Tabuet om at være arbejdsløs

Nem hollandaise med hvide asparges

Jeg købte forleden nogle lækre, danske, hvide asparges og så straks en hollandaise sauce på min nethinde. Jeg plejer at lave de ægte saucer, som fx bearnaise sauce og denne hollandaise sauce i en gryde med et piskeris. Sådan helt klassisk, uden vandband og anden gøjl. I MasterChef førsøgte jeg mig også med en hollandaise sauce. Derinde var jeg ikke just gode venner med at legere og emulgere. Jeg har ikke problemer med det herhjemme, men det kan være en svær kunst at mestre – især under pres.

Hjemmelavet nem hollandaise sauce med stavlender til danske hvide asparges af Beksemad

Hollandaise sauce med hvide asparges eller hvide asparges med hollandaise sauce

Ja, om det et det ene med det andet eller det andet med det ene. Sagen er at jeg har lavet en opskrift på en nem hollandaise, som er lynhurtig at lave. Jeg har valgt at smelte mit smør i mikrobølgeovnen, du er selvfølgelig velkommen til at bruge en gryde. I denne opskrift på hollandaise bruger jeg hverken gryde, piskeris eller vandbad. Jeg bruger en stavblender, et højt blenderglas og så en skål til at smelte smør i.

How to nem hollandaise sauce

I denne opskrift bruger jeg én æggeblomme til 100 gram smør, 1 tsk. hvidvinseddike og 3 tsk. citronsaft. Ikke sådan nogle småbitte te-skeer, men sådan nogle der svarer til en halv spiseske.

Hjemmelavet nem hollandaise sauce med stavlender til danske hvide asparges af Beksemad

Print opskrift
Nem hollandaise med hvide asparges
I denne opskrift på hollandaise bruger jeg hverken gryde, piskeris eller vandbad. Jeg bruger en stavblender, et højt blenderglas og så en skål til at smelte smør i. Jeg har skrevet 1-2 personer, det kommer an på hvor meget sauce du kan lide. Du kan sagtens gange opskriften op og lave dobbel eller tre gange portionen. Du kan også bare være en lille sauce-elsker som mig og spise det hele selv!
Hjemmelavet nem hollandaise sauce med stavlender til danske hvide asparges af Beksemad
Region Dansk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Nem hollandaise sauce
Hvide, danske asparges
Region Dansk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Nem hollandaise sauce
Hvide, danske asparges
Hjemmelavet nem hollandaise sauce med stavlender til danske hvide asparges af Beksemad
Instruktioner
Nem hollandaise med stavblender
  1. Start med at veje/måle af til din hollandaise sauce og sæt dine asparges over inden du laver saucen.
  2. Del ægget og kom blommen i et højt blenderglas (gem hviden til noget andet for at undgå madspil).
  3. Kom hvidvinseddike, citronsaft og salt op i blenderglasset og stavblend luft ind i blommen.
  4. Smelt smør i mikrobølgeovnen (det må gerne få noget temperatur, men hold øje med det) Du kan også bruge en gryde, hvis du bedre kan lide det, bare sørg for at smørret har lidt varme, da det er det der bidrager til at saucen er lun.
  5. Hæld stille og roligt det smeltede smør ned i blenderglasset mens du stavblender, så æggeblommen optager smørret.
  6. Undgå at hælde den sidste bundsjat med vallen ned i din hollandaise sauce.
  7. Vær ikke nervøs hvis det ser ud til at skille, stavblenderen skal nok samle hollandaise saucen.
  8. Når saucen er samlet med salt smørret, så smag til med lidt salt og ekstra citronsaft.
  9. Jeg stiller stavblenderglasset i en beholder med varmt vand for at holde lidt temperatur, hvis jeg ikke er helt klar med mine asparges endnu.
Hvide asparges
  1. Skyl og skræl de flotte, store, danske, hvide asparges, da det yderste kan være lidt trevlet og skær lidt af enden af.
  2. Kom dine asparges på en pande (mellem-varm) og tilsæt lidt olivenolie.
  3. Sørg for at vende dem undervejs, så de bliver let gyldne og stadig har bid.
  4. Afdryp de hvide asparges på et rent viskestykke eller køkkenrulle og giv dem lidt salt inden du anretter.
  5. Anret de hvide asparges på en tallerken med en god portion hjemmelavet hollandaise sauce ovenpå - drys godt med frisk karse på.
  6. Velbekomme!

Hjemmelavet nem hollandaise sauce med stavlender til danske hvide asparges af Beksemad Hjemmelavet nem hollandaise sauce med stavlender til danske hvide asparges af Beksemad

Hjemmelavet nem hollandaise sauce med stavlender til danske hvide asparges af Beksemad

At spise råvarer i sæson

Jeg elsker at spise de råvarer der er i sæson. Noget af det bedste er helt klart stenbiderrogn, men jeg elsker også nye, danske kartofler og jordbær! Jeg glæder mig til at nyde min have denne sommer, så der skal helt klart nogle af sommerens lækkerier på bordet, når jeg skal spise derude. Næste år håber jeg at kunne plante lidt i haven selv, men jeg har simpelthen ikke haft tid i år. Når vi går hen på sensommeren, så er brombær og pærer i mine forældres have noget af det bedste, så dét er noget jeg glæder mig til.

Hvad er din yndlings sæson-råvare?

Tak fordi du læser med!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

Hav en fantastisk tirsdag!

//Rebekka

1 kommentar

  • Hanah

    Mums, lyder dejlig nemt og lækkert – rigtig forårsret

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tabuet om at være arbejdsløs