Hasselback butternut squash

Bagt blomkål

Bagt blomkål er en af mine yndlingsmåder at tilberede blomkål på, da det stadig bevarer noget struktur og sprødhed. Jeg smører denne variant af bagt blomkål med dijonsennep, hvilket giver en god smag og lidt “bid”. Når det kommer ud af ovnen, så overhælder jeg med brunet smør, ristede hasselnødder (eller pinjekerner), friskrevet Vesterhavsost og en masse friskhakket persille.

Bagt blomkål med dijonsennep, vesterhavsost og urter ala Beksemad

Gæstemad

For over 2 år siden afholdte jeg en sommerfest for en venindegruppe, hvor der var flere vegetarer. Derfor måtte jeg tænke i lidt andre baner, end jeg normalt gør.
Normal gør jeg det nemt for mig selv og laver en af mine klassikere. Enten pasta med tomatsauce og kødboller eller hjemmelavet pizza!
Jeg må dog indrømme at det er noget nemmere at smække nogle gode grøntsager i ovnen.

Nødder, ost og urter

Har du ikke ikke hasselnødder eller pinjekerner, så kan mandler også bruges. Vesterhavsosten kan godt udskiftes med Parmesanost (eller Parmigiano Reggiano om man vil) eller en anden fast ost, men jeg må sige at Vesterhavsost gør noget godt for retten. Har du ikke persille, så kan du også sagtens bruge frisk timian eller hvad du nu har stående i vindueskarmen. Noget af det gode ved en ret som bagt blomkål er også, at det er en god måde at bruge rester og undgå madspild.

Bagt blomkål med dijonsennep, vesterhavsost og urter ala Beksemad Bagt blomkål med dijonsennep, vesterhavsost og urter ala Beksemad Bagt blomkål med dijonsennep, vesterhavsost og urter ala Beksemad

Prøv også hasselback butternut squash som også er toppet med kerner, ost og urter! 

Bagt blomkål

Bagt blomkål kan både bruges som tilbehør, på en buffet eller som hovedelement hvis du skal imponere dine vegetariske gæster. Når du smører blomkålshovedet ind i dijonsennep, så skal du ikke være bange for at det smager meget kraftigt igennem, for varmen runder smagen.
Du kan også lave bagt blomkål med andet end dijonsennep. Jeg er også vild med at bruge Tahin (sesampasta), som giver en nøddeagtig smag, der også komplementerer bagt blomkål rigtig godt.

Bagt blomkål med dijonsennep, vesterhavsost og urter ala Beksemad Bagt blomkål med dijonsennep, vesterhavsost og urter ala Beksemad

P.s. billederne er 2 år gamle og har ligget gemt på min eksterne harddisk uden at komme frem i lyset..
Og der er flere g(l)emte opskrifter på vej!

Velbekomme!

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

//Rebekka

 

Print opskrift
Bagt blomkål
Bagt blomkål med dijonsennep, hvilket giver en god smag og lidt "bid". Når det kommer ud af ovnen, så overhælder jeg med brunet smør, ristede nødder, friskrevet Vesterhavsost og en masse friske krydderurter.
Bagt blomkål med dijonsennep, vesterhavsost og urter ala Beksemad
Region Aftensmad
Keyword Blomkål, Vegetar
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 90 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Region Aftensmad
Keyword Blomkål, Vegetar
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 90 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Bagt blomkål med dijonsennep, vesterhavsost og urter ala Beksemad
Instruktioner
Bagt blomkål med sennep
  1. Formvarm ovnen til 180 grader varmluft
  2. Fjern blade og vask blomkålshovedet og skær det nederste af stokken af
  3. Smør blomkålshovedet ind i sennep (brug en bagepensel eller klør-fem) og krydr med lidt salt (ikke for meget, da retten også får salt fra brunet smør og Vesterhavsost)
  4. Sæt ind i ovnen på en bageplade eller i et ildfast fad
  5. Bag i ovnen i 75 - 90 minutter alt efter størrelsen på blomkålshovedet
  6. Rist hasselnødder på en tør pande så skallerne løsnes og kom disse over på et let fugtigt viskestykke og gnid så skallerne af
  7. Hak hasselnødderne groft og sæt dem til side
Brunet smør
  1. Kom smør i en lille gryde og lad det smelte ved middeltemperatur, og når smørret er smeltet kan du skrue en smule op og det vil nu starte med at bruse og brune (og dufte skønt af nødder!)
  2. Når smørret er brunet vil der komme bundfald - du kan enten sigte det fra eller lade det blive
  3. Kom nødderne ned i det brunede smør og giv den let varme (ikke for meget, for så brænder det brunede smør!)
Anretning
  1. Skyl og hak persille
  2. Kom det bagte blomkål på den tallerken du vil servere på
  3. Riv nu Vesterhavsost oven på det varme blomkålshoved
  4. Overhæld blomkålen med brunet smør, hakkede nødder og drys med hakket persille!
  5. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hasselback butternut squash