Avocadotoast med pocheret æg
Avocadotoast med pocheret æg er en lækker ret til morgenmad, brunch eller frokost. Du skal ikke bruge ret mange ingredienser, og når du først mestrer teknikken i at pochere æg, så er den hurtig og nem at lave. Jeg elsker kombinationen af det ristede surdejsbrød med den cremede avocado og det pocherede æg, hvor blommen løber ud når ægget skæres igennem. Du kan godt skifte det ristede surdejbrød ud med med enten ristet rugbrød eller ristet hvidt brød. Hvis din avocado er til den overmodne side og ikke kan skæres i pæne skiver, så kan du sagtens servere din avocadotoast med most avocado under dit pocherede æg.
Antal personer Forberedelses tid
2avocadotoasts 20minutter
Tilberedningstid
4minutter
Antal personer Forberedelses tid
2avocadotoasts 20minutter
Tilberedningstid
4minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. En mellemstørrelse gryde med vand bringes i kog og der tilsættes en sjat hvidvinseddike. Skru lidt ned, så vandet ikke koger for fuldt blus. 
  2. Et friskt æg (jo friskere, jo bedre har jeg hørt) slås ud i et en fin sigte, så den mest vandede del af æggehviden skilles fra og kommes derefter op i et lille glas eller kop.
  3. Med en gaffel dannes en hvilvel i vandet.
  4. Hæld ægget ned i hullet i hvirvlen.
  5. Sæt uret og tag ægget op efter 3-4 minutter alt efter størrelse.
  6. Ægget tages op med en hulske.
  7. Kom ægget ned i koldt vand så tilberedningen stopper og tag det op og lad det dryppe af på køkkenrulle på en tallerken.
  8. Fjern eventuelle urenheder i vandet.
  9. Gentag med næste æg.
  10. Rist to skiver surdejsbrød.
  11. Skær avocadoen over på midten og fjern stenen.
  12. Skær lidt af skrællen af hvor stilken har været og “pil” nu forsigtigt skrællen af avocadoen. Pas på ikke at pille for store stykker af, når du kommer til den “tykke ende”, for så kan der godt sidde en del avocado fast på skrællen.
  13. Med en fugtig finger udglattes avocadoen, så overfladen bliver glat.
  14. Skær med en skarp kniv avocadoen på langs nogle 4-5 mm tynde skiver.
  15. Tryk med kniven eller din hånd nu avocado-lamellerne flade, så de passer på en skive surdejsbrød.
  16. Anret det pocherede æg ovenpå avocadoen.
  17. Drys med salt og peber.
  18. Du kan evt. toppe med ristet sesam, grønne urter (karse eller frisk timian) og et par tryk fra en lime – eller citronskive.
  19. Velbekomme!