Grøn bønnesalat med Puck Ost

Grissini med artiskokcreme

Det er vist ingen hemmelighed at jeg elsker at servere snacks og bobler for mine gæster. I, mine søde læsere, skal heller ikke snydes for snacks. Derfor får I opskriften på mine grissini med artiskokcreme. Jeg elsker artiskokker, både sådan helt klassisk kogt artiskok med smør, men også artikokthjerter på salater. Artiskokhjerter er også virkelig lækre som tapenader, cremer og dips. Derfor skal I selvfølgelig også have opskriften på min hurtige go-to artiskokcreme.

Grissini med artiskokcreme - sprøde brødstænger med artiskokdip ala Beksemad

Artiskokcreme

Jeg bruger artiskokthjerter på glas, du kan sagtens bruge dem på dåse også. Same same. Jeg blender dem med olivenolie, lidt hvidløg og citron. Hvis du ønsker en lidt friskere dip end denne artiskokcreme, så kan du blande et par spiseskefulde creme fraiche i og få en lækker frisk artiskokdip. Du kan også bruge artiskokcremen som spread i sandwiches med fx kylling eller frisk mozzarella.

Prøv mine sandwichbrød og skift cheddar ud med rosmarin og parmasan på toppen! 

Grissini

Grissini er sprøde brødstænger som kan laves i et utal af varianter. Jeg laver min grissinidej ret plain, dvs. uden noget smagstilsætning eller groft mel. I stedet drysser jeg med forskellige toppings og kan derfor variere meget. Jeg har i opskriften skrevet mine forslag til toppings. Jeg har i denne udgave drysset en tredjedel med sesam, en tredjedel med groft Himalayasalt og den sidste tredjedel med revet parmesan. Du kan sagtens skifte noget af melet ud med groft rugmel eller grahamsmel, tilsætte lidt parmesan eller rosmarin til dejen. Er du ikke så vild med artiskokker, så er det også rigtig lækkert at dyppe de sprøde grissini i en god pesto, hummus eller oliventapenade.

Grissini med artiskokcreme - sprøde brødstænger med artiskokdip ala Beksemad

Grissini med artiskokcreme - sprøde brødstænger med artiskokdip ala Beksemad

Print opskrift
Grissini med artiskokcreme
Grissini er sprøde brødstænger som er nemme og lækre snacks. Servér dem med artiskokcreme eller en god pesto. Drys med krydderurter, forskellige frø eller lidt revet parmesanost.
Grissini med artiskokcreme - sprøde brødstænger med artiskokdip ala Beksemad
Region Snacks
Keyword Grissini
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
grissini
Ingredienser
Grissini
Artiskokcreme
Region Snacks
Keyword Grissini
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
grissini
Ingredienser
Grissini
Artiskokcreme
Grissini med artiskokcreme - sprøde brødstænger med artiskokdip ala Beksemad
Instruktioner
Grissini
  1. Opløs gæren i 1 dl lunkent vand
  2. Rør olie, salt og mel i
  3. Ælt dejen til den er godt sammenhængende (den er fugtig, men den slipper let pga. olien)
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad den hæve i en time
  5. Ælt dejen let i hænderne og rul den ud på bordet med en smule mel i 1 cm tykkelse (her afgør du hvor lange du vil have dine grissini
  6. Skær dejen ud i strimler af 1½ cm i bredden og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir
  7. Pensl dine grissini med olivenolie og drys med hhv. sesam, rosmarin og parmesanost
  8. Tag dine grissini i hver ende og twist dem lidt, så de får det skruede look
  9. Bag i ovnen ved 175 grader i 25 minutter til de er gyldne og sprøde
Artiskokcreme
  1. Afdryp artiskokhjerterne fra olie og kom dem i en blender (minihakker, blender eller blenderglas til stavblender - du kan bruge det du har - jeg bruger min stavblender)
  2. Tilsæt hvidløg og olivenolie og blend godt
  3. Smag til med citronsaft
  4. Du kan evt. røre et par spiseskefulde creme fraiche i din artiskokcreme for en lidt friskere og mere drøj udgave
  5. Velbekomme!

Grissini med artiskokcreme - sprøde brødstænger med artiskokdip ala Beksemad

Hvad er dine yndlingsretter på tapasbordet? 

Tak fordi du læser med!

Håber at du har en helt igennem fantastisk torsdag og har en endnu bedre weekend i sigte!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

//Rebekka

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn bønnesalat med Puck Ost