Små bløde italienske kødboller med cremet tomatsauce

Rebekkas pizzafavoritter – perfekt til fredagshygge!

I går havde jeg en god veninde på besøg og vi plejer at lave pizza når hun er på besøg og i går var ingen undtagelse!
Vi tog fredagens glæder lidt på forskud og havde en pizzaaften på en torsdag – ja, i mit hoved er pizza sådan noget man spiser om fredagen.
Min veninde spiser ikke kød, så her er det jo fantastisk med pizza – man bestemmer nemlig selv hvad der skal på.
Vi lavede mine to favoritter, nemlig kartoffel-gedeost-rosmarin og tomat-ost-rucola!

2 sprøde pizzabunde:

Nok til 2 voksne + 2 børn eller 2 voksne + frokost til dagen efter..

2½ dl lunken vand
25 gram gær
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
450 gram Tipo 00

Rør gøren ud i vandet, tilsæt olie + salt. Tilsæt 300 gram mel og ælt godt (jeg bruger min Kenwood røremaskine). Gem en god håndfuld mel til udrulning og tilsæt resten af melet til dejen. Ælt 5-8 minutter og del dejen i to lige store pizzaboller. Læg pizzabollerne på en tallerken under et rent, fugtigt viskestykke og stil til hævning i 30-45 minutter et lunt sted. Imens forbereder du fyldet til pizzaerne!

Hvid pizza - kartoffelpizza med gedeost og rosmarin - hjemmelavet af beksemad

Favorit No. 1:

1 bagekartoffel
1 gederulle
1 god håndfuld frisk rosmarin
½ dl olivenolie
½ tsk. salt

Skrub bagekartoflen for evt. jord og tør den godt. Skær de tyndeste skiver du kan, jeg bruger et mandolinjern. Læg skiverne på et tørt klæde (viskestykke eller køkkenrulle) og dup dem tørre. Skyld rosmarin og pluk bladene fra stilken. Skær gederullen ud i skiver (jeg skærer dem ca. i 1 cm).
Når dejen er hævet rulles den tyndt ud og kommes over på bagepladen før fyldet kommes på.
Start med at pensle bunden med olivenolie. Læg herefter kartoffelskiverne på (jeg starter langs kanten og kører herefter indad). Når hele pizzaen er dækket af tynde kartoffelskiver, så pensles den igen med olivenolie. Fordel gedeosten over pizzaen og drys med masser af rosmarin. Bag i ovnen ved høj varme (min ovn har et pizzaprogram på 220 grader varmluft + undervarme, hvor jeg så sætter den i bunden og bager i ca. 14 minutter). I min gamle ovn (som ikke havde dampfunktion og smarte programmer) gav jeg gerne mere smæk på og så fik den ikke nær så lang tid. Prøv dig frem med din ovn!
Når pizzaen er sprød og gylden i kanterne tages den ud og drysses med lidt salt og mere frisk rosmarin!

Hjemmelavet pizza med tomat, ost og rucola!

Favorit Nr. 2:

1oo gram cherrytomater (eller andre lækre snacktomater)
2 kugler frisk mozzarella
1 dl god tomatsauce (jeg brugte en rest jeg havde fra af min cremede tomatsauce som jeg lavede forleden)
½ pose rucola
5-6 spsk. grøn pesto
5-6 soltørrede tomater (eller hjemmelavede semidried tomater hvis du har)
1 pakke Bresaola (hvis man ønsker kød)
Lidt parmesan
Frisk timian eller frisk basilikum hvis du har det stående

Når dejen er hævet rulles den tyndt ud og kommes over på bagepladen før fyldet kommes på.
Start med at smøre tomatsauce på bunden og fordel den ene kugle mozzarella og friske krydderurter og pesto udover pizzaen.
Bag i ovnen ved høj varme (min ovn har et pizzaprogram på 220 grader varmluft + undervarme, hvor jeg så sætter den i bunden og bager i ca. 14 minutter). I min gamle ovn (som ikke havde dampfunktion og smarte programmer) gav jeg gerne mere smæk på og så fik den ikke nær så lang tid. Prøv dig frem med din ovn!
Når pizzaen er færdig tages den ud og nu fordeles den anden kugle mozzarella, friske halverede cherrytomater, lidt parmesan, (evt. Bresaola) masser af rucola og lidt pesto!

Tips til servering:

Kig altid i køleskabet inden du handler ind til pizza, der kan tit være rester eller inspiration til nye pizza-favoritter. Jeg brugte en rest af en tomatsauce til favorit No. 2 – her kunne kødbollerne også sagtens være brugt og kommer med ind i ovnen!
Jeg ejer ikke et pizzahjul, så jeg klipper mine pizzaer ud – gør det endelig inden du kommer rucola på No. 2 😉

Har du et forslag til favorit No. 3, så læg en kommentar eller smid mig en besked på Instagram!

Hav en fantastisk fredag og god weekend, når du kommer dertil!

//Rebekka

 

3 kommentarer

 • Hold op, hvor ser det godt ud! Dejligt med inspiration til lidt anderledes og mere spændende pizzaer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kunne virkelig godt spise nummer et!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Kæft det ser lækkert ud! Det må prøves!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små bløde italienske kødboller med cremet tomatsauce