Så er det MasterChef Jul igen..

MasterChef Jul varede ikke lige til påske..

MasterChef Jul 2019 havde sæsonpremiere i mandags! Dét var en dag jeg havde glædet mig til. Lige så meget som jeg havde glædet mig til at se starten, så var der også en knude i maven om at se mig selv græde på landsdækkende tv – igen. Det er en konkurrence og til sidst skal der stå én vinder, så jeg kender præmisserne for at deltage. MasterChef Jul 2019 har været en fantastisk oplevelse og det har været skønt at lære andre tidligere deltagere at kende og skabe vores egen lille MasterChef Jul-familie! Vi bruger meget tid sammen, når kameraerne er slukkede, oplever hinanden under pres og så deler vi den samme passion for mad. Der har været hyggelige aftner sammen med “hotel-holdet”, vi har spist en masse lækker mad, drukket god vin og lavet mad sammen under mere private forhold. En del er dog blevet delt på Instagram! Da jeg i foråret fik opkaldet og blev spurgt om jeg ville (og kunne!) deltage i MasterChef Jul 2019 havde jeg haft anden dag på mit nye arbejde. Hvordan dælen spørger man lige sin nye chef om fri i 3 uger? Jeg er meget direkte, så jeg spurgte dagen efter og fik heldigvis lov at holde fri.

Rebekka Mikkelsen køkkenchef i MasterChef Jul 2019

MasterChef Jul – den første uge

Mandagen stod på holdkonkurrence og æbleskiver. Andendagen stod på andelever og fri ret med and. Jeg røg i eliminering og lavede en af mine favoritter med and, nemlig and ala orange. Heldigvis fik min appelsinsauce og rosastegte andebryst mig videre!

Find opskriften på andebryst i appelsinsauce som fra MasterChef Jul her: And ala orange!

I MasterChef køkkenet lavede jeg andebrystet stegt på ben og fik desværre ikke stegt nok af fedtet fra anden, så hav lidt mere ro og tålmodighed end jeg havde inde i studiet!

Service!

Onsdag skulle vi køre service og jeg blev valgt som køkkenchef. Tidligere har jeg jo været selvudnævnt køkkenchef, hvilket mine tidligere holdkammerater ikke var så begejstrede for – de kaldte det nærmere diktatur. Denne gang var opbakningen dog anderledes! Med et stærkt hold bag mig havde jeg troen på sejr hele vejen indtil afgørelsen. Sidst i service er der en fejl. Jeg kalder en dessert og den skal til at køre, men bordet har endnu ikke fået hovedret. Mit raserianfald på TV skyldes faktisk ikke helt dén episode, men en episode hvor tjenerne havde lavet fejl i nogle bestillinger, hvilket jeg blev en smule rasende over. Jeg bad tjeneren undskylde ventetiden og set i bakspejlet tror jeg ikke at den fejl var afgørende for udfaldet. Afgørelsen faldt desværre ikke til vores fordel. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået så meget voksenskældud, hvis nogensinde altså. Det var dog begge hold der fik kritik. Sådan er det og man må tage nederlag med oprejst pande! Heldigvis er det “bare” en konkurrence på tv.

Jul i det italienske køkken

MasterChef Jul 2019 - Rebekka Mikkelsen laver italiensk julemad som består af pasta med tomater og skaldyr

Det blå hold skulle mødes i eliminering mod hinanden. Første konkurrence stod på en pastaret med skaldyr. Jeg spiser ikke ret meget pasta, altså ikke før jeg fik min pastamaskine. Jeg blev hurtigt enig med mig selv om at gå med en tomatbaseret sauce og bruge skallerne fra rejer (skampi), jomfruhummer og blåmuslinger. Blåmuslinger er gode til at give smag sammen med hvidvin og det samme gælder både rejer og jomfruhummerskaller!

Hvis du er vild med muslinger og hvidvin, så prøv: Hvidvinsdampede muslinger!

For at få både sødme og syre, så valgte jeg at bage mine tomater i ovnen. Normalt skal de have lidt længere tid, men med 30 minutter i køkkenet, så måtte de få den varme der var tid til. De bagte tomater, afkoget fra skaller og hvidvin, samt lidt oliven, ansjoser og olivenolie fik en tur i Thermomixeren. Saucen blev vendt sammen med pasta og stegte rejer, jomfruhummer og de dampede blåmuslinger blev vendt i.

Hvis du er vild med pasta og tomatsauce, så prøv: Små bløde italienske kødboller med cremet tomatsauce!

“Usandsynligt meget pasta”

Jeg fik rigtig god kritik for min sauce og for at forskellige skaldyr og for brugen af oliven. Desværre var der alt for meget pasta, så det stjal en del smag. Trods dette, så troede jeg ud fra kritikken at jeg stod til at gå videre sammen med Stephanie. Nok eneste gang jeg har været lidt bitter! Desværre var dette ikke tilfældet og jeg skulle i eliminering med Marcus og Julia. Jeg havde gættet på en italiensk dessert og tiramisu havde også strejfet mig. En valgfri dessert med ingredienser fra tiramisu og derudover citrusfrugter og chokolade. Jeg havde ro i maven og havde en plan fra starten. Kort overvejede jeg at lave en panna cotta, men da Julia gik med dén, så var der et direkte sammenligningsgrundlag og det ønskede jeg ikke mod is-dronningen Julia. Jeg valgte at gå med en hvid chokoladesifon på to måder; en frossen udgave og så som almindelig skum. Dertil ladyfingers i kaffe/amaretto samt citrusfileter. Det hele afhang af min hvide chokoladeskum på sifon. Desværre var min frosne skum ikke blevet frosset nok ned, så den nåede at blive blød i fryseren og min skum på sifon var ikke stabil. Øv bøv, ikke mere MasterChef Jul til mig.

Amaretto er en likør lavet på abrikoskerner og er ingrediens i en af mine yndlingscocktails: Amaretto Sour!

Ude af MasterChef Jul..

Desværre var det min tur til at lægge mit forklæde og forlade MasterChef Jul, trods den unge (og søde) Marcus havde en skilt chokolademousse. Julia bragede selvfølgelig igennem med sin panna cotta, men det undrede mig ikke og jeg under hende al den succes hun kan få. Hun er hamrende dygtig og både i vores ordinære sæson og i julesæsonen sad og jeg i sync (interviewet) og tudede og sagde jeg jeg håbede at Julia ville vinde det hele. Hun fik en flot 3. plads i MasterChef 2019 og nu må vi se hvor langt hun kommer i MasterChef Jul 2019.

Julia og jeg har brugt en del tid sammen udenfor MasterChef og det kan I bl.a. se her og her!

Sidste gang lavede vi: Peberfrugtsnacks med cream cheese og Chili cheese forårsruller!

Tilbage til hverdagen, arbejdet som dyrlæge og bloggen..

Det sidste år har været så begivenhedsrigt! Jeg har skiftet job, optaget MasterChef og MasterChef Jul, fået en masse nye bekendtskaber og kommer langt med renovering af min lejlighed. Jeg var lidt nede efter opagelserne af MasterChef, fordi det hele var så tomt, jeg blev syg, stod uden job og det hele føltes som kaos. Det var heller ikke sjovt at ryge ud af MasterChef Jul, men jeg havde et arbejde og nogle skønne kollegaer at vende tilbage til, så det var ikke nær så hårdt denne gang!

Jeg håber at I har nydt at se mig lave mad på tv og håber at I vil følge med de andre seje deltagere i MasterChef Jul!

Der skal nok komme juleopskrifter i december!

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

//Rebekka

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er det MasterChef Jul igen..