Hjemmelavet pasta med spinat og laks

Så er det MasterChef Jul igen..

MasterChef Jul – Hygge, julestress og sved på panden!

Så er de to første afsnit af MasterChef Jul 2019 sendt over skærmen! Jeg har virkelig glædet mig til at se programmerne, både for at genopleve stemningen, men også fordi vi deltagere ikke har set programmerne. Det var vanvittigt sjovt at optage, men det kan nogle gange være en “ud af kroppen-oplevelse”, så der er ting jeg har glemt. Vi optog tilbage i august måned, så når vi har sved på panden er det både pga. julestress, men også varmen!
MasterChef Jul startede i år med en holdkonkurrence – en julemiddag på 60 minutter!

Rebekka i MasterChef Jul 2019 - Rebekka MIkkelsen aka Beksemad Foto: TV3

Foto: TV3

Glaseret juleskinke med kartofler og grønlangkål i MasterChef Jul

Jeg kom på hold med Kenneth. Kenneth mødte jeg tilbage i sommeren 2018, da vi var til både casting og senere audition sammen. Vi har haft mange sjove stunder sammen under både optagelser, men også privat med de andre deltagere. Jeg vidste at det ville blive en sjov tur i køkkenet! Hvad man desværre ikke i programmet et vores dårlige jokes om de grå forklæder. “Two chefs of grey” var nok for internt til TV3.
Jeg havde hørt ordet grønlangkål før, men jeg troede at det var en klassisk stuvet kål, blot lavet med grønkål. Kenneth og jeg blev hurtigt enige om at køre med en opbagning, tilsætte fløde og så tilføre noget syre til vores grønlangkål. Jeg havde kørt fra det røde hold bag os, at de ville bruge æblesaft, så vi brugte eddike og æbletern. Det er vist sidste gang vi gør det! Eddike i grønlangkål faldt ikke i dommernes smag.

Rebekka i MasterChef Jul 2019 - Rebekka MIkkelsen aka Beksemad Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka i MasterChef Jul 2019 - Rebekka MIkkelsen aka Beksemad Foto: TV3

Jeg aner ikke hvad grønlangkål er! Foto: TV3

Eliminering i æbleskiver

Jeg har aldrig lavet klassiske æbleskiver før. Tidligere på året udviklede jeg to opskrifter på salte æbleskiver, så jeg havde øvet lidt teknik på at vende og fylde dej i. Desuden er det søde køkken og bagværk et sted hvor jeg føler mig hjemme, så det gav lidt ro i maven.

Find opskrifterne her: Æbleskiver med varmrøget laksecreme og æbleskiver ala chili cheese tops!

Jeg valgte at koncentrere mig om at lave mine æbleskiver, fremfor at bruge energi på æblekompot eller at kaste mig ud i kreative smage. Kardemomme, citronskal og vanille synes jeg er rigtigt lækkert i en æbleskive. Jeg tænker at æbleskivejernet snart skal støves af – så skal der nok komme en opskrift til jer!
Mine salte æbleskiver havde heldigvis givet pote, så jeg gik videre med de anden bedste æbleskiver, kun slået af den unge Marcus som har været i træningslejr hos sin farmor.

Rebekka i MasterChef Jul 2019 - Rebekka MIkkelsen aka Beksemad Foto: TV3

Foto: TV3

MasterChef Jul – hvad er julemad?

I forbindelse med optagelserne til MasterChef Jul talte vi med tilrettelæggerne om vores juletraditioner. I min familie er vi ikke ret traditionelle; sidste år fik vi kammuslinger til forret og rib-eye steg til hovedret. Andre år har vi fået gedekølle og bulgursalat. Hvis der skal være “julemad” på bordet, så er jeg til helstegt and, to slags kartofler, rødkål, rødkålssalat og andesauce. Og selvfølgelig rødvin!

Hvad spiser I til juleaften? 

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet pasta med spinat og laks