Laksespinatlasagne

I fredags fik I en af mine favorit hverdagsretter og tidligere har jeg også delt en af mine andre hverdagsfavoritter! I dag får I opskriften på endnu en af mine favoritter, nemlig laksespinatlasagne!
Jeg elsker laksespinatlasagne og jeg har spist den langt mere, end jeg har spist lasagne bolognese.
Den er nem og forholdvis hurtig at lave. Jeg spiser den altid med gulerodsråkost med lidt saltristede mandler på toppen. Som jeg tidligere har skrevet om i et indlæg, så ingen rosiner i min råkost – lad dem blive i rosinbollerne!
At variere sin laksespinatlasagne..
Min laksespinatlasagne består af en hurtig flødestuvet spinat, købt Mornaysauce, pastaplader, laks og ost på toppen. Som regel bruger jeg både fersk laks og røget laks, men denne gang havde jeg kun røget laks og det fungerede fint! Den røgede laks giver lidt mere smag og det kan jeg godt lidt, da spinaten i sig selv er meget mild. Min hurtige flødestuvede spinat består af frossen spinat, som jeg stille tør op i en gryde og når det næsten er tøet, så tilsætter jeg fløde, en masse friskrevet muskatnød, lidt sukker og salt.
Man kan også sagtens komme torsk eller anden hvid fisk i lasagnen eller helt undlade fisk og lade den være helt vegetarisk.
Før i tiden undersaltede jeg altid min mad..
Før i tiden havde jeg en tendens til altid at undersalte maden, ikke med vilje, men fordi jeg var bange for at salte for meget. Desværre gik der længe før jeg turde skrue op for saltkværnen. Hvis I lægger mærke til det i MasterChef, så er tilsmagning med salt noget af det rigtigt mange deltagere får kommentarer på. Nu er jeg begyndt at give min mad den salt den fortjener. Denne gang har jeg brugt en salt med krydderier der hedder “Under Overfladen”, som passer rigtigt godt til fisk. I salten er der koriander, dildspidser, fennikelfrø, persille, citrontimian, citronskal og selvfølgelig salt.
Tilsmagning..
Det er vigtigt at smage til undervejs og huske på hvilke elementer der ellers indgår i retten. Fordi jeg udelukkende brugte røget i denne omgang laksespinatlasagne, så holder jeg lidt igen på salten, da den røget laks giver noget salt i sig selv. For mig er der noget næsten nostalgisk over at bruge en købt Monaysauce. Når jeg laver lasagne bolognese, så laver jeg altid min “hvide sauce” selv, altså en opbagt bechamel tilsat ost. Det er jo en Mornayssauce, men den smager anderledes end den købte. Til min laksespinatlasagne skal det altså være den købte.

Forberedelses tid | 25 minutter |
Tilberedningstid | 45 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 700 gram spinat, frossen
- 2,5 dl piskefløde
- 1 brik Mornaysauce
- 250 gram røget laks
- 250 gram fersk laks
- 1 tsk sukker
- 1 tsk Under Overfladen salt Se indlæg, men almindelig salt kan bruges
- 1 tsk friskrevet muskatnød
- 12-16 pastaplader
- 150 gram revet ost
- 4-5 store gulerødder
- 2 håndfulde mandler
- 1 tsk olivenolie
- ½ tsk salt
Ingredienser
Laksespinatlasagne
Råkost
|
![]() |
- Kom den froste spinat i en gryde og lad det tø med middel varme.
- Når næsten al spinaten er tøet, tilsættes fløde.
- Riv muskatnød i, tilsæt sukker og salt.
- Giv et lille opkog, så det sidste spinat tør op.
- Smag til med ekstra salt, og evt. sukker og muskatnød.
- Find et ovnfast fad frem. Mit er 20*30 cm og passer perfekt til bredden på pastapladerne.
- Kom lidt flødestuvet spinat i bunden læg et lag plader ovenpå. Det kan være nødvendigt at knække nogle af pladerne.
- Kom herefter et tyndt lag spinat på pladerne, fordel laks i tern/små stykker ovenpå spinaten og hæld Mornaysauce over (udglat evt. med en ske).
- Læg nu plader på igen og gentag med spinat-laks-Mornay og plader igen.
- Jeg laver tynde lag og jeg får 4 lag pastaplader.
- Slut af med spinat, laks og Mornaysauce på toppen.
- Bag ved 180 grader varmluft i 35 minutter til pladerne er bløde.
- Fordel revet ost på din laksespinatlasagne og skru ovnen op på 200 grader og bag videre til osten er gylden.
- Imens lasagnen er i ovnen, så kan du riste dine mandler på panden med olivenolie og salt. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle inden de hakkes og fordeles over den groftrevne gulerodsråkost.
Hvis du som jeg er vild med laks, så prøv salte æbleskiver med varmrøget laksecreme eller min lakseroulade!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram eller Facebook 🙂
Hav en fantastisk onsdag!
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu