Fastelavnsboller med skovbær, vanillecreme og remonce

På søndag skal jeg til familie-fastelavnsfest og det bliver holdt som sammenskudsgilde. Genialt koncept. Jeg medbringer fastelavnsboller! I går lagde jeg en opskrift op på små, sprøde skovbærsnitter med en hjemmelavet syrlig skovbærmarmelade. De blev virkelig lækre og er også super lækre dagen derpå (yes, jeg spiste en til min morgenmad!). Jeg havde lidt skovbærbærmarmelade i overskud og så ville jeg lige teste om det mon kunne brugtes i fastelavnsboller – og det kan jeg love jer for at det kan!
Jeg har lavet en opskrift på dem, så I kan give jer i kast med fastelavnsboller til weekenden.
Hvis den klassiske med chokolade er mere dig, så prøv mine snaskede fastelavnsboller med vanillecreme, chokolade og remonce eller skal det være helt anderledes, så prøv vandbakkelser med sprød top; Choux au Craquelin med lemon-limecurd og marengs 🙂

Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 12 minutter |
Ventetid | 60 minutter |
Antal personer |
fastelavnsboller
|
- 2,5 dl sødmælk
- 2 æggeblommer
- 20 gram maizena
- 75 gram sukker
- 1 stang vanille Vanillepulver eller god essens/pasta kan bruges
- 150 gram skovbær Jeg bruger frosne, friske kan bruges.
- 75 gram sukker
- 2 tsk citronskal
- 2 spsk citronsaft
- 1 æg Til pensling
- På gefühlen flormelis
- På gefühlen kogende vand
- På gefühlen farve
Ingredienser
Vanillecreme
Skovbærmarmelade
Pynt
|
![]() |
- Lun mælken og smuldr gæren ud i.
- Rør ægget i.
- Tilsæt salt, sukker og kardemomme.
- Tilsæt 300 gram mel og ælt godt til alt er optaget.
- Gem en håndfuld mel til udrulning og tilsæt nu det sidste mel. Dejen skal køre 8-10 minutter på røremaskinen - dejen kan godt virke lidt "tung", men når den er glat og samlet tilsættes halvdelen af smørret og der æltes nogle minutter til den er blank.
- Tilsæt nu det sidste smør og ælt 5-8 minutter til det dejen er glat og blank. Dejen virker nu lidt fugtig igen, hvilket er al den lækre smør.
- Sæt til hævning et lunt sted i en times tid. Imens kan du lave vanillecreme, skovbærmarmelade og remonce!
- Skrab kornene ud af vanillestangen og bland med lidt sukker, så kornene løsner sig fra hinanden.
- Kom halvdelen af sukker, mælk og vanillekort + den tomme stang op i en gryde og sæt over på middel varme.
- Imens rører du æggeblommer, maizena og det resterende sukker ud i en skål - sørg for at der ikke er nogle klumper.
- Tag et par spiseskefulde af den lune mælk op i din æggeblomme-blanding og rør det godt ud.
- Hæld nu hele æggeblommeblandingen op i gryden og varm nu cremen op under konstant piskning. Den vil nu tykne og her skal du være varsom, da den endelig ikke på klumpe.
- Når cremen er tyknet fjerner du vanillestangen og kommer cremen ned i en ren beholder og dækker overfladen med husholdningsfilm helt ned på overflade, så den ikke trækker skind når du sætter den på køl.
- Pisk sukker, marcipan og smør sammen til en ensartet masse. Opskriften er 1:1:1, men ønsker du mere marcipansmag kan du godt bruge dobbelt så meget marcipan som der står i opskriften.
- Kom skovbær, rørsukker, citronskal + saft i en gryde og kog i 5-8 minutter.
- Bærrene skal kunne mases ud og og marmeladen skal tykne - den tykner også lidt på køl, men det er vigtigt at den allerede har konsistens når den sættes på køl, da der ikke er tilsat noget tykningsmiddel.
- Sæt på køl til fastelavnsbollerne skal samles.
- Efter hævning er det nu tid til at samle fastelavnsbollerne.
- Rul dejen ud som et rektangel på 48*36 cm – gerne lidt større, så du kan skære lige kanter (der er lidt dej i overskud, så der er til to lækre boller med tandsmør!).
- Skær nu ud i 12 kvadrater af 12*12 cm.
- På hver kvadrat kommes en god skefuld creme, så en teskefuld marmelade og dernæst en god klump remonce.
- Saml de fire hjørner og dernæst de “nye” fire hjørner og pres samlingerne sammen så fyldet ikke kan rende ud. Smørret i dejen gør det nemt at samle. Vend bollen om, så samlingen vender nedad.
- Hvis du ønsker en blank overflade, så kan du pensle med et sammenpisket æg.
- Bag ved 200 grader varmluft i 12-14 minutter til fastelavnsbollerne er gyldne.
- Når dine fastelavnsboller er kølet ned kan de pyntes med glasur! Fastelavnsbollerne kan fryses og optøes i mikrovnen og smager som nybagte!
Udklædning?!
Jeg skal som jeg skrev til fastelavnsfest på søndag, men jeg aner simpelthen ikke hvad jeg skal klæde mig ud som. For at være ærlig, så er jeg ikke ret begejstret for udklædning. Min mor og jeg syede altid selv kostumer da jeg var barn og jeg har også som vokset syet op til flere. Nu er jeg bare fuldstændig idéforladt.
Har du en genial idé, så smid gerne en kommentar!
At hjertet tak..
Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at sige tak for de mange søde beskeder jeg modtog i går, efter mit lille indlæg om dét at blive månedens PLUS-blogger. Tak for at tage så pænt imod min ærlighed, det gør det nemmere at dele de mindre sjove ting. I morgen træder vi ind i foråret og det glæder jeg mig til. Mit humør bliver altid en tand bedre af det blå himmel, sol og fugle der synger.
Jeg håber at I har en helt igennem amazing torsdag på årets sidste vinterdag!
Hvis du har lyst, så følg med på Facebook og Instagram 🙂
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu