Grissini med artiskokcreme

Det er vist ingen hemmelighed at jeg elsker at servere snacks og bobler for mine gæster. I, mine søde læsere, skal heller ikke snydes for snacks. Derfor får I opskriften på mine grissini med artiskokcreme. Jeg elsker artiskokker, både sådan helt klassisk kogt artiskok med smør, men også artikokthjerter på salater. Artiskokhjerter er også virkelig lækre som tapenader, cremer og dips. Derfor skal I selvfølgelig også have opskriften på min hurtige go-to artiskokcreme.
Artiskokcreme
Jeg bruger artiskokthjerter på glas, du kan sagtens bruge dem på dåse også. Same same. Jeg blender dem med olivenolie, lidt hvidløg og citron. Hvis du ønsker en lidt friskere dip end denne artiskokcreme, så kan du blande et par spiseskefulde creme fraiche i og få en lækker frisk artiskokdip. Du kan også bruge artiskokcremen som spread i sandwiches med fx kylling eller frisk mozzarella.
Prøv mine sandwichbrød og skift cheddar ud med rosmarin og parmasan på toppen!
Grissini
Grissini er sprøde brødstænger som kan laves i et utal af varianter. Jeg laver min grissinidej ret plain, dvs. uden noget smagstilsætning eller groft mel. I stedet drysser jeg med forskellige toppings og kan derfor variere meget. Jeg har i opskriften skrevet mine forslag til toppings. Jeg har i denne udgave drysset en tredjedel med sesam, en tredjedel med groft Himalayasalt og den sidste tredjedel med revet parmesan. Du kan sagtens skifte noget af melet ud med groft rugmel eller grahamsmel, tilsætte lidt parmesan eller rosmarin til dejen. Er du ikke så vild med artiskokker, så er det også rigtig lækkert at dyppe de sprøde grissini i en god pesto, hummus eller oliventapenade.

Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Ventetid | 60 minutter |
Antal personer |
grissini
|
- 10 gram gær
- 1 dl vand
- ½ dl olivenolie
- 150 gram hvedemel
- ½ tsk salt
- 25 gram parmesan Forslag til drys
- 2 tsk rosmarin Forslag til drys
- 1 tsk groft salt Forslag til drys
- 1 spsk sesam Forslag til drys
- ½ dl olivenolie Til pensling
- 150 gram artiskokhjerter Jeg bruger dem fra glas
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
Ingredienser
Grissini
Artiskokcreme
|
![]() |
- Opløs gæren i 1 dl lunkent vand
- Rør olie, salt og mel i
- Ælt dejen til den er godt sammenhængende (den er fugtig, men den slipper let pga. olien)
- Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad den hæve i en time
- Ælt dejen let i hænderne og rul den ud på bordet med en smule mel i 1 cm tykkelse (her afgør du hvor lange du vil have dine grissini
- Skær dejen ud i strimler af 1½ cm i bredden og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir
- Pensl dine grissini med olivenolie og drys med hhv. sesam, rosmarin og parmesanost
- Tag dine grissini i hver ende og twist dem lidt, så de får det skruede look
- Bag i ovnen ved 175 grader i 25 minutter til de er gyldne og sprøde
- Afdryp artiskokhjerterne fra olie og kom dem i en blender (minihakker, blender eller blenderglas til stavblender - du kan bruge det du har - jeg bruger min stavblender)
- Tilsæt hvidløg og olivenolie og blend godt
- Smag til med citronsaft
- Du kan evt. røre et par spiseskefulde creme fraiche i din artiskokcreme for en lidt friskere og mere drøj udgave
- Velbekomme!
Hvad er dine yndlingsretter på tapasbordet?
Tak fordi du læser med!
Håber at du har en helt igennem fantastisk torsdag og har en endnu bedre weekend i sigte!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂
//Rebekka
I gang med opskriften, men hov- hvor skal parmesan hen? 🙂