Spinatvafler med laksecreme

Det kommer vist ikke som nogen overraskelse at jeg elsker spinat og laks! Især når det kombineres. Det er vist heller ingen hemmelighed at jeg elsker små snacks der kan spises til velkomstdrinks eller champagnen og som også kan bruges på tapas – og brunchbordet. Små lækre hapsere som kan forberedes inden gæsterne kommer, så man kan være endnu mere nærværende når venner og familie kommer på besøg. I dag deler jeg en opskrift på spinatvafler med laksecreme! Du kan også sagtens komme andet fyld på dine spinatvafler. Det kan være koldrøget laks, enten som det er eller som koldrøget laksetatar. Det kan være som alternativ til de klassiske blinis eller blinisvafler til stenbiderrogn. Du kan også sagtens bruge spinatvafler til ost og lækre typer af kødpålæg.
Spinatvafler ala blinis
Disse spinatvafler er en lille justering af min blinisopskrift. Grundlæggende er det den samme opskrift, altså en klassisk blinisopskrift med både gær, boghvedemel og æg. I denne variant er der er tilsat spinat og skruet lidt ned for mælk. Disse spinatvafler har en let smag af spinat og så har de den flotte, grønne farve. Nu har jeg delt en masse opskrifter med laks og spinat, fordi det er nogle ingredienser jeg som oftest har i mit køkken, men der er opskrifter med andre råvarer på vej!
Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Ventetid | 30 minutter |
Antal personer |
vafler
|
- 60 gram boghvedemel
- 30 gram hvedemel
- 100 gram spinat, frossen
- 1 dl sødmælk
- 1 æg Deltes i blomme og hvide
- 10 gram smør Smeltes til dejen
- 10 gram gær
- ½ tsk salt
- ½ tsk sukker
- ½ knsp friskrevet muskatnød
- 125 gram varmrøget laks
- 125 gram Philadelphia eller anden neutral flødeost Ikke light
- 1 tsk citronsaft
- ½ tsk citronpeber Sort peber kan bruges
Ingredienser
Laksecreme
|
|
- Optø spinaten ved at lune den i mælken.
- Blend det sammen i en blender eller med en stavblender og lun evt. igen.
- Opløs gøren i den lune spinat-mælk.
- Sigt hvedemel, boghvedemel, muskatnød, salt og sukker sammen.
- Del æg i blomme og hvide.
- Rør spinat-mælk/gær + melblandingen sammen til en ensartet dej.
- Rør æggeblommen og smeltet smør til dejen.
- Stil til hævning under et rent viskestykke i 30 minutter.
- Når dejen er hævet, så piskes æggehviden stiv med en knsp. salt.
- Vend den stiftpiskede æggehvide i dejen af 2-3 omgange. Pas på ikke at slå luften ud, men sørg samtidig for ikke at have klumper af æggehvide i dejen.
- Varm dit vaffeljern op (jeg bruger et til belgiske vafler) og smør pladerne godt med smør. Der er til 4 belgiske spinatvafler i denne portion.
- Kom den i vaffeljernet og bag til de er gyldne.
- Køl ned og skær hver spinatvaffel ud i fire trekanter (skær din spinatvaffel diagonalt to gange).
- Kan opbevares på køl et par dage eller i fryseren.
- Fjern skindet fra laksen og skrab det brune fedt væk.
- Blend med en stavblender laks og flødeost sammen.
- Smag til med citronsaft og citronpeber.
- Opbevar på køl til anretning.
- Kan sagtens anrettes flere timer før dine gæster kommer, så længe du opbevarer dine spinatvafler med laksecreme på køl.
- Anret ved at komme laksecremen på en sprøjepose med en stjernetyl. Pynt med lidt dild.
MasterChef i aften kl. 19
Efter en lille pause på skærmen i går, så er jeg tilbage på skærmen i MasterChef i aften kl. 19 på TV3! Vi er nået til kvartfinalernes tredje dag og vi får en virkelig udsøgt råvare at arbejde med. Se med kl. 19 og kryds fingre for mig!
Jeg har delt en teaser på aftenens afsnit her..
Håber at du har en helt igennem fantastisk onsdag!
Tak fordi du læser med!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂
//Rebekka
Hvad kan jeg bruge i stedet for boghvedemel? 🙂