Chokoaladescones er nemme og hurtige at lave. Dejen skal nemlig hverken æltes eller hæve i lang tid, så det kan gå pænt stærkt med at bikse dejen sammen.
Du lan nemt doble opskriften op, både to og tre gange!
Smuldr smørret i (jeg gør det på en blender), men det kan sagtens gøres med hænderne
Når smørret er smuldret ud i de tørre ingredienser, så skal dejen samles med kærmemælken
Dejen skal bare lige samles, den skal ikke æltes
Når dejen er samlet, så finder du kagerullen frem og drys lidt mel på bordet
Rul dejen ud til et rektangel i ca 15*30 cm med en tykkelse på ca 1 – 1,5 cm
Fold nu en tredjedel af dejen ind over og fold en anden tredjedel indover
Rul nu dejen ud til på måden beskrevet ovenfor igen
Gentag igen og drys denne gang chokolade på inden du folder
Gentag rulle / foldeteknikken en sidste gang
Find en skarp kniv eller en udstikker frem (jeg bruger en rund udstikker på 5 cm i diameter – jeg kan godt lide små chokoladescones)
Stik små runde chokoladescones ud og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
Den overskydne dej (der kommer “kanter” hvis du stikker dejen ud), samles let igen og rulles uden ud
Stik flere scones ud og gentag evt. igen – jeg ender med 12 små scones med en diameter på 5 cm med denne portion dej
Pisk et æg sammen med en smule vand (så bliver æggemassen ikke nær så tyk) og pensl de små scones
Jeg bager mine små chokoladescones ved 225 grader varmluft i 8 minutter – så er de gyldne og bagt som jeg kan lide dem!
Hvis du udstikker dem større end mine, så kan du give dine chokoladescones et par minutter længere i ovnen