MasterChef på mandag!

Hjemmelavet ravioli med laks, spinat og ricotta

I fredags havde jeg besøg af en god veninde. Vi lavede lækker ravioli, snakkede og skålede i bobler og hvidvin! Jeg elsker at lave mad med mine veninder, også selvom det tit ender med at klokken er mange før vi får spist.
Hjemmelavet ravioli med varmrøget laks, spinat og ricotta af Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019

At få veninder som voksen

 

Jeg har mange veninder og i alle mulige forskellige grupper. Nina, som jeg var sammen med i fredags, er en af mine rigtigt gode veninder. VI mødtes da vi boede på Solbakken Kollegiet. Det er stadig det bedste sted jeg har boet. Solbakken Kollegiet ligger lige ved Carlsberg Station med Vestre Kirkegård som baghave og Søndermarken tæt på. Et område der ligger mit hjerte meget nært. Vi boede i samme opgang, hun på femte og jeg på syvende. Vi læste på universitetet samtidig og har mange ting til fælles, selvom vi er ret forskellige. Hun er mega sej og så er hun dét menneske der har kunnet få mig til at løbe. Hver gang vi ses, så forsøger vi at lave en ny dato i kalenderen, så der hele tiden er en ny at se frem til. Det foregår ved at der skal laves lækker mad (vi er vilde med hjemmelavet pasta), der skal gerne være bobler og hvidvin. Og trøffelchips!

Hjemmelavet ravioli

Det er Nina der både har lært mig at lave pasta og blive fan af at spise det. Sidst vi var sammen, lavede vi ravioli med svampe, ricotta og hasselnødder og en lækker salat til. Denne gang sprang vi ud i ravioli med varmrøget laks, ricotta, spinat og lidt skalotteløg, citron og citronskal. De blev virkelig gode, så nu har jeg skrevet en opskrift til jer.

At lave pasta uden pastamaskine

Jeg har ingen pastamaskine (endnu), så jeg har samlet dejen i røremakinen og rullet ud med kagerullen. Det kan godt være at der er en italiensk mama der kommer efter mig for min fremgangsmåde, men det fungerer altså fint! Det er dog ingen hemmelighed at jeg elsker køkkenudstyr, så jeg skal helt sikkert erhverve mig en en pastamaskine. Spørgsmålet er om det skal være en manuel model eller en der kan kobles på min Kenwood køkkenmaskine. Indtil videre, så fungerer denne metode dog fint!

Hjemmelavet ravioli med varmrøget laks, spinat og ricotta af Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019Hjemmelavet ravioli med varmrøget laks, spinat og ricotta af Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019Hjemmelavet ravioli med varmrøget laks, spinat og ricotta af Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019

 

Print opskrift
Hjemmelavet ravioli med laks, spinat og ricotta
Denne opskrift på ravioli er uden brug af pastamaskine. Hvis du har en pastamaskine kan du dog sagtens bruge den! Fyldet kan varieres som du ønsker. Jeg har nogle gange lavet min ravioli dagen inden og kog det dagen efter. Det fungerer super fint!
Hjemmelavet ravioli med varmrøget laks, spinat og ricotta af Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019
Region Italiensk
Keyword Laks, Ravioli
Forberedelses tid 45 minutter
Tilberedningstid 3-7 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Pastadejen til ravioli
Fyld til ravioli
Salat
Anretning
Region Italiensk
Keyword Laks, Ravioli
Forberedelses tid 45 minutter
Tilberedningstid 3-7 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Pastadejen til ravioli
Fyld til ravioli
Salat
Anretning
Hjemmelavet ravioli med varmrøget laks, spinat og ricotta af Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019
Instruktioner
Pastadejen til ravioli
  1. Vej de to typer mel af og kom op i røremaskinen.
  2. Slå æggene ud i en skål og pisk dem let sammen.
  3. Kom æggene op i melen og kør med dejkrogene på røremaskinen.
  4. Efter et par minutter tilsættes en spsk vand og der køres igen til den samler sig mere.
  5. Stop røremaskinen og mærk på dejen. Den skal kunne æltes sammen til en elastisk og sammenhængende dej i hånden. Hvis ikke, så skal der tilsættes lidt mere vand.
  6. Mærk dig frem og når dejen er sammenhængende og elastisk, så lægges den overdækkes på køl og trækker en halv times tid.
  7. Imens laver du fyldet til ravioli og forbereder salaten.
Fyld til ravioli
  1. Fjern skindet fra den varmrøgede laks.
  2. Tø spinaten op i mikrobølgeovnen eller gryden.
  3. "Pluk" laksen i små stykker, så den er finddelt.
  4. Hak skalotteløg og tilsæt det til laksen sammen med ricotta, spinat, citronskal og citronsaft.
  5. Smag til med salt og evt, mere citron.
  6. Stil på køl til du skal samle dine ravioli.
Salat
  1. Rist græskarkerner på en pande med lidt olivenolie til de får farve og popper lidt op.
  2. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys med salt.
  3. Pil bladene af hjertesalat og skyl dem.
  4. Halvér bladede i stilken.
  5. Fjern kærnehuset fra pæren og skær den i helt tynde skiver på mandolinjern eller med en kniv.
  6. Tø ærterne op ved at overhælde dem med kogende vand og lad den dryppe af i en sigte.
  7. Bland det hele sammen.
Samling af ravioli og servering
  1. Del dejen i to og start med at rulle den ene ud i en bredde på ca. 20 cm og så lang som muligt. Sørg for at den er meget tynd.
  2. Nu har du en lang, tynd pastabane på ca 20 cm bred.
  3. Læg en tsk fyld for hver ca. 10 cm langs den ene side med ca. 3 cm til den ene kant.
  4. Fold nu den anden pastaside henover.
  5. Nu handler det om at indkapsle fyldet og undgå at få luft indkapslet sammen med fyldet. Sørg for at tryk pastaen godt sammen. Du behøver ikke at bruge æg eller vand til at samle med, dejen kan fint samles uden.
  6. Når alt fyldet er indkapset, så skal de stikkes ud til ravioli. Jeg bruger en udstikker på 6 cm. i diameter. Du kan ogås bruge et glas.
  7. Gentag samme procedure med den anden portion dej, og igen med de rester der skæres fra.
  8. Ravioli koges saltet vand tilsat olivenolie i 3-7 minutter (afhænger af hvor tyndt du har rullet din pastadej) til den er al dente. Vandet skal ikke spilkoge.
  9. Mens din ravioli koger, så laves det brunede smør. Sæt en pande på lav-middel varme og lad den smelte og brune. Når det begynder at dufte af nødder, så er den ved at være der. Tilsæt til hakket rosmarin (eller salvie). Nogle vælger at sigte bundfaldet fra, men jeg kan meget godt lide at lade det blive. Det er smag og behag!
  10. Servér ravioli med brunet smør, revet parmesan og salat.

Hjemmelavet ravioli med varmrøget laks, spinat og ricotta af Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019Hjemmelavet ravioli med varmrøget laks, spinat og ricotta af Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019

Hvis du som jeg er vild med laks, så er æbleskiver med varmrøget laksecreme, min lakseroulade eller laksespinatlasagne måske også noget for dig! 

Tiden flyver afsted

Så er det i morgen jeg er på skærmen i MasterChef igen! Jeg glæder mig så meget til at se det.

Læs eller genlæs nogle af mine afsnit om MasterChef HER. Audtion, MasterClass om fisk og dét at se sig selv på TV!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram eller Facebook 🙂

Jeg håber at jeres weekend har været helt fantastisk og at I har en amazing uge i møde!

//Rebekka

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MasterChef på mandag!