Cæsarsalat

Jeg har tidligere delt en af mine frokostfavoritter fra Bistro Royal, nemlig salat med tun og avocado. En af mine andre favoritter, som er i skarp konkurrence til rørt tatar med grove fritter og estragonmayo, det er cæsarsalat! Noget af det bedste jeg ved, det er at spise frokost inde på Bistro Royal på mine fridage. Min gode veninde Nina og jeg har været der et utal af gange sammen, men jeg elsker også at nyde en frokost der alene.
Cæsarsalat ala Beksemad
Denne cæsarsalat er inspireret af den de serverer på Bistro Royal. En dressing på basis af en hjemmelavet mayo, parmesan, sennep, lidt hvidløg og citron. Det er vist noget med at der oprindeligt skal ansjoser i dressingen og æg i salaten, men det er der altså ikke i min variant. Jeg foretrækker at bruge hjertesalat eller mini romainesalat, som blot bliver delt på midten. Så får salaten noget struktur og fylde, fremfor at det bare hakkes fint. Det varierer lidt om jeg bruger kyllingebryst, inderfilet eller kyllingelår. Det lækre ved at bruge lår er at kødet smager af lidt mere og at jeg elsker skindet. Du kan bruge lige det du har lyst til! Brødcroutonerne er hjemmelavede, men du kan sagtens købe nogle færdige eller skifte dem ud med rugbrødschips.
Brug salaten til..
Udover at denne cæsarsalat er lækker til både frokost og aftensmad, så er det også lækkert at bruge den som tilbehør til en helstegt kylling eller til en grillaften. Så kan du undlade at komme kylling i selve salaten, men blot vende salaten i din hjemmelavede cæsardressing og drysse brødcroutoner over.

Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 20 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 2 hjertesalat
- 2-4 skiver lyst brød Gerne noget sejt som fx ciabatta og gerne lidt tørt
- 4 spsk mayonnaise Brug evt. min opskrift på hjemmelavet estragonmayo og undlad estragon
- 4 spsk parmesan Revet fint
- 2 tsk sennep God dijon
- 2 tsk citronsaft
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1-2 kyillingebryst Du kan også bruge underfilet eller lår
- 50 gram parmesan Til at drysse over salaten
Ingredienser
|
![]() |
- Brug en god mayo eller lav den selv (se fremgangsmåde under "Estragonmayo" her på bloggen og undlad estragon - 1 æg, 1 tsk sennep, 1 tsk hvidvinseddike, 1 knsp salat og 2½ dl olie)
- Riv parmesanpst helt fint og bland det med mayo, sennep, citronsaft og ½ fed hvidløg
- Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft
- Brug gerne noget daggammel brød med en lidt sej krumme, som fx ciabatta eller filone (eller køb en billig baguette i bake-off eller andet)
- Skær ud i grove tern
- Kom på en pande med olivenolie og sørg for at de bliver gyldne på alle sider og ikke brænder
- Skru ned for panden og lad dem riste indtil de er sprøde hele vejen igennem (det tager 15-20 minutter) - prøv at smag på en
- Når de alle er sprøde, så pres det sidste ½ fed hvidløg på panden og rør godt rundt så det fordeler sig
- Kom kylling på en pande med lidt fedtstof og krydr med salt og peber
- Steg til det er gennemstegt, men stadig safttigt
- Skyl hjertesalat eller romainesalat godt og dup det tørt
- På de store balde skærer du ned gennem "stilken", så salatbladene deles i to
- Kom salatbladene ned i en skål og kom dressingen over og vendt godt sammen
- Når kyllingen er stegt færdigt, skæres den i strimler og vendes ned i salaten (bruger du kyllingelår, så pil kødet fra benene og sørg for at fjerne brusk og de værste sener)
- Anret i dybe tallerkner og drys med brødcroutoner og parmesanflager
- Vebekomme!
Hvis du bruger salaten som tilbehør til en hel kylling eller til en grillaften, så kan du bare doble opskriften nogle gange op og anrette på et stort fad eller i en stor skål!
Hvad er din yndlings måltidssalat til frokost eller en let aftensmad?
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu