Eggs Royale

Breakfast Quesadillas

Jeg elsker at invitere venner og veninder på morgenmad og brunch. Jeg elsker også mexicansk mad. Det kan kombineres i disse nemme og lækre Breakfast Quesadillas! Det er en lækker måde at få en lidt anderledes morgenmad eller brunch end de mere klassiske retter som Avocadotoasts med pocheret æg, Eggs Benedict eller Eggs Royale, som jeg også har en stor kærlighed for. Det er nemt at lave Breakfast Quesadillas og kræver ikke ret mange ingredienser og der er meget få steps. Du kan også sagtens spise det til frokost eller aftensmad, men jeg synes det passer bedst til brunch eller morgenmad.

Breakfast Quesadillas med æg, bacon og cheddar-ost ala Beksemad. En nem, lækker og lidt anderledes ret til morgenmad eller brunch.

Breakfast Quesadillas

Breakfast Quesadillas består af to tortillapandekager med scramled æg (ja, det er danglish I know), ristet bacon og revet ost. Osten smelter under tilberedningen, hvilket jeg elsker!

Hvis du som mig også elsker smeltet ost, så prøv også Æbleskiver ala chili cheese tops eller Chili cheese butterdejsstænger!

Det er super nemt og hurtigt at lave Breakfast Quesadillas. Jeg bruger købte hvede-tortillapandekager, æg, bacon og cheddarost i min udgave. Hvis du ikke har bacon, så kan sagtens bruge en rest skinke eller kylling. Du kan også lave den vegetarisk og undlade bacon. Har du ikke cheddar, så fungerer det også rigtig fint med revet mozzarella eller en anden rest ost. Jeg er også ret vild med at bruge en chili-gouda. Det er genialt at lave quesadillas, fordi du nemlig nemt kan bruge de rester du har i køleskabet. Lækker og nem morgenmad som samtidig er godt til at bekæmpe madspild – what’s not to like?

Servér med spicy salsa, creme fraiche og lidt avocado eller guacamole

Jeg plejer at servere mine Breakfast Quesadillas med lidt færdiglavet spicy salsa, creme fraiche og enten avocado eller guacamole til. Jeg foretrækker en grov guacamole, hvilket er hurtigt og nemt at lave. Jeg bruger avocado, lidt finthakket rødløg, en anelse hvidløg (endelig ikke for meget, så det tager for meget fokus), lidt spidskommen, en smule cayennepeber, salt og limesaft.

Hvis du godt kan lide dine Breakfast Quesadillas lidt det ekstra spicy, så kan du krydre også krydre de scambled eggs med lidt cayennepeber. Pas dog på – for det kan godt blive ret spicy!

Print opskrift
Breakfast Quesadillas
Breakfast Quesadillas består af to tortillapandekager med scramled eggs, ristet bacon og revet ost. Hvede-tortillapandekagerne bliver dejligt sprøde, osten smelter, hvilket er super lækkert til de fede æg og bacon. Servér med lidt avocado eller guacamole, salsa og creme fraiche til. Hvis du ikke har bacon, så kan en rest skinke eller kylling bruges. Har du ikke cheddar, så fungerer det også rigtig fint med revet mozzarella eller en anden rest ost. Det er nemlig genialt at lave quesadillas, fordi du nemt kan bruge de rester du har i køleskabet.  Du kan nemt gange opskriften op.
Breakfast Quesadillas med æg, bacon og cheddar-ost ala Beksemad. En nem, lækker og lidt anderledes ret til morgenmad eller brunch.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Breakfast Quesadillas
Tilbehør
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Breakfast Quesadillas
Tilbehør
Breakfast Quesadillas med æg, bacon og cheddar-ost ala Beksemad. En nem, lækker og lidt anderledes ret til morgenmad eller brunch.
Instruktioner
 1. Skær en pakke bacon i små 1,5-2 cm brede stykker (du kan også sagtens bruge en pakke bacon i tern).
 2. Varm panden op til middel varme og rist bacon til den er gylden.
 3. Tag den ristede bacon fra på en tallerken og gem lidt baconfedt på panden (1-2 spsk.) til at stege æg i.
 4. Slå æggene ud på panden (eller i en skål hvis du synes det er nemmere at tjekke efter evt. skaller der).
 5. Rør i æggene undervejs og krydr med peber og lidt salt (pas på med ikke at oversalte, da bacon er salt i sig selv).
 6. Tag æggene af når de har sat sig efter et par minutter - de må endelig ikke blive for tørre, da de får mere varme når du samler din Breakfast Quesadillas.
 7. Tør panden af (pas på at den kan være varm!).
 8. Kom en tortillapandekage på panden og drys med halvdelen af den revede ost.
 9. Fordel så de scrambled eggs, drys med bacon og så resten af den revede ost.
 10. Læg den anden tortillapandekage ovenpå og giv et lille pres, så den samles.
 11. Skru en smule ned for panden (let-middel varme) og hold øje med den nederste tortillapandekage. Den skal blive gylden, men ikke brænde. Når den får lidt farve, så passer det med at osten også smelter.
 12. Når den er gylden og det nederste ost er smeltet, så vender du din Breakfast Quesadilla om på den anden side. Det kan du enten gøre med et par gode spatler, eller alternativt vende en tallerken ovenpå panden og derefter "slide" quesadillaen ned på panden igen.
 13. Giv den 1-3 minutter på den anden side og hold godt øje med at den ikke bliver brændt.
 14. Servér med spicy salsa, creme fraiche og lidt avocado eller guacamole til.
 15. Velbekomme!

Breakfast Quesadillas med æg, bacon og cheddar-ost ala Beksemad. En nem, lækker og lidt anderledes ret til morgenmad eller brunch. Breakfast Quesadillas med æg, bacon og cheddar-ost ala Beksemad. En nem, lækker og lidt anderledes ret til morgenmad eller brunch. Breakfast Quesadillas med æg, bacon og cheddar-ost ala Beksemad. En nem, lækker og lidt anderledes ret til morgenmad eller brunch.

Hvad er din yndlingsret på brunchbordet?

Velbekomme!

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eggs Royale