Hjemmelavet pasta med spinat og laks

Hjemmelavet pasta slår det du kan købe med længder! For en uges tid siden holdt jeg fødselsdagsfest for nogle af mine veninder og der var jeg så heldig at få en pastamaskine i fødselsdagsgave. Den har stået på ønskelisten længe og den har allerede været i brug tre gange på den første uge. Hjemmelavet pasta kan bruges i mange retter, både i form et fettuccine som i denne opskrift med spinat og laks, til hjemmelavet ravioli eller du kan lave den hel nemme udgave, nemlig hjemmelavede lasagneplader til din lasagne!
Hjemmelavet pasta
Jeg spiser ikke ret meget pasta, men det tror jeg der bliver lavet om på nu, hvor jeg har fået pastamaskinen. Det er både nemt og forholdsvist hurtigt at lave hjemmelavet pasta. Det smager efter min mening langt bedre end det man kan købe i de gængse supermarkeder. Det kræver en pastamaskine, men de er efterhånden ikke så dyre. Jeg har denne Marcato Atlas 150 Pastamaskine og er meget glad for den! Hvis ikke du ejer en pastamaskine, så kan du sagtens bruge frisk fettuccine eller en god tørret variant. Jeg vil dog unde dig at prøve at lave hjemmelavet pasta, for det kan altså virkelig noget!
Der er sikkert en italiensk mamma der kommer efter mig, når hun læser at jeg laver dejen til min hjemmelavede pasta i røremaskinen fremfor den lille melbunke med æg i midten. Så rebelsk er jeg!
Spinat, laks og fløde
Spinat og laks er ingredienser jeg sætter stor pris på! Det gælder både i varme og kolde retter. Jeg har som regel altid spinat på frost og en eller anden form for laks i køleskabet. Opskriften her udspringer fra en lækker omgang “tøm køleskabet”. Nu er den gjort endnu mere lækker ved at det er hjemmelavet pasta, fremfor noget fra supermarkedet.
Hvis du er vild med kombinationen af spinat og laks, så prøv også: Spinatvafler med laksecreme, laks med spinat, hjemmelavet ravioli med laks, spinat og ricotta eller laksespinatlasagne!

Forberedelses tid | 40 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 2 æg Str. M-L
- 100 gram durummel
- 100 gram Tipo 00 mel
- 50 gram Tipo 00 mel Til udrulningen
- 2-3 tsk salt Til kogning af pastaen
- 1 skalotteløg Du kan bruge at almindeligt løg eller rødløg
- 1 spsk olivenolie Du kan godt bruge smagsneutral olie eller en klat smør
- 150 gram spinat Jeg bruger frisk spinat, men du kan sagtens bruge frossen spinat som tøes op og afdryppes. Brug da ca. 300 gram.
- 1 dl hvidvin
- 3,5 dl fløde
- 1 tsk friskrevet muskatnød
- 225 gram fersk laks Du kan sagtens tilsætte mere laks eller bruge røget laks
- 2-3 spsk pastavand
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
Ingredienser
Hjemmelavet pasta
Cremet flødesauce med spinat og laks
|
![]() |
- Vej de to meltyper af og bland dem sammen og kom det op skålen til din røremaskine
- Kom æggene op i melet og rør det let ud i melet
- Rør nu pastadejen sammen med dejkrogen på røremaskinen til den har samlet sig til en klump og har æltet et par minutter
- Pastadejen skal være smidig og elastisk og ikke klistre fast, men den må heller ikke være så tør at den ikke er blank
- Drys lidt Tipo 00 mel på køkkenbordet og ælt din pastadej lidt i hænderne og tilsæt mere mel hvis den er for klistret eller mere vand hvis den er for tør
- Når pastadejen har den ønskede konsistens, da lægges den på køl imens du forbereder ingredienserne til den cremede flødesauce med spinat og laks
- Tag din pastadej ud af køleskabet og del den i 2-3 portioner
- Start med at køre pastadejen igennem pastamaskinen på 0
- Gentag dette indtil pastaen ikke "flager" og fold den et par gange undervejs
- Når der kommer "glat" pasta igennem på 0, drejer du maskinen på 1
- Drys med en smule mel mellem hver gang du kommer den gennem maskinen
- Jeg foretrækker at lave min pasta på tykkelse 7 (ud af 9) og jeg springer et hak ad gangen
- Din pastaplade kan godt bruge meget lang, så det kan være nødvendigt at skære den i to dele når du er omkring tykkelse 5
- Læg dine lange pastaplader på køkkenbordet (husk at drys med mel!)
- Gentag proceduren med al pastaen
- Nu skal pastaen køres igennem den del af maskineriet det får den til at blive fettuccine
- Jeg tager én lang pastaplade ad gangen og kører igennem
- Hvis du har et fancy pastastativ, så kan du hænge det på dét, men ellers kan du bruge mit rebelske kneb at "ryste" pastaen ind i lidt mel og lade det ligge på køkkenbordet - det klistrer ikke og fungerer glimrende for mig
- Gentag fettuccine-rulningen med al pastaen
- Kom godt med vand i en gryde og tilsæt rigeligt salt til vandet
- Den hjemmelavede pasta skal kun koge få minutter (jeg giver min 2 minuttter og lader dem tilberede helt færdig i den cremede flødesauce)
- Skyl spinat godt og lad det dryppe af
- Snit skalotteløget fint
- Fjern skindet på laksen og skær den i store tern på ca. 1,5 cm
- Tag en stor pande (eller sauterpande) og varm op til medium varme
- Steg skalotteløg klare i olien
- Tilsæt spinaten til panden
- Hæld hvidvinen over spinaten
- Når spinaten er "faldet sammen" kan du røre lidt i panden
- Når det meste hvidvin er dampet af tilsættes fløde
- Giv nu panden lidt ekstra varme, så fløden bobler
- Skru ned til medium varme igen og lad saucen koge ind og tykne
- Tilsæt friskrevet muskatnød, salt og peber
- Bring vandet til pastaen i kog og giv hjemmelavede pasta ca. 2 minutter i vandet
- Tag med en pastaske din hjemmelavede pasta over på panden (det gør ikke noget at der kommer lidt pastavand med over i panden)
- Rør pastaen godt rundt i saucen og skru panden ned til lavt blus
- Tilsæt 2-3 spsk pastavand til panden og rør rundt (pastavandet indeholder stivelse, så det jævner saucen og hjælper med at samle retten)
- Tilsæt nu den ferske laks og lade den tilberede i varmen fra pastaen mens du rører stille rundt i pastaretten
- Sørg for at smag til med salt og peber - pastaen "stjæler" en del smag, så selvom du allerede har krydret retten, så kan det være at der skal tilsættes lidt mere
Velbekomme!
Jeg håber at I har det godt og håber at I er klar til at følge lidt mere med, nu hvor bloggen er kommet ud af sit efterårshi.
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu