Romescosauce

Knuste kartofler

Knuste kartofler er et lækkert tilbehør til mange retter! Og så er det en genial måde at bruge rester på og dermed undgå madspild! For nylig havde jeg en god veninde på besøg til nyretapper i sous vide, knuste kartofler og hjemmelavet bearnaise sauce. Og ja, du læste rigtigt. Vi spiste ikke andet grønt end den estragon der var i bearnaisen og den timian der var på de knuste kartofler.

Knuste kartofler ala Beksemad - Knuste kartofler med smør, ost, timian og salt. Knuste kartofler gratineret i ovnen er lækkert tilbehør til bøf, fisk og kylling.

Knuste kartofler

Knuste kartofler er ingen raketvidenskab, men de smager dælme godt. Du kan både lave dem som jeg gør i denne opskrift, men også lave dem som en grov “mos”. Altså kogte kartofler med skræl, som knuses sammen og får en god sjat smør. Jeg er dog også ret vild med varianten som jeg deler med jer her. Kogte kartofler der enkeltvis knuses på en bageplade, får lidt kærlighed i form af en smørklat, lidt ost, frisk timian og salt. Ind i ovnen, gratinér og voila! Førstnævnte variant er jeg særligt vild med til gryderetter. Opskriften skal jeg nok dele med jer en dag!

Mangler du inspiration til andre måder at servere kartofler på, så prøv små kartofler med estragonmayo eller kast dig ud i kroketter med kartoffel og confiteret and!

Knuste kartofler ala Beksemad - Knuste kartofler med smør, ost, timian og salt. Knuste kartofler gratineret i ovnen er lækkert tilbehør til bøf, fisk og kylling.

Undgå madspil

Som jeg startede indlægget med at skrive, så kan du nemlig undgå madspil når du laver knuste kartofler. Har du kogte kartofler tilovers fra dagen i forvejen, så kom dem på en bageplade, knus dem og giv dem lidt kærlighed. Så har du lækkert tilbehør til aftensmaden! Det behøver ikke være noget fancy som nyretapper i sous vide, du kan servere de knuste kartofler til lige det du har lyst til!

Print opskrift
Knuste kartofler
Knuste kartofler er et lækkert tilbehør til mange retter! Og så er det en genial måde at bruge rester på og dermed undgå madspild! Har du kogte kartofler tilovers fra dagen i forvejen, så kom dem på en bageplade, knus dem og giv dem lidt kærlighed. Så har du lækkert tilbehør til aftensmaden. Du kan sagtens krydre dine knuste kartofler med andet end salt og timian. Jeg er også vild med at bruge lidt paprika, chili og cheddarost.
Knuste kartofler ala Beksemad - Knuste kartofler med smør, ost, timian og salt. Knuste kartofler gratineret i ovnen er lækkert tilbehør til bøf, fisk og kylling.
Region Aftensmad
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Region Aftensmad
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Knuste kartofler ala Beksemad - Knuste kartofler med smør, ost, timian og salt. Knuste kartofler gratineret i ovnen er lækkert tilbehør til bøf, fisk og kylling.
Instruktioner
  1. Kog kartoflerne møre i saltet vand (mærk undervejs, jeg giver mine 10-15 minutter)
  2. Dryp kartoflerne af og læg dem side om side på en bageplade beklædt med bagepapir
  3. Knus kartoflerne let med en gaffel
  4. Kom en tynd skive smør, et drys ost, lidt frisk timian og salt på hver kartoffel
  5. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 7-10 minutter (til osten smelter og bliver gylden)
  6. Velbekomme!

 

Knuste kartofler ala Beksemad - Knuste kartofler med smør, ost, timian og salt. Knuste kartofler gratineret i ovnen er lækkert tilbehør til bøf, fisk og kylling. Knuste kartofler ala Beksemad - Knuste kartofler med smør, ost, timian og salt. Knuste kartofler gratineret i ovnen er lækkert tilbehør til bøf, fisk og kylling.

Hvad er din yndlingsmåde at servere kartofler på?

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

Hav en helt igennem fantastisk dag!

//Rebekka

1 kommentar

  • Ej hvor ser de kartoffelherligheder bare super fråderen ud! De skal prøves 😀 Kartoffel kan bare så meget, også er det endda super billigt, jeg er faaan!

    Cejanah // Karrysmovseren.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Romescosauce