Æbleskiver med varmrøget laksecreme!

Forleden var første gang jeg bagte æbleskiver og nu er der en opskrift på æbleskiver med varmrøget laksecreme. Jeg er blevet helt bidt af at eksperimentere med salte æbleskiver med fyld, så nu har jeg været en tur i køkkenet igen.
Æbleskiver med varmrøget laksecreme
Denne variant af æbleskiver er æbleskiver med varmrøget laksecreme. Den passer perfekt med en dild-cremefraichedressing.
Det kan godt minde mig lidt om en kuglerund udgave af en blinis, hvis man ser bort fra at der ikke er gær i mine æbleskiver, men boghvedemelet gør et eller andet. Jeg er fan!
De kan sagtens laves dagen i forvejen, hvis man gerne vil spare lidt tid inden man får gæster eller vil have et par stykker med i madpakken
Jeg har justeret lidt opskriften af selve æbleskivedejen. Så der er lidt mindre mel i denne opskrift, end den variant med spicy ostefyld.
Det gør dejen lidt mere flydende og nemmere at arbejde med. Desuden er æbleskiverne blevet mere luftige!

Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 10 minutter |
Antal personer |
10-12 stk
|
- 100 gram varmrøget laks
- 100 gram Philadelphia Eller anden neutral flødeost
- 50 gram creme fraiche 18%
- 1 tsk citronskal Fra usprøjet citron
- 2 tsk citronsaft
- 2 stk forårsløg
- ½ tsk citronpeber Almindelig peber kan bruges
- 2 æg Skal deles i blommer og hvider
- 200 gram kærnemælk
- 60 gram hvedemel
- 60 gram boghvedemel
- 50 gram smør
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk citronskal Fra usprøjet citron
- ½ tsk salt
- smør til stegning
Ingredienser
Varmrøget laksecreme
Æbleskivedejen
|
![]() |
- Hak forårsløg og vej alle ingredienser af.
- Rør alle ingredienser sammen så laksen smuldrer helt ud. Smag godt til med citron og peber.
- Stil på køl indtil brug
- Del æg i hvider og blommer.
- Rør æggeblommer og kærnemælk sammen.
- Riv citronskal i.
- Bland mel, boghvede, 1 knsp. salt, 1 tsk. bagepulver sammen og sigt det i kærnemælken.
- Smelt smørret og rør det i dejen.
- Pisk æggehviderne stive med 1 knsp. salt og vend forsigtigt hviderne i dejen af 2-3 omgange.
- Jeg foretrækker at komme min dej på en "sutteflaske" for nemmere at styre den, men en kande med hældetud eller ske kan også bruges.
- Varm æbleskivepanden op og tilsæt lidt smør i alle hullerne. Fyld dej i til kanten.
- Når æbleskiven virker bagt i kanten, så drejer du den en halv omgang med en strikkepind (eller noget der minder om) og lægger en god teske-fuld laksecreme i hver æbleskive. Tilsæt evt. lidt mere dej, inden den skal vendes for sidste gang.
- Gentag med alt dejen.
Velbekomme!
I denne uge rullede første indledende uge af MasterChef over skærmen. Det har været så spændende at se hvad de andre deltagere har været igennem. Næste gang jeg er på skærmen er mandag den 18. marts kl. 19-21. Jeg er vild med det nye koncept om forlængede mandage, men hold da op det var en hård og lang dag.
Jeg skal bage i morgen!
Jeg har ikke været så aktiv på Instagram de sidste par dage, men i morgen skal jeg i køkkenet for at bage, så der deler jeg lidt i story! Min bedste veninde holder nemlig specialefejring med bobler, kage, snacks og vino – og jeg har fået lov at bage. Hun har bland andet ønsket macarons, så jeg starter min lille macaronfabrik op! Jeg elsker macarons, de smager fantastisk og så tager de sig så smukt ud. Sidste år holdt jeg selv kandidatreception og kagebordet bugnede af forskellige lækkerier. Her havde jeg bland andet lavet tre varianter af macarons; lime, lakrids og pebermynte/mørk chokolade.
Hav en fantastisk weekend!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
//Rebekka
Hejsa
Skal de serveres varme?