Gougères

Amaretto Sour

Så er det fredag og endda Langfredag. For mit vedkommende betyder det at jeg skruer ekstra op for humøret og gerne vil have en lille cocktail. Ja, jeg drikker andet end champagne. En af mine absolut favoritcocktails er en Amaretto Sour. Amaretto er en likør lavet på abrikoskerner, som smager lidt af marcipan. Sour henviser til det syrlige fra citronerne og jeg elsker syrlige cocktails.

Amaretto Sour cocktail opskrift ala Beksemad

Amaretto Sour

Der er vist lidt forskellige religioner indenfor Amaretto Sour. Det store spørgsmål handler om hvorvidt der skal whisky, eller bourbon om man vil, i en Amaretto Sour. Jeg kan godt lide den skarphed der kommer fra whiskyen, men det er jo smag og behag. Du kan enten pynte med Amarene-kirsebær, hvilket jeg virkelig er stor fan af eller twiste en slice appelsinskal på toppen. Jeg bruger hverken en fancy Amaretto eller whisky, men du kan bare bruge hvad du kan skaffe.

Amaretto Sour cocktail opskrift ala Beksemad

Print opskrift
Amaretto Sour
Amaretto Sour er en sour-cocktail i familie med Whisky Sour, men er lidt mildere. Den minder lidt om marcipan i smagen, som kommer fra Amaretto. Amaretto er en likør lavet på abrikoskerner. Prøv den næste gang du har gæster til middag og cocktails! Du kan sagtens shake flere drinks ad gangen.
Amretto Sour cocktail opskrift ala Beksemad
Region Cocktails
Keyword Cocktails
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Antal personer
cocktail
Ingredienser
Region Cocktails
Keyword Cocktails
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Antal personer
cocktail
Ingredienser
Amretto Sour cocktail opskrift ala Beksemad
Instruktioner
Sukkersirup
  1. Kog vand op i en gryde og tilsæt sukkeret
  2. Skru lidt ned og lad gryden stå et par minutter til al sukker er opløst
  3. Køl ned og opbevar på køl i op til et par uger
Amaretto Sour
  1. Shake Amaretto, Whisky, citronsaft, sukkersirup og æggehvider i 10-15 sekunder for at få aktiveret æggehviderne (danne luft og skum)
  2. Kom en håndfuld isterninger i og shake godt igen
  3. Kom isterninger i et glas og hæld din Amaretto Sour gennem en sigte og hen i glasset
  4. Servér med Amarene-kirsebær eller en slice appelsinskal på toppen
  5. Velbekomme!

Amaretto Sour cocktail opskrift ala Beksemad

Amaretto Sour cocktail opskrift ala Beksemad Amaretto Sour cocktail opskrift ala Beksemad

Min sidste weekend som ledig

Så er det min sidste weekend som ledig. Jeg glæder mig helt enormt til at starte på mit nye arbejde på mandag! Weekenden er fyldt op med aftaler med gode venner. I skrivende stund er min gode ven Casper på besøg som forsøgskanin, senere kommer Elisabeth og ser dårlige film, i morgen kommer søde Julia fra MasterChef herhjem og hygger med mig og Milo og søndag skal jeg spise sen frokost med min gode veninde Nina. Jeg skal lige fyldes godt op på social-kontoen inden jeg skal være en zombie efter arbejde. Den første tid på nyt job er altid hårdt, så bær lige over med mig.

Har du smagt Amaretto Sour? Hvad er din favoritcocktail?

Tak fordi du læser med!

Håber at du har en en helt fantastisk Langfredag og får en lige så fantastisk weekend!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

//Rebekka

4 kommentarer

  • Hej Rebecca, tak for din opskrift, den ser god ud jeg glæder mig til at prøve den. Amaretto er en likør lavet på mandler, men ligesom med marcipan er der billige udgave (look a like produkter), der bliver lavet på abrikoskerner.
    KH. Lise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Bek

      Hej Lise.
      De fleste jeg er stødt på er lavet på abrikoskerner og jeg har fået fortalt at der sjældent er mandler i. Jeg vil forsøge at se om jeg kan få fat i en luksusudgave med ægte mandler også.
      Godt nytår!
      Mvh. Rebekka

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lizegge

    Det er seriøst den bedste opskrift dog putter vi en smule mindre æggehvide da vi synes at den skummer mere end rigeligt med mindre :)?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gougères