Pasta med græskar og bacon

Pasta med græskar og bacon er en rigtig genial efterårsret! Den er nem at lave og smager godt. Her i græskarsæsonen, kan det faktisk også være en økonomisk fornuftig ret. Jeg bruger hokkaido-græskar til denne ret pasta med græskar og bacon, men man kan også sagtens bruge butternutsquash. Jeg tilføjer også ærter fra frost og topper med Puck-ost eller en Feta, og drysser med hakket persille. Du kan sagtens gøre retten vegetarisk ved at undlade bacon.
Hvis du er vild med butternutsqush, så prøv: Hasselback butternut squash!
Pasta med græskar og bacon samt ærter, Puck ost og persille
Jeg elsker pastaretter, og oftest laver jeg pastaen selv. Når jeg laver denne ret, så må jeg indrømme, at jeg bare køber noget frisk pasta, da jeg også engang imellem ynder at det bare skal være nemt. Der er absolut ikke noget galt med at købe pasta, jeg er bare glad for at lave pasta. Retten er super nem at lave og købt pasta fungerer altså rigtig fint. Jeg vil dog anbefale at man køber frisk pasta.
Bacon fås i mange udgaver. Til denne ret plejer jeg at bruge et stykke røget bacon, som jeg selv skærer til. Jeg kan godt lide nogle grove tern, og gerne uden alt for meget fedt på. Hvis det skal gå ekstra stærkt og du køber færdigskåret bacon, så snup bacon i tern.
Børn og pasta
De fleste børn elsker pasta. Jeg har lavet denne pastaret med græskar og bacon til min niece for nogle år siden. Jeg tror hun var omkring 3 år dengang og spiste løs af den. Hun er generelt vild med mad, og især mad jeg laver. Jeg har lavet flere pastaretter til hende og af den årsag, så er mit kælenavn “Faster-pasta” eller “Fasta-pasta”.
Prøv også en af mine andre pasta-favoritter: Hjemmelavet pasta med spinat og laks!
Velbekomme!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
//Rebekka

Forberedelses tid | 30 minutter |
Antal personer |
personer
|
- ½ græskar Hokkaido-græskar eller butternut squash
- 250 gram pasta, frisk
- 250 gram bacon, røget Køb et helt stykke og skær selv
- 150 gram ærter, frosne
- 150 gram Puck ost Anden hvid Feta-lignende ost kan bruges
- ½ håndfuld persille
- 3 tsk salt
- 2 tsk friskkværnet peber
Ingredienser
|
![]() |
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær dit græskar over i to halve (du skal kun bruge et halvt), skrab kernerne ud og skræl skrællen af.
- Skær ud i grove tern og kom på en bageplade (beklædt med bagepapir) og bag i ca. 20 minutter til de er møre.
- Fjern det seje lag op det røgede bacon og puds det værste af fedtet af toppen. Skær derefter i grove tern.
- Kom bacontern på en kold pande og skru op til middel varme, så fedtet langsomt smelter fra. Hæld fedtet fra i en kop undervejs.
- Sæt en stor gryde med vand og 2 tsk salt til at koge.
- Skru nu op til middelhøj varme, så baconternene får mere farve og bliver sprøde.
- Hak Puck-ost.
- Skyl og hak persille.
- Hæld lidt af det kogende vand over en skål med de frosne ærter, så de kan tø op.
- Kog pastaen i det kogende vand og kog pastaen til den er næsten aldente (30 sekunder mindre end anvisningen).
- Tag en kop pastavand fra og hæld resten af pastavandet fra, så pastaen bliver tilbage i gryden.
- Tilføj nu lidt af baconfedtet til pastaen og rør rundt.
- Hæld vandet fra ærterne.
- Vend nu bacon, bagt hokkaido-græskar, de optøede ærter i pastaen.
- Tilsæt et par spsk-fulde kogevand og smag til med salt og peber.
- Servér og drys pastaretten med hakket Puck-ost og persille.
- Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu