Kyllingefrikassé

Eggs Royale

Eggs Royale er sammen med avocadotoast med pocheret æg en af mine favoritter til morgenmad eller brunch i weekenden. Jeg bestiller det også gerne når jeg er på café eller restaurant, særligt når jeg rejser og har ekstra tid til at jagte de små morgenmadsspots med det mest Insta-venlige og velsmagende morgenmad!

Eggs Royale - Fusion af Eggs Royale og Eggs Florentine ala Beksemad. Eggs Royale med nem sauce hollandaise.

Eggs Royale med spinat og røget laks

Min udgave af Eggs Royale er egentligt en fusion af Eggs Royale og Eggs Florentine. Klassisk består Eggs Royale af en engelsk muffin, koldrøget laks, et pocheret æg og sauce hollandaise. Eggs Florentine er vegetarisk udgave med spinat i stedet for laks. De fleste kender nok bedst Eggs Benedict med bacon eller skinke. Jeg elsker alt ved Eggs Royale. Og særligt når den fusioneres med Eggs Florentine og derfra det dampede spinat.

Eggs Royale - Fusion af Eggs Royale og Eggs Florentine ala Beksemad. Eggs Royale med nem sauce hollandaise.

Spinat fra Eggs Florentine

I den vegetariske udgave Eggs Florentine er spinat den aktør der spiller op mod det pocherede æg og den fede hollandaise. Jeg har altid elsket spinat og indtager det næsten hver dag. Hver eneste formiddag drikker jeg spinatsmoothie på arbejdet. Det lyder måske kedeligt og meget grønt. Kedeligt er det ikke – men det er meget grønt! Nå, det var et sidespring.
Laks har jeg også en stor kærlighed til – og spinat og laks komplimenterer hinanden så godt!

Hvis du er vild med laks og spinat, så prøv spinatvafler med laksecreme, hjemmelavet pasta med spinat og laks og laksespinatlasagne!

Eggs Royale - Fusion af Eggs Royale og Eggs Florentine ala Beksemad. Eggs Royale med nem sauce hollandaise. Eggs Royale - Fusion af Eggs Royale og Eggs Florentine ala Beksemad. Eggs Royale med nem sauce hollandaise. Eggs Royale - Fusion af Eggs Royale og Eggs Florentine ala Beksemad. Eggs Royale med nem sauce hollandaise. Eggs Royale - Fusion af Eggs Royale og Eggs Florentine ala Beksemad. Eggs Royale med nem sauce hollandaise.

English breakfast muffins eller andet brød?

Jeg har endnu ikke kastet mig ud i selv at bage english muffins, men det må jeg snart lave om. Jeg plejer at købe english muffins i Irma, men det er snart slut. Hvis ikke jeg kan skaffe dem, så bruger jeg også gerne surdejsbrød eller ciabattaboller fra det lokale supermarked. Det fungerer fint, men skal det være helt rigtigt, så er det altså english muffins.

Print opskrift
Eggs Royale
Eggs Royale med dampet spinat, røget laks, pocheret æg og sauce hollandaise er en lækker ret til morgenmad, brunch eller frokost. Jeg elsker kombinationen af det ristede brød med den cremede spinat, den koldrøget laks, det pocherede æg, hvor blommen løber ud når ægget skæres igennem og så toppet med fuldfed sauce hollandaise.
Eggs Royale - Fusion af Eggs Royale og Eggs Florentine ala Beksemad. Eggs Royale med nem sauce hollandaise.
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 6 minutter
Antal personer
Eggs Royale
Ingredienser
Pocheret æg
Nem sauce hollandaise
Dampet spinat
Øvrigt
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 6 minutter
Antal personer
Eggs Royale
Ingredienser
Pocheret æg
Nem sauce hollandaise
Dampet spinat
Øvrigt
Eggs Royale - Fusion af Eggs Royale og Eggs Florentine ala Beksemad. Eggs Royale med nem sauce hollandaise.
Instruktioner
Pocheret æg
  1. En mellemstørrelse gryde med vand bringes i kog og der tilsættes en sjat hvidvinseddike. Skru lidt ned, så vandet ikke koger for fuldt blus. 
  2. Et friskt æg (jo friskere, jo bedre har jeg hørt) slås ud i et en fin sigte, så den mest vandede del af æggehviden skilles fra og kommes derefter op i et lille glas eller kop.
  3. Med en gaffel dannes en hvilvel i vandet.
  4. Hæld ægget ned i hullet i hvirvlen.
  5. Sæt uret og tag ægget op efter 3-4 minutter alt efter størrelse.
  6. Ægget tages op med en hulske.
  7. Kom ægget ned i koldt vand så tilberedningen stopper og tag det op og lad det dryppe af på køkkenrulle på en tallerken.
  8. Fjern eventuelle urenheder i vandet.
  9. Gentag med de andre æg.
  10. Krydr de afdryppede æg med salt og peber.
Nem sauce hollandaise
  1. Start med at veje/måle af til din hollandaise sauce.
  2. Del ægget og kom æggeblommerne i et højt blenderglas (gem hviden til noget andet for at undgå madspil) eller brug pasteuriserede æggeblommer hvis du har.
  3. Kom hvidvinseddike, citronsaft og salt op i blenderglasset og stavblend luft ind i æggeblommerne.
  4. Smelt smør i en gryde eller i mikrobølgeovnen (det må gerne få noget temperatur, men hold øje med det!).
  5. Hæld stille og roligt det smeltede smør ned i blenderglasset mens du stavblender, så æggeblommerne optager smørret.
  6. Undgå at hælde den sidste bundsjat med vallen ned i din sauce hollandaise.
  7. Vær ikke nervøs hvis det ser ud til at skille, stavblenderen skal nok samle hollandaise saucen.
  8. Når saucen er samlet med salt smørret, så smag til med lidt salt, ekstra citronsaft og en knivspids cayennepeber.
  9. Jeg stiller stavblenderglasset i en beholder med varmt vand for at holde lidt temperatur, hvis jeg ikke har alle andre elementer på plads til mine Eggs Royale.
Dampet spinat
  1. Start med at hakke et lille løg og skyl spinaten (bruger du fra frost skal den selvfølgelig ikke skylles).
  2. Kom 2 spsk smør i en gryde eller sauterpande og varm op til middel varme.
  3. Kom det hakkede løg op i det smeltede smør og steg dem klare i et par minutter.
  4. Tilsæt den skyllede spinat - det gør ikke noget at spinaten er lidt våd.
  5. Rør spinaten lidt rundt og læg låg på.
  6. Den skal bare falde sammen inden du smager til med salt og peber. Det plejer at tage 4-6 minutter.
Samling af Eggs Royale
  1. Rist dit brød (English muffin, surdejsbrød eller ciabattaboller).
  2. Kom den dampede spinat på brøddet, dernæst den koldrøgede laks, det pocherede æg og så hollandaisesaucen.
  3. Top evt. med friske urter af en art. Jeg bruger ærteskud, frisk timian, purløg, karse eller spæde spirer alt efter hvad jeg har.
  4. Drys med en smule cayennepeber, hvis du godt kan lide lidt varme.
  5. Velbekomme!

Eggs Royale - Fusion af Eggs Royale og Eggs Florentine ala Beksemad. Eggs Royale med nem sauce hollandaise. Eggs Royale - Fusion af Eggs Royale og Eggs Florentine ala Beksemad. Eggs Royale med nem sauce hollandaise.

Velbekomme!

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingefrikassé