Amaretto Sour

Så er det fredag og endda Langfredag. For mit vedkommende betyder det at jeg skruer ekstra op for humøret og gerne vil have en lille cocktail. Ja, jeg drikker andet end champagne. En af mine absolut favoritcocktails er en Amaretto Sour. Amaretto er en likør lavet på abrikoskerner, som smager lidt af marcipan. Sour henviser til det syrlige fra citronerne og jeg elsker syrlige cocktails.
Amaretto Sour
Der er vist lidt forskellige religioner indenfor Amaretto Sour. Det store spørgsmål handler om hvorvidt der skal whisky, eller bourbon om man vil, i en Amaretto Sour. Jeg kan godt lide den skarphed der kommer fra whiskyen, men det er jo smag og behag. Du kan enten pynte med Amarene-kirsebær, hvilket jeg virkelig er stor fan af eller twiste en slice appelsinskal på toppen. Jeg bruger hverken en fancy Amaretto eller whisky, men du kan bare bruge hvad du kan skaffe.

Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 5 minutter |
Antal personer |
cocktail
|
- 5 cl Amaretto Likør lavet på abrikoskerner
- 2 cl Whisky Bourbon eller hvad du har
- 3 cl citronsaft
- 2 cl æggehvide
- 1 cl sukkersirup 150 gram sukker til 1 dl vand
- 1 håndfuld isterninger Til shaking
- 1 håndfuld isterninger Til servering
- 3 Amarene-kirsebær Til servering
- Evt. 1 slice appelsinskal (øko) Til servering
Ingredienser
|
![]() |
- Kog vand op i en gryde og tilsæt sukkeret
- Skru lidt ned og lad gryden stå et par minutter til al sukker er opløst
- Køl ned og opbevar på køl i op til et par uger
- Shake Amaretto, Whisky, citronsaft, sukkersirup og æggehvider i 10-15 sekunder for at få aktiveret æggehviderne (danne luft og skum)
- Kom en håndfuld isterninger i og shake godt igen
- Kom isterninger i et glas og hæld din Amaretto Sour gennem en sigte og hen i glasset
- Servér med Amarene-kirsebær eller en slice appelsinskal på toppen
- Velbekomme!
Min sidste weekend som ledig
Så er det min sidste weekend som ledig. Jeg glæder mig helt enormt til at starte på mit nye arbejde på mandag! Weekenden er fyldt op med aftaler med gode venner. I skrivende stund er min gode ven Casper på besøg som forsøgskanin, senere kommer Elisabeth og ser dårlige film, i morgen kommer søde Julia fra MasterChef herhjem og hygger med mig og Milo og søndag skal jeg spise sen frokost med min gode veninde Nina. Jeg skal lige fyldes godt op på social-kontoen inden jeg skal være en zombie efter arbejde. Den første tid på nyt job er altid hårdt, så bær lige over med mig.
Har du smagt Amaretto Sour? Hvad er din favoritcocktail?
Tak fordi du læser med!
Håber at du har en en helt fantastisk Langfredag og får en lige så fantastisk weekend!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂
//Rebekka
Hej Rebecca, tak for din opskrift, den ser god ud jeg glæder mig til at prøve den. Amaretto er en likør lavet på mandler, men ligesom med marcipan er der billige udgave (look a like produkter), der bliver lavet på abrikoskerner.
KH. Lise