Bagt blomkål
Bagt blomkål med dijonsennep, hvilket giver en god smag og lidt “bid”. Når det kommer ud af ovnen, så overhælder jeg med brunet smør, ristede nødder, friskrevet Vesterhavsost og en masse friske krydderurter.
Antal personer Forberedelses tid
2-4personer 15minutter
Tilberedningstid
90minutter
Antal personer Forberedelses tid
2-4personer 15minutter
Tilberedningstid
90minutter
Ingredienser
Instruktioner
Bagt blomkål med sennep
  1. Formvarm ovnen til 180 grader varmluft
  2. Fjern blade og vask blomkålshovedet og skær det nederste af stokken af
  3. Smør blomkålshovedet ind i sennep (brug en bagepensel eller klør-fem) og krydr med lidt salt (ikke for meget, da retten også får salt fra brunet smør og Vesterhavsost)
  4. Sæt ind i ovnen på en bageplade eller i et ildfast fad
  5. Bag i ovnen i 75 – 90 minutter alt efter størrelsen på blomkålshovedet
  6. Rist hasselnødder på en tør pande så skallerne løsnes og kom disse over på et let fugtigt viskestykke og gnid så skallerne af
  7. Hak hasselnødderne groft og sæt dem til side
Brunet smør
  1. Kom smør i en lille gryde og lad det smelte ved middeltemperatur, og når smørret er smeltet kan du skrue en smule op og det vil nu starte med at bruse og brune (og dufte skønt af nødder!)
  2. Når smørret er brunet vil der komme bundfald – du kan enten sigte det fra eller lade det blive
  3. Kom nødderne ned i det brunede smør og giv den let varme (ikke for meget, for så brænder det brunede smør!)
Anretning
  1. Skyl og hak persille
  2. Kom det bagte blomkål på den tallerken du vil servere på
  3. Riv nu Vesterhavsost oven på det varme blomkålshoved
  4. Overhæld blomkålen med brunet smør, hakkede nødder og drys med hakket persille!
  5. Velbekomme!