Boller i karry

Romescosauce

Romescosauce er en af mine absolutte favoritter når det kommer til dyppelser! Det bliver ofte lavet med tomater, men min er udelukkende lavet på store, røde peberfrugter. Jeg bruger den som dip på tapasbordet, i stedet for pesto i en pastaret og som spread i en sandwich.

Romescosauce - Peberfrugtdip lavet på grillede peberfrugter - Romesco sauce ala Beksemad

Romescosauce – cremet dip af røde peberfrugter

Bagte peberfrugter og ristede mandler i skøn forening. Jeg er helt tosset med denne kombination! Jeg er også stor fan af diverse typer af pesto, men jeg er helt vild med den sødme der kommer fra de grillede peberfrugter og cremede konsistens man får i denne romescosauce. Dette er helt uden tilførsel af mælkeprodukter. Dog kan man sagtens spice sin romescosauce op med lidt parmesanost (jeg bruger omkring 75 gram), hvis man gerne vil have sin romescosauce lidt mere som en pesto. Det giver både lidt konsistens og så lidt kant i form af osten.

Hvis du mangler inspiration til andre dips til tapasbordet, så prøv min artiskokcreme eller varmrøget laksecreme!

Romescosauce - Peberfrugtdip lavet på grillede peberfrugter - Romesco sauce ala Beksemad

Print opskrift
Romescosauce
Romescosauce eller peberfrugtdip er god som dyppelse på tapasbordet, i stedet for pesto i en pastaret og som spread i en sandwich. Den kan fint holde sig en lille uge i køleskabet i en lufttæt beholder - jeg plejer dog at nå at spise den efter et par dage.
Romescosauce - Peberfrugtdip lavet på grillede peberfrugter - Romesco sauce ala Beksemad
Region Dip, Sauce, Tapas
Keyword Dip, Romescosauce, Tapas
Forberedelses tid 20
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Region Dip, Sauce, Tapas
Keyword Dip, Romescosauce, Tapas
Forberedelses tid 20
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Romescosauce - Peberfrugtdip lavet på grillede peberfrugter - Romesco sauce ala Beksemad
Instruktioner
  1. Tænd din ovn på grill (jeg bruger grillfunktion og 220 grader)
  2. Kom de røde peberfrugter i ovnen (på bagepapir eller i et fad)
  3. Peberfrugterne vendes et par gange undervejs, når de bliver sorte på toppen
  4. Efter ca. 30-45 minutter (alt efter ovnen) er dine peberfrugter grillede
  5. Tag de grillede peberfrugter ud af ovnen (pas på, de er varme!)
  6. Lad de grillede peberfrugter køle lidt af inden du fjernet skind og kerner
  7. Rist mandlerne på en tør pande
  8. Hak hvidløg og chili groft (smag lige på din chili, så du kan justere styrken i din romescosauce)
  9. Kom de grillede peberfrugter, de ristede mandler, de hakkede hvidløg og chili i en blender
  10. Blend godt og "skrab kanter" et par gange undervejs
  11. Tilsæt ½ dl olivenolie lidt af gangen og blend godt undervejs
  12. Justér konsistensen med lidt ekstra olie, alt efter hvor meget væske der er kommet fra peberfrugterne (konsistensen skal være som en cremet pesto)
  13. Smag til med salt og citronsaft (og evt. lidt mere chili)
  14. Velbekomme!

Romescosauce - Peberfrugtdip lavet på grillede peberfrugter - Romesco sauce ala BeksemadRomescosauce - Peberfrugtdip lavet på grillede peberfrugter - Romesco sauce ala Beksemad

Foråret er kommet..

Efter en mild vinter (og regnfuld!) vinter, så er foråret for kommet. Det vrimler frem med påskeliljer i min have, det hele bliver mere grønt og dagene bliver længere. Det er nu også et år siden at jeg gik i luften med bloggen her og meget er sket siden. Jeg har fået nyt job et par gange, været en tur i MasterChef Jul og så er der sket meget privat. Jeg har brugt meget energi på arbejdet, hvilket er gået udover den tid og energi jeg har fået lagt i køkkenet og dermed også herinde. Jeg arbejder stadig med at finde en work vs. blogger-balance, da jeg savner bloggeriet, når jeg er “for meget dyrlæge”. Jeg knus-elsker mit erhverv, men jeg savner at fordybe mig i andet, når jeg holder fri. Jeg har spurgt lidt på Instagram om hvad folk gerne vil se mere af.

Hvad vil du gerne se mere af her på Beksemad.dk? Personlige indlæg, såsom fx tirsdagstanker, ønsker du mest retter i det søde eller salte køkken, nemme eller svære opskrifter eller har du andre tossede idéer, så skriv!

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller i karry