Chokoladescones
Chokoaladescones er nemme og hurtige at lave. Dejen skal nemlig hverken æltes eller hæve i lang tid, så det kan gå pænt stærkt med at bikse dejen sammen. Du lan nemt doble opskriften op, både to og tre gange!
Antal personer Forberedelses tid
12stk 20minutter
Tilberedningstid
10minutter
Antal personer Forberedelses tid
12stk 20minutter
Tilberedningstid
10minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen
  3. Smuldr smørret i (jeg gør det på en blender), men det kan sagtens gøres med hænderne
  4. Når smørret er smuldret ud i de tørre ingredienser, så skal dejen samles med kærmemælken
  5. Dejen skal bare lige samles, den skal ikke æltes
  6. Når dejen er samlet, så finder du kagerullen frem og drys lidt mel på bordet
  7. Rul dejen ud til et rektangel i ca 15*30 cm med en tykkelse på ca 1 – 1,5 cm
  8. Fold nu en tredjedel af dejen ind over og fold en anden tredjedel indover
  9. Rul nu dejen ud til på måden beskrevet ovenfor igen
  10. Gentag igen og drys denne gang chokolade på inden du folder
  11. Gentag rulle / foldeteknikken en sidste gang
  12. Find en skarp kniv eller en udstikker frem (jeg bruger en rund udstikker på 5 cm i diameter – jeg kan godt lide små chokoladescones)
  13. Stik små runde chokoladescones ud og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  14. Den overskydne dej (der kommer “kanter” hvis du stikker dejen ud), samles let igen og rulles uden ud
  15. Stik flere scones ud og gentag evt. igen – jeg ender med 12 små scones med en diameter på 5 cm med denne portion dej
  16. Pisk et æg sammen med en smule vand (så bliver æggemassen ikke nær så tyk) og pensl de små scones
  17. Jeg bager mine små chokoladescones ved 225 grader varmluft i 8 minutter – så er de gyldne og bagt som jeg kan lide dem! Hvis du udstikker dem større end mine, så kan du give dine chokoladescones et par minutter længere i ovnen