Tunsalat med sashimitun
Tunsalat med sprød salat, moden avocado, frisk limedressing med soya og lækker rå sashimitun. Sprøde elementer med ristede cashewnødder og hjemmelavede rispapirschips med persillestøv.
Antal personer Forberedelses tid
2personer 20minutter
Tilberedningstid
10minutter
Antal personer Forberedelses tid
2personer 20minutter
Tilberedningstid
10minutter
Ingredienser
Tunsalat
Limedressing med soya
Rispapirschips med persillestøv
Instruktioner
Tunsalat
  1. Køb god tun hos din fiskehandler. Sørg for at nævne at den skal spises rå og husk at det skal fryses inden, medmindre at fiskehandleren har noget der allerede er klar til spisning.
  2. Rist sesam og cashewnødder gyldene på en pande hver for sig og tag det fra.
  3. Skyl salat og skær de store blade er hjertesalat igennem på midten.
  4. Skær avocadoerne i tynde skiver.
  5. Vend tunen i den ristede sesam.
Limedressing med soya
  1. Pres saften fra en lime (svarende til ½ dl, tilsæt 1-2 tsk soya og ½-1 tsk sukker efter smag.
Rispapirschips med persillestøv
  1. Kom to gode håndfulde frisk persille i mikrobølgeovnen på et stykke køkkenrulle og giv den fuld gas. Tjek ofte og tag det ud, når persillen er helt tør.
  2. Blend persille til fint støv i en minihakker.
  3. Varm en pande godt op med olie (der skal være min. 2-3 cm, så en skive rispapir kan dækkes).
  4. Tilsæt et stykke rispapir og tag det straks af når det er puffet op og krøllet sammen.
  5. Læg til afdrypning på et rent viskestykke eller køkkenrulle.Gentag med det andet stykke.
  6. Drys med persillestøv på begge sider og bræk de store rispapirschips i mindre stykker.
Samling af salaten
  1. Skær en lime over og rist den evt. på panden, så den får lidt brændte noter. Den smager også helt fint uden!
  2. Anret salaten med både hjertesalat, rucola og avocado.
  3. Hæld dressing over salaten og drys med cashewnødder.
  4. Skær tunen ud i skiver og anret det på midten.
  5. Kom de sprøde rispapirschips på din tunsalat og den halve lime på siden.
  6. Velbekomme!