Triple chocolate brownies med chokoladecreamcheese frosting

Jeg elsker chokolade, kage og at invitere venner og familie til lækkerier. I min verden findes der næsten ikke noget bedre end at være omgivet af mennesker jeg holder af, skåle i champagne, grine og se folk omkring være glade. At glæde andre er netop noget af det jeg rigtig godt kan lide ved min passion for mad og kage.
Denne kage er en fudgy chokoladebrownie med tre slags chokolade og så er den toppet med min yndlingsfrosting!
Her er den opskrift jeg oftest bruger når jeg serverer brownies – den kan både serveres med og uden frosting.

Brownies er gør sig godt på et kagetapasbord!
Disse brownies er blevet en af mine signaturkager og jeg pynter den ens hver gang. Jeg elsker den intense smag af chokolade og så synes jeg den er virkelig flot, især på et kage-tapas-bord sammen med macarons og andre lækkerier!
Sprøjteteknikken på mine brownies..
Jeg bruger denne tyl og har også samme type i nogle mindre udgaver. Jeg holder den “brede” del ned mod kagen og sprøjter fra side til side. Pynten er afskallede hasselnødder (rist i ovnen i 10 minutter og gnid i et fugtigt viskestykke) og så vendt i guldstøv, som jeg sætter i den ene ende og så pynter jeg af med tre små stjerner i forskellige farver.
Hvis man gerne vil variere kagerne lidt med forskellige sprøjteteknik, så er jeg stor fan af at bruge sådan en tylkobler. Faktisk bruger jeg også sådan hvis jeg er løbet tør for sprøjteposer eller bare gerne vil “spare” på sprøjteposer, da de gør at tyller kan sættes på kraftige fryseposer eller “lynlåsposer”.

Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 30 minutter |
Antal personer |
Ca. 40 stykker
|
- 250 gram mørk chokolade
- 125 gram smør
- 4 æg
- 350 gram sukker
- 65 gram hvedemel
- 25 gram kakao
- 1 knsp salt
- 50 gram mørk chokolade Hakkes og vendes i dejen
- 50 gram mælkechokolade Hakkes og vendes i dejen
- 50 gram hvid chokolade Hakkes og vendes i dejen
- 75 gram smør
- 150 gram Philadelphia eller anden neutral flødeost Ikke light
- 260 gram flormelis
- 40 gram kakao
- Evt. 1-2 spsk mælk
Ingredienser
Triple chocolate brownies
Chokolade creamcheese frosting
|
![]() |
- Smelt smør + 250 gram mørk chokolade ved lav varme.
- Pisk æg + sukker til luftig æggesnaps.
- Vend den smeltede smør + chokolade i æggesnapsen.
- Hak de tre slags chokolade og vend i dejen.
- Sigt mel + kakao + salt i dejen og vend det sammen.
- Beklæd en form på ca. 20*30 cm med bagepapir og kom dejen i. Glat ud med en dejskraber.
- Bag ved 170 grader i 30 minutter. Den må gerne være lidt underbagt i det.
- Den har bedst af at sætte sig på køl natten over, men kan også godt serveres på dagen.
- Skær kanterne af kagen. Jeg får et stykke på 18*28 cm. Jeg skærer ud i 3 rækker á 6 cm og skærer derefter ud i stykker på 2 cm bredde.
- Skær smør ud i store tern og lad det stå i skålen på køkkenbordet i 10-15 minutter.
- Pisk smørret let.
- Tilsæt flødeost og pisk det sammen med smørret, så der ikke er klumper. Pas på ikke at piske så længe at det skiller.
- Sigt flormelis + kakao i.
- Pisk til du får en lugtig frosting. Tilsæt evt. 1-2 spsk. mælk, hvis din frosting er for fast.
- Kom halvdelen på en sprøjtepose med tyl (er beskrevet i blogindlægget) og pynt halvdelen. Grunden til at du kun skal komme halvdelen i posen ad gangen, et at din hænder varmer frostingen og dermed begynder at den at smelte lidt og kan skille.
- Pynt og opbevar på køl til servering. Jeg har givet mit bud på pynt i blogindlægget!

Til min venindes arbejde..

Den dag jeg forsvarede specuale på dyrlægestudiet havde jeg medbragt disse!

Til min bedste venindes specialefejring..
Hav en helt fantastisk tirsdag!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu