Chili cheese butterdejsstænger

I lørdags holdt jeg påskefrokost for nogle af mine rigtigt gode veninder i allerbedste sammenskudsgilde-stil!
Jeg lagde lejlighed til og stod for mayo, lyst brød, dessert og lidt velkomstsnacks. Jeg havde en rulle butterdej liggende i køleskabet og tænkte at det var en god anledning til at få den brugt. Jeg freestylede nogle butterdejsstænger med chili cheese fyld og de faldt i god jord. Derfor har jeg nu lavet en nem opskrift på chili cheese butterdejsstænger til jer! De består af en rulle købt butterdej, revet mozzarella, revet cheddar, finthakket jalaeños, lidt røget paprika, lidt sød paprika og salt.
Chili cheese butterdejsstænger
Jeg er blevet helt vild med chili cheese tops fra McDonalds. Jeg indrømmer det blankt. Der gik mange år før jeg smagte dem, fordi jeg som regel ikke er ret vild med ost. Det kom sig faktisk af at jeg havde spist nogle gougeres med trøffel og comté inde på D’Angleterre, som er en af mine absolutte yndlingssnacks. Pludselig turde jeg godt smage chili cheese tops! Siden min første bid af en chili cheese top, har jeg elsket kombinationen af den fede ost og det stærke fra jalapeños. Første skud på stammen var mine æbleskiver ala chili cheese tops, nu kommer chili cheese butterdejsstænger!
Spise dine chili cheese butterdejsstænger med..
Disse sprøde og lækre chili cheese butterdejsstænger kan spises som de er. Det gør dem især egnede til når dine gæster går med et glas velkomstdrink i den ene hånd! Hvis man godt kunne tænke sig lidt at dyppe i, så synes jeg creme fraiche, chilimayo eller guacamole er virkelig lækkert. De har nemlig alle tre en konsitens, så man kan dyppe uden at være bange for at det drypper!
Ligesom mine andre snacks, så kan disse butterdejsstænger ala chili cheese tops bruges på tapasbordet. De kan også bruges som et spicy indslag på dit bruchbord.

Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Antal personer |
stænger
|
- 1 rulle butterdej
- 75 gram cheddar
- 75 gram mozzarella
- 10-15 skiver jalapeños Jeg bruger dem på glas
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk sød paprika Almindelig paprika kan bruges
- ½ tsk salt
Ingredienser
|
![]() |
- Riv de to slags os (eller køb det revet) og bland sammen.
- Bland paprika og salt i den revne ost.
- Hak jalapeños fint og bland det i osten. Tilsæt lidt ad gangen og smag til den ønskede styrke.
- Fold butterdejen ud og fordel osten på hele stykket.
- Pres forsigtigt osten lidt ned i butterdejen, så det ikke drysser af når du skal til at folde.
- Fold nu 1/3 del fra langsiden indover den midterste tredjedel. Pres lidt ned.
- Fold nu en gang mere, så du har tre lag butterdej. Pres igen og sørg for at samlingen lukker tæt.
- Mål nu længden af din butterdej og del i ca. 20 lige store stykker.
- Tag mellem to fingre en slice af butterdejen med ost og træk lidt i den, mens du snurrer den et par gange, så den får form som en stor pastaskrue.
- Læg på en bageplade med bagepapir og tryk enderne lidt ned mod pladen, så den holder formen.
- Gentag med resten af dejen og bag dine chili cheese butterdejsstænger ved 200 grader varmluft i 13-15 minutter til de er gyldne.
- Servér som de er eller med creme fraiche eller chilimayo til.
- Velbekomme!
Hvad er din yndlingssnack? Kom gerne med dine yndlingssnacks i kommentarerne nedenfor!
Tak fordi du læser med!
Og tak for alle de søde beskeder efter jeg i tirsdags annoncerede at jeg nu er blevet Premiumblogger hos Bloggers Delight!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂
//Rebekka
Kan de fryses?