Chokoladescones

Det er ikke meget tid, jeg har brugt i køkkenet under de første tre måneder af Corona. Én af de ting jeg dog har brugt køkkenet til, det er at lave disse chokoladescones. I starten af Corona skulle jeg have været til Classic Tea Stand på Perch’s, men det er udskudt. I stedet valgte jeg med to veninder at afholde vores egen “Afternoon Tea Party” med disse chokoladescones, små lakseruller og teboller.
Hvis du gerne vil lave teboller, så prøv mine rosinboller og drop rosinerne!
Chokoladescones
Chokoaladescones er nemme og hurtige at lave. Dejen skal nemlig hverken æltes eller hæve i lang tid, så det kan gå pænt stærkt. De fleste ingredienser er nogle jeg altid har i køkkenet; smør, hvedemel, sukker, bagepulver, salt og mørk chokolade. Kærnemælk er lidt mere en “joker” og ikke altid at det er fast inventar, men når jeg har kærnemælk, så laver jeg til gengæld mine favoritter med kærnemælk!
Hvis du har kærnemælk i køleskabet, så prøv også kærnemælks panna cotta, æbleskiver med varmrøget laks. æbleskiver med chili cheese fyld eller klassiske æbleskiver!
Den lille tørre stykke bagværk
Scones er en mærkelig lille fætter. Jeg ved ikke om det er en bolle eller en kage. Jeg ved ikke om den “bør” være rund eller firkantet. Jeg er faktisk også lidt ligeglad, for jeg er ret vild med det lille stykke bagværk. Jeg oplever desværre tit at scones er ret tørre, når jeg køber dem hos bageren. Det er ikke nemt at at få smør “to-go”, hvis man lige køber scones i forbifarten. Mine små chokoladescones, for ja, de er små, dem har jeg ikke oplevet som tørre. Jeg har sågar haft efterladt dem på køkkenbordet uden afdækning og spist dem dagen efter uden problemer. De er dog, efter min mening, bedst med smør!

Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 10 minutter |
Antal personer |
stk
|
- 150 gram hvedemel
- 25 gram sukker
- 8 gram bagepulver
- 50 gram smør Koldt fra køleskabet
- 1 dl kærnemælk
- 1/4 tsk salt
- 50 gram mørk chokolade Hakkes i ca 1*1 cm eller brug chokoladeknapper
- 1 æg Til pensling
Ingredienser
|
![]() |
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft
- Bland alle de tørre ingredienser sammen
- Smuldr smørret i (jeg gør det på en blender), men det kan sagtens gøres med hænderne
- Når smørret er smuldret ud i de tørre ingredienser, så skal dejen samles med kærmemælken
- Dejen skal bare lige samles, den skal ikke æltes
- Når dejen er samlet, så finder du kagerullen frem og drys lidt mel på bordet
- Rul dejen ud til et rektangel i ca 15*30 cm med en tykkelse på ca 1 - 1,5 cm
- Fold nu en tredjedel af dejen ind over og fold en anden tredjedel indover
- Rul nu dejen ud til på måden beskrevet ovenfor igen
- Gentag igen og drys denne gang chokolade på inden du folder
- Gentag rulle / foldeteknikken en sidste gang
- Find en skarp kniv eller en udstikker frem (jeg bruger en rund udstikker på 5 cm i diameter - jeg kan godt lide små chokoladescones)
- Stik små runde chokoladescones ud og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Den overskydne dej (der kommer "kanter" hvis du stikker dejen ud), samles let igen og rulles uden ud
- Stik flere scones ud og gentag evt. igen - jeg ender med 12 små scones med en diameter på 5 cm med denne portion dej
- Pisk et æg sammen med en smule vand (så bliver æggemassen ikke nær så tyk) og pensl de små scones
- Jeg bager mine små chokoladescones ved 225 grader varmluft i 8 minutter - så er de gyldne og bagt som jeg kan lide dem! Hvis du udstikker dem større end mine, så kan du give dine chokoladescones et par minutter længere i ovnen
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
Hav en helt igennem fantastisk dag!
//Rebekka
MMM bliver helt sulten – ser godt nok lækkert ud