Eggs Royale
Eggs Royale med dampet spinat, røget laks, pocheret æg og sauce hollandaise er en lækker ret til morgenmad, brunch eller frokost. Jeg elsker kombinationen af det ristede brød med den cremede spinat, den koldrøget laks, det pocherede æg, hvor blommen løber ud når ægget skæres igennem og så toppet med fuldfed sauce hollandaise.
Antal personer Forberedelses tid
4Eggs Royale 30minutter
Tilberedningstid
6minutter
Antal personer Forberedelses tid
4Eggs Royale 30minutter
Tilberedningstid
6minutter
Ingredienser
Pocheret æg
Nem sauce hollandaise
Dampet spinat
Øvrigt
Instruktioner
Pocheret æg
  1. En mellemstørrelse gryde med vand bringes i kog og der tilsættes en sjat hvidvinseddike. Skru lidt ned, så vandet ikke koger for fuldt blus. 
  2. Et friskt æg (jo friskere, jo bedre har jeg hørt) slås ud i et en fin sigte, så den mest vandede del af æggehviden skilles fra og kommes derefter op i et lille glas eller kop.
  3. Med en gaffel dannes en hvilvel i vandet.
  4. Hæld ægget ned i hullet i hvirvlen.
  5. Sæt uret og tag ægget op efter 3-4 minutter alt efter størrelse.
  6. Ægget tages op med en hulske.
  7. Kom ægget ned i koldt vand så tilberedningen stopper og tag det op og lad det dryppe af på køkkenrulle på en tallerken.
  8. Fjern eventuelle urenheder i vandet.
  9. Gentag med de andre æg.
  10. Krydr de afdryppede æg med salt og peber.
Nem sauce hollandaise
  1. Start med at veje/måle af til din hollandaise sauce.
  2. Del ægget og kom æggeblommerne i et højt blenderglas (gem hviden til noget andet for at undgå madspil) eller brug pasteuriserede æggeblommer hvis du har.
  3. Kom hvidvinseddike, citronsaft og salt op i blenderglasset og stavblend luft ind i æggeblommerne.
  4. Smelt smør i en gryde eller i mikrobølgeovnen (det må gerne få noget temperatur, men hold øje med det!).
  5. Hæld stille og roligt det smeltede smør ned i blenderglasset mens du stavblender, så æggeblommerne optager smørret.
  6. Undgå at hælde den sidste bundsjat med vallen ned i din sauce hollandaise.
  7. Vær ikke nervøs hvis det ser ud til at skille, stavblenderen skal nok samle hollandaise saucen.
  8. Når saucen er samlet med salt smørret, så smag til med lidt salt, ekstra citronsaft og en knivspids cayennepeber.
  9. Jeg stiller stavblenderglasset i en beholder med varmt vand for at holde lidt temperatur, hvis jeg ikke har alle andre elementer på plads til mine Eggs Royale.
Dampet spinat
  1. Start med at hakke et lille løg og skyl spinaten (bruger du fra frost skal den selvfølgelig ikke skylles).
  2. Kom 2 spsk smør i en gryde eller sauterpande og varm op til middel varme.
  3. Kom det hakkede løg op i det smeltede smør og steg dem klare i et par minutter.
  4. Tilsæt den skyllede spinat – det gør ikke noget at spinaten er lidt våd.
  5. Rør spinaten lidt rundt og læg låg på.
  6. Den skal bare falde sammen inden du smager til med salt og peber. Det plejer at tage 4-6 minutter.
Samling af Eggs Royale
  1. Rist dit brød (English muffin, surdejsbrød eller ciabattaboller).
  2. Kom den dampede spinat på brøddet, dernæst den koldrøgede laks, det pocherede æg og så hollandaisesaucen.
  3. Top evt. med friske urter af en art. Jeg bruger ærteskud, frisk timian, purløg, karse eller spæde spirer alt efter hvad jeg har.
  4. Drys med en smule cayennepeber, hvis du godt kan lide lidt varme.
  5. Velbekomme!