
  9. Lad de små gedeostehapsere gratinere i ovnen i 3-5 minutter - gedeosten vil boble meget op, men bare rolig - den lægger sig igen
  10. Når gedeosten er gratineret og der er kommet let gyldenhed på nogle af kanterne, så tag dine små gedeostehapsere ud og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle eller rent viskestykke
  11. Anret en portion pære-rosmarinpure på hver hapser og pynt med frisk rosmarin
  12. Servér straks - de er allerbedst lune
  13. Velbekomme!

Små gedeostehapsere på smørristet rugbrød, gratineret gedeost og syrlig pære-rosmarinpure. Chèvre chaud hors d'oeuvre ala Beksemad Små gedeostehapsere på smørristet rugbrød, gratineret gedeost og syrlig pære-rosmarinpure. Chèvre chaud hors d'oeuvre ala Beksemad

Små gedeostehapsere på smørristet rugbrød, gratineret gedeost og syrlig pære-rosmarinpure. Chèvre chaud hors d'oeuvre ala Beksemad

Små gedeostehapsere på smørristet rugbrød, gratineret gedeost og syrlig pære-rosmarinpure. Chèvre chaud hors d'oeuvre ala Beksemad

Jeg håber at du har en lækker lørdag og får en amazing weekend!

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

//Rebekka

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cæsarsalat