Salat med paneret gedeost
Salat med paneret gedeost er min fortolkning af en Salade Chèvre Chaud. I min udgave er den paneret i pankorasp, hvilket giver en sprød panering og blød ost i midten. Selve salaten kan mixes som man ønsker. Den fungerer også fint til en omgang “tøm køleskabet”, da man kan bruge hvad end man har. Jeg bruger hjertesalat, agurk, mango og lynsyltede rødløg i denne opskrift. Det er også lækkert med rød spidskål, babyspinat, hindbær eller semidried tomater. Du kan bruge lige det du ønsker i salaten, så er der nogle af ingredienserne du ikke har, så skifter du ud som det passer dig. Jeg laver altid en hurtig vinaigrette med sennep, honning, lidt hvidvinseddike og god olivenolie. Det er også lækkert med ristede valnødder.
Antal personer Forberedelses tid
2personer 30minutter
Tilberedningstid
10minutter
Antal personer Forberedelses tid
2personer 30minutter
Tilberedningstid
10minutter
Ingredienser
Salat
Vinaigrette
Paneret gedeost
Instruktioner
Salat
  1. Start med at lav en portion (eller bare en halv portion) lynsyltede rødløg. Find opskriften her: www.beksemad.dk/opskrift/syltede-roedloeg/
  2. Skyl hjertesalat og agurk.
  3. Halvér agurk, skrab kernerne ud og skær i skiver på 4-5 mm.
  4. Riv hjertesalat i grove stykker salat. Du kan også bruge en kniv, men jeg kan godt lide at det er lidt tilfældigt i udtrykket.
  5. Skær mangoen på hver side af stenen, fjern skrællen og skær ud i tern på ca. 1,5 cm.
  6. Saml salaten med hjertesalat, agurk, mango og de lynsyltede rødløg og anret i 2 dybe tallerkner.
  7. Lav en vinaigrette ved at blande honning (er den meget fast kan du give den en kort tur i mikrobølgeovnen) og sennep sammen. Tilsæt derefter hvidvinseddike og rør godt sammen. Rør olivenolie i mens du pisker godt med en gaffel, så vinaigretten tykner lidt.
  8. Hæld vinaigretten over salaten.
Paneret gedeost
  1. Find 3 dybe tallerkner frem og fyld; en med mel, en med æg og en med pankorasp.
  2. Brug en gaffel til at piske ægget godt sammen med en spsk vand.
  3. Skær enderne af gederullen (bare lige et par mm) og skær den derefter i 6 lige store skiver.
  4. Panering af gedeosten sker ved først at vende skiverne af gederulle først i mel, så i æg og derefter i pankorasp.
  5. Lad vær med at gøre det med alle 6 skiver på én gang, men du kan godt lave 2 ad gangen.
  6. Jeg dobbeltpanerer, så de får liiiiiige en tur i æg og pankorasp igen.
  7. Klem forsigtigt på de panerede skiver gederulle, så paneringen sætter sig lidt.
  8. Varm olien op til 160-180 grader (det kan være lidt svært at styre i en gryde, men det er muligt!)
  9. Kom 2 skiver paneret gedeost i den varme olie og fritér indtil de er gyldne. Gentag med resten af de panerede skiver gederulle.
  10. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  11. Anret 3 panerede stykker gederulle ovenpå salaten og servér!
  12. Velbekomme!