Skovbærsnitter – små, sprøde og syrlige!

Jeg har længe haft lyst til at bage små snitter, så jeg gik på jagt i mine skabe. Jeg havde en pose frosne skovbær i fryseren, så det blev en omgang skovbærsnitter! Jeg elsker snitter, både de klassiske hindbærsnitter, men også makronsnitter. Fælles for den lille tørkage er, at jeg hurtigt synes det kan blive meget sødt. Sød mørdej, sød marmelade og godt med glasur på toppen. Derfor har jeg skruet op for citron, lidt ned på sukker og så har jeg gjort dem mindre.
Tips til skovbærsnitter..
Hos de fleste bagere ligger der rektangulære snitter, som vi kender dem. Nogle mener at marmeladen skal bages med, andre samler med marmelade efter bagningen. Jeg gør det sidste og så laver jeg mine runde. Hvis ikke marmeladen er fast nok når man skærer gennem snitten eller mørdejen er “for sprød”, så synes jeg ikke at de får et ret flot finish. Yes, jeg snyder måske lidt. Så kan jeg koncentrere mig om at få samme tykkelse på alle mine bunde, så de kan blive bagt jævnt.
Når det kommer til samlingen, så handler det om lige at finde den rette konsistens på måde marmeladen og glasuren.
Marmeladen skal have ret meget konsistens når du koger den ind, så den ikke flyder ud når du lægger dine skovbærsnitter sammen. Når det gælder glasuren, så bruger jeg kogende vand i min glasur, da jeg synes det er nemmere at arbejde med. Jeg vil hellere have den lidt for tyk og så glatte glasuren ud med bagsiden af en te-ske, som jeg har dyppet kogende vand.

Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 8-9 minutter |
Ventetid | 60 minutter |
Antal personer |
snitter
|
- 200 gram hvedemel
- 50 gram mandelmel
- 50 gram flormelis
- 150 gram smør
- 1 æggeblomme
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 1 tsk citronskal Revet skal fra en ubehandlet citron
- ½ stang vanille Vanillepulver kan bruges
- 150 gram skovbær Jeg bruger frosne, men friske kan også bruges
- 75 gram rørsukker
- 1 tsk citronskal Revet skal fra en ubehandlet citron
- 2 spsk citronsaft
- På gefühlen flormelis
- På gefühlen citronsaft
- På gefühlen kogende vand Det gør glasuren nemmere at arbejde med
- På gefühlen farve Jeg bruger lilla + lyserød
- På gefühlen Evt. krymmel
Ingredienser
Mørdej
Skovbærmarmelade
Pynt
|
![]() |
- Bland mel, mandelmel, bagepulver, flormelis, salt, vanille og citronskal sammen.
- Tilsæt smør (jeg river det på det grove rivejern) og bland det sammen, så du får en smuldret dej.
- Saml dejen med æggeblommen. Ælt den ikke for meget, den skal bare samles.
- Kom på køl i 30-60 minutter. Imens laver du din marmelade.
- Når dejen har stået på køl rulles den ud på et meldrysset bord. Stik dejen ud (jeg bruger en udstikker på 6 cm og får 40 bunde). Det kræver at rulle dejen ud et par gange - læg den på køl mellem hver udrulning, så dejen ikke er for blød at arbejde med. Sørg for at få samme tykkelse på bundene, så du får jævn bagning på dem alle.
- Fordel bundene på to bageplader. Bag ved 200 grader varmluft i 8-9 minutter til de er let gyldne i kanten.
- Køl bundene ned.
- Kom skovbær, rørsukker, citronskal + saft i en gryde og kog i 5-8 minutter.
- Bærrene skal kunne mases ud og og marmeladen skal tykne - den tykner også lidt på køl, men det er vigtigt at den allerede har konsistens når den sættes på køl, da der ikke er tilsat noget tykningsmiddel.
- Sæt på køl indtil dine skovbærsnitter skal samles.
- Rør glasur sammen af flormelis, lidt citronsaft, kogende vand og farve til en lilla glasur med den nuance du bedst kan lide. Den skal have en konsistens der ikke flyder for meget ud - jeg laver altid min på gefühlen.
- Fordel glasur på halvdelen af dine bunde. Drys med krymmel mens glasuren stadig er våd, hvis du vil have dem pyntet ekstra.
- Fordel en god tsk skovbærmarmelade på de bunde uden glasur og læg en bund med glasur ovenpå. Giv et let tryk, så skovbærmarmeladen kommer næsten ud til kanten.
- Velbekomme!
Jeg har oprettet en side på Facebook der hører sammen med bloggen, så nu kan I både følge mig her på bloggen, på Instagram hvor jeg nu også findes under @beksemad og på Facebook under Beksemad.dk – Rebekka Mikkelsen
Hvis du også er vild med bær, så prøv også hindbærmacarons! Skal det bare være hurtigt og nemt, så er disse cookies lige dig 🙂
Jeg håber at I har en opturs-onsdag! Onsdag er vende-dag, så nu går vi mod weekend igen 🙂
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu