Hasselback butternut squash

Butternut squash er en af mine yndlingsgrøntsager (om end den egentligt er en frugt)! Jeg elsker den bl.a. fordi den kan tilberedes på et hav af måder. Hasselback butternut squash er en af de tilberedningsmetoder jeg er helt vild med og jeg kan finde på både at servere det som tilbehør, som en del af en buffet eller som hovedelement hvis jeg får vegetarer til middag.
Hasselback butternut squash
Hasselback butternut squash er en nem måde at tilberede en butternut squash på. Med lidt “kærlighed” i form at lidt ost, ristede græskarkerner og krydderurter, så er den genial på middagsbordet. Butternut squash har en sødlig, lidt nøddeagtig smag og er helt blød og lækker i konsistensen. De ristede græskarkerner giver noget sprødt, osten giver en god kontrast og krydderurterne ser både godt ud og smager skønt! Ofte serverer jeg den på en bund af sprød rucola, hvilket giver en god bitter smag og så synes jeg det ser flot ud på bordet.
Det er nemt at variere hasselback butternut squash og bruge hvad du nu lige har i køkkenet. Har jeg ikke græskarkerner, så fungerer ristede pinjekerner, hasselnødder eller mandler også fint. Jeg har som regel frisk timian og frisk rosmarin i køkkenvinduet, men har man kun den ene eller noget helt tredje som fx persille, så går det også. Med hensyn til osten, så plejer jeg at bruge en form for hvid salatost ost, fx Puck ost eller en god ægte Feta. Har du rester fra noget andet salatost, så fungerer det også fint. Er du ikke til rucola, så kan frisk spinat, feldsalat eller babysalatmix også bruges.

Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 60 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 1 butternut squash
- 1 spsk olie Olivenolie eller smagsneutral olie kan bruges
- 50 gram græskarkerner
- 150 gram Puck ost Fetaost kan bruges
- 4-6 kviste timian, frisk
- 2 kviste rosmarin, frisk
- 75 gram rucola
- ½ tsk salt
Ingredienser
|
![]() |
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Skræl butternut squash, skær den over på midten og fjern kernerne
- Læg den ene halvdel af din butternut squash på en skærebræt og læg enten to træ-skeer eller to skærebrædder på ca. 1 cm tykkelse på hver side af din butternut squash, så du kan skære i den uden at skære helt igennem (se billede) Skær ned med 2-4 mm mellemrum på den korte led langs hele din butternut squash
- Gentag med den anden halvdel
- Læg begge halvdele med den flade side nedad
- Pensl med olie og krydr med salt
- Bag i ovnen i ca. 45-60 minutter alt efter størrelsen på din butternut squash. Konsistensen skal være mør og "lamellerne" åbner sig en lillesmule
- Skyl rucola i rigeligt koldt vand - er det lidt slattent kan du få mere sprødhed ved at tilføje et par isterninger til vandet og lad det ligge i 10-15 minitter og dryp herefter godt af
- Rist græskarkerner i lidt olie på panden og salt dem godt
- Skyl og hak urter
- Hak eller smuldr' osten
- Anret rucola på et fad, læg dine hasselback butternut sqush på og drys græskarkerner, ost og urter ovenpå!
- Velbekomme!
Hvis du mangler inspiration til andre grønne retter, så prøv: Cæsarsalat, tunsalat med sashimitun eller grøn bønnesalat med puck ost!
Velbekomme!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
Jeg håber at I har det fremragende!
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu