Pasta med bagt græskar, bacon, ærter og ost
Pasta med græskar og bacon er en rigtig genial efterårsret! Den er nem at lave og smager godt.  Her i græskarsæsonen, kan det faktisk også være en økonomisk fornuftig ret. Jeg bruger hokkaido-græskar til denne ret pasta med græskar og bacon, men man kan også sagtens bruge butternutsquash. Jeg tilføjer også ærter fra frost og topper med Puck-ost eller en Feta, og drysser med hakket persille. Du kan sagtens gøre retten vegetarisk ved at undlade bacon.
Antal personer Forberedelses tid
4personer 30minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 30minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skær dit græskar over i to halve (du skal kun bruge et halvt), skrab kernerne ud og skræl skrællen af.
  3. Skær ud i grove tern og kom på en bageplade (beklædt med bagepapir) og bag i ca. 20 minutter til de er møre.
  4. Fjern det seje lag op det røgede bacon og puds det værste af fedtet af toppen. Skær derefter i grove tern.
  5. Kom bacontern på en kold pande og skru op til middel varme, så fedtet langsomt smelter fra. Hæld fedtet fra i en kop undervejs.
  6. Sæt en stor gryde med vand og 2 tsk salt til at koge.
  7. Skru nu op til middelhøj varme, så baconternene får mere farve og bliver sprøde.
  8. Hak Puck-ost.
  9. Skyl og hak persille.
  10. Hæld lidt af det kogende vand over en skål med de frosne ærter, så de kan tø op.
  11. Kog pastaen i det kogende vand og kog pastaen til den er næsten aldente (30 sekunder mindre end anvisningen).
  12. Tag en kop pastavand fra og hæld resten af pastavandet fra, så pastaen bliver tilbage i gryden.
  13. Tilføj nu lidt af baconfedtet til pastaen og rør rundt.
  14. Hæld vandet fra ærterne.
  15. Vend nu bacon, bagt hokkaido-græskar, de optøede ærter i pastaen.
  16. Tilsæt et par spsk-fulde kogevand og smag til med salt og peber.
  17. Servér og drys pastaretten med hakket Puck-ost og persille.
  18. Velbekomme!