Æbleskiver fra MasterChef Jul
Hjemmelavede klassiske æbleskiver. Med inspiration fra de æbleskiver vi lavede i elimineringen i MasterChef Jul 2019 har jeg været i køkkenet og mixet en opskrift sammen. Helt klassiske – dog uden æbleskive i midten. Servér med syltetøj og flormelis og en kop gløgg eller varm kakao!
Antal personer Forberedelses tid
14æbleskiver 15minutter
Tilberedningstid
10minutter
Antal personer Forberedelses tid
14æbleskiver 15minutter
Tilberedningstid
10minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mål/vej ingredienserne af
  2. Del æg i hvider og blommer
  3. Pisk æggehviderne stive med en ½ tsk salt
  4. Bland mel + natron
  5. Pisk æggeblommer, sukker, kærnemælk, krydderier samt citronsaft + skal sammen
  6. Sigt mel + natron i lidt ad gangen og pisk sammen
  7. Når dejen er ensartet (der må ikke være klumper af mel) skal æggehviderne vendes i
  8. Tag med en dejskraber en smule af de stiftpiskede æggehvider og vend forsigtigt i dejen
  9. Vend over 2-3 omgange resten af æggehviderne i æbleskive-dejen
  10. Det er vigtigt at bevare så meget luft fra æggehviderne som muligt, så æbleskiverne ikke bliver tunge og bastante – samtidig skal der heller ikke være klumper af æggehvide som ikke er vendt ind i dejen
  11. Hæld dejen på en kande med hældetud eller find en god øse-ske med tud eller en “sutteflaske” til noget af dejen, så du nemt at fylde dine æbleskiver når de er vendt
  12. Varm æbleskivepanden godt op
  13. Kom en lille klar smør i hvert hul
  14. Fyld æbleskivedej i alle hullerne
  15. Der er godt varme på panden, men når æbleskiverne har sat sig på den ene side, så skruer jeg lidt ned for blusset – middel til middelhøj varme
  16. Vend æbleskiverne 90 grader og fyld lidt ekstra dej i hullerne
  17. Vend en sidste gang og fyld ekstra dej i hvis det er nødvendigt for at den lukker til
  18. Når æbleskiverne er runde og lukkede, så tilsæt en lille klat smør igen og vend æbleskiverne rundt i det
  19. Gentag med resten af dejen
  20. Server de varme æbleskiver med syltetøj og flormelis
  21. Gløgg eller varm kakao er selvfølgelig også lækkert til!