En lille MasterChef teaser!

Små lækre macarons

Disse små lækre macarons er lette at lave og imponerer dine gæster!

Små lækre macarons med cream cheese frosting

Opskrift:

“Mandelpasta”:
80 gram mandenmel
80 gram flormelis
30 gram æggehvide
Evt. pastafarve
“Marengs”:
80 gram sukker
25 gram vand
25 gram æggehvide

Blend mandelmel og flormelis med en minihakker, så det bliver helt fint. Sigt det derefter nogle gange, så der ikke er nogle klumper. Tilsæt herefter æggehvide (hvis du ønsker farve, så er det nu det skal i). Jeg foretrækker at bruge en dejskraber til at røre det det sammen. Nu har du en tyk “pasta” – husk at den italienske marengs fortynder farven lidt, så hvis du godt kan lide smæk på farven, så giv lidt ekstra.

Nu til den italienske marengs. I en lille kasserolle skal vand og sukker koges sammen til en klar sirup på 117-118 grader.
Hold godt øje med at den ikke tager farve og at den ikke krystalliserer.
Imens du holder godt øje med grysen, så pisker du æggehviderne stive. Nu skal din sirup hældes ned i de stiftpiskede æggehvider i en tynd stråle, mens du konstant pisker (jeg foretrækker af have siruppen i en kasserolle, da jeg derned kan bruge den ene hånd til min håndmixer og den anden til at hælde).
Når al sirup er i æggehviderne, så fortsætter du med at piske. Marengsen bliver nu blank og sej, og efter 5 minutters pisken er den også kølet lidt ned.

Samling af dejen..

Nu er det tid til at få rørt marengsen i mandelpastaen. Jeg foretrækker at starte med at komme en skefuld i, så mandelpastaen bliver lidt blødere og derefter komme resten i og vende forsigtigt. Det er vigtigt at bevare luft i marengsen, men samtidig have rørt nok i den, at der ikke er klumper af mandelpasta.

Dejen er nu klar til at komme på sprøjtepose. Jeg foretrækker en bruge en lille rund tylle, så der ikke kommer ujævnheder når jeg sprøjter mine macarons ud på pladen. Denne opskrift er på små macarons, så jeg sprøjter dem ud i en to-krone størrelse. Der er til 2-3 bageplader alt efter hvor tæt man sprøjter dem.
Teknikken er at holde sprøjteposen nede mens man sprøjter, så man ikke får små toppe. Når pladen er fuld, så banker jeg den på bordet nogle gange for at fjerne eventuelle luftbobler. Dine macarons vil flyde en smule ud, men det er helt fint. Er der stadig små luftbobler kan disse prikkes med en nål.
Bag de små macarons 9-10 minutter ved 150 grader varmluft. Personligt bager jeg en plade af gangen, trods jeg bruger varmluft. Jeg elsker at kigge ind i gennem ovnruden og se mine små macarons vokse og få “fødder”.
Når de er kølet af kan jeg godt lide af pensle med glimmer.

Til at fylde macarons bruger jeg som regel en chokoladeganache, men denne gang valgte jeg at fylde dem med cream cheese frosting med citron.

Cream cheese frosting:

50 gram smør (blødt)
50 gram flormelis
100 gram flødeost (ikke light)
Skal fra ½ citron + 1 tsk. citronsaft
Evt. pastafarve

Pisk først smør og flormelis sammen, herefter piskes flødeosten i. Smag til med citronskal + saft og tilsæt evt. farve.

Hvis ikke man har været helt akkurat med sin sprøjteteknik, så skal man lige “parre” sine macarons, så de passer sammen i størrelse og form. Jeg foretrækker at lægge dem op i par, med bunden opad og sprøjte fyldet på halvdelen af bundene og samle herefter.

De smager super godt og kan nemt laves i mange varianter. Jeg er især også vild med at fylde med ganache, især brombær/hvid chokolade, citron/hvid chokolade og pebermynte/mørk chokolade!
Jeg delte forleden billeder af nogle af favoritterne her..

//Rebekka

 

Annonce

Hængekøjer med stativ er perfekte til hygge i haven. De kan købes på haengekojeland.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille MasterChef teaser!