Æbleskiver fra MasterChef Jul

Æbleskiver er et must her op til jul! I MasterChef Jul lavede vi æbleskiver i eliminering den første dag og det var faktisk første gang jeg har lavet klassiske ævle-skiver!
Tidligere har jeg lavet salte æbleskiver her på bloggen, så teknikken med at vende havde jeg øvet.
Hvis du ikke har prøvet mine salte æbleskiver, så kan opskrifterne findes her: Æbleskiver med varmrøget laksecreme og Æbleskiver ala chili cheese tops!
Hjemmelavede æbleskiver
Indtil nu har jeg købt æbleskiver på pose og varmet i ovnen. Hvis jeg var rigtig doven, så røg de en tur i mikrobølgeovnen. Ja, du læste rigtigt. Så doven kan jeg skam være! Nu er der dog kommet andre boller på suppen. Jeg har nemlig fundet ud af hvor meget bedre hjemmelavede æbleskiver smager og hvor nemt det er at lave. Jovist er det ikke lige så nemt som at komme en pose i ovnen, men det er ikke raketvidenskab. Det kræver lige lidt teknik at lære at vende, men derefter er det bare at bage løs!
Æbleskiver fra MasterChef Jul 2019
I MasterChef fik vi for en gang skyld en opskrift, men ikke mål på hvor meget sukker der skulle i dejen. Jeg kan ikke huske præcis hvor meget sukker jeg kom i dejen, men de sikrede mig heldigvis at gå videre som nummer 2. I MasterChef brugte jeg en “sutteflaske” til at fylde ekstra dej i mine æbleskiver når de var blevet vendt. Man kan også bruge en øse-ske med tud eller en kande, men jeg foretrækker en sutteflaske. Til at vende banditterne er en stikkepind eller anden tynd træpind rigtig god!

Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 10 minutter |
Antal personer |
æbleskiver
|
- 3 æg Deles i blommer og hvider
- 90 gram sukker
- 240 gram hvedemel
- 3 dl kærnemælk
- 1 tsk natron
- 3 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk vanillesukker
- ½ tsk salt
- 2 tsk citronskal Svarende til skallen fra ½ citron
- ½ dl citronsaft Svarende til saften fra ½ citron
- 30 gram smør Til stegning
Ingredienser
|
![]() |
- Mål/vej ingredienserne af
- Del æg i hvider og blommer
- Pisk æggehviderne stive med en ½ tsk salt
- Bland mel + natron
- Pisk æggeblommer, sukker, kærnemælk, krydderier samt citronsaft + skal sammen
- Sigt mel + natron i lidt ad gangen og pisk sammen
- Når dejen er ensartet (der må ikke være klumper af mel) skal æggehviderne vendes i
- Tag med en dejskraber en smule af de stiftpiskede æggehvider og vend forsigtigt i dejen
- Vend over 2-3 omgange resten af æggehviderne i æbleskive-dejen
- Det er vigtigt at bevare så meget luft fra æggehviderne som muligt, så æbleskiverne ikke bliver tunge og bastante - samtidig skal der heller ikke være klumper af æggehvide som ikke er vendt ind i dejen
- Hæld dejen på en kande med hældetud eller find en god øse-ske med tud eller en "sutteflaske" til noget af dejen, så du nemt at fylde dine æbleskiver når de er vendt
- Varm æbleskivepanden godt op
- Kom en lille klar smør i hvert hul
- Fyld æbleskivedej i alle hullerne
- Der er godt varme på panden, men når æbleskiverne har sat sig på den ene side, så skruer jeg lidt ned for blusset - middel til middelhøj varme
- Vend æbleskiverne 90 grader og fyld lidt ekstra dej i hullerne
- Vend en sidste gang og fyld ekstra dej i hvis det er nødvendigt for at den lukker til
- Når æbleskiverne er runde og lukkede, så tilsæt en lille klat smør igen og vend æbleskiverne rundt i det
- Gentag med resten af dejen
- Server de varme æbleskiver med syltetøj og flormelis
- Gløgg eller varm kakao er selvfølgelig også lækkert til!
Hygge og fotografering
I sidste weekend havde jeg en af mine bedste veninder på besøg. Vi kender hinanden fra studiet og har tilbragt utallige timer sammen. Hun skulle selvfølgelig forkæles med lidt lækkerier. Valget faldt på boller i karry og æbleskiver. Samtidig testede vi mit nye fotolys og det var også første gang jeg prøvede mit nye objektiv. Freja, som min veninde hedder, er foruden dyrlæge, også rigtig dygtig med et kamera. Hun tager primært billeder af hunde og børn, men kan nu også skrive madfotograf på sit CV. Det er i øvrigt også hende der har taget billederne i min header! Jeg skal stadig lige lære både mit nye kamera, objektiv, baggrunde og lys at kende. Det er spændende med nyt udstyr, men det kræver øvelse!
I kan se et udpluk af Frejas billeder her på Freja Foto!
Denne weekend har været forlænget for mit vedkommende. Fredag hyggede jeg med en god veninde og hjemmelavet hvid gløgg og en masse bagning. I dag står den på det årlige julekagebagning, og derefter en julefrokost med Stephanie og Catharina fra MasterChef. Jeg er så taknemmelig for de venskaber MasterChef har givet mig!
Jeg håber at I har en helt fantastisk weekend og humøret er højt trods det lidt kedelige vejr!
Er du “pose-typen” eller hiver du ævle-skive-jernet frem?
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu