Gougères

Så er der endnu en af mine yndlingssnacks på bloggen. Gougères! Små salte ostevandbakkelser som kan spises som de er eller fyldes med lækkerier. Jeg har fyldt disse med en flødeostecreme med purløg og citronskal, hvilket giver en super frisk smag og et cremet element til de små gougères. Som alle andre af mine snacks, som du kan finde HER, så går de selvfølgelig fremragende til champagne!
Gougères – ostevandbakkelser
Jeg elsker disse små ostevandbakkelser. De er inspireret af en af mine absolutte favoritsnacks, nemlig Gougères med trøffel og comté fra Marchal på D’Angleterre. Jeg har tidligere har den skrevet om HER. Jeg ligger ikke lige inde med trøfler herhjemme, så derfor har jeg lavet en lidt mere budgetvenlig udgave, nemlig med flødeostecreme. Du kan også sagtens spise de små ostevandbakkelser uden at fylde dem, fx i stedet for chips når du har gæster. Det er også lækkert at undlade purløg og så røre creme fraiche op med fx Pikantost eller hvidløgsost fremfor den neutrale. Jeg er også vild med at fylde varmrøget laksecreme i de små gougères. Find opskriften på varmrøget laksecreme her! Hvis man som jeg er vild med gedeost, så prøv med gedefriskost og frisk rosmarin!
Det er også virkelig lækkert at komme frisk timian i vandbakkelsesdejen! Du kan også sagtens bruge andre faste ostetyper i dejen som Emmentaler, parmesanost eller fx Rav eller Rubin-ost som Netto forhandler.

Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 20 minutter |
Antal personer |
bageplader
|
- 200 gram Philadelphia eller anden neutral flødeost
- 100 gram creme fraiche 18%
- 1 bundt purløg Gem lidt af det til pynt
- 2 tsk citronskal Svarende til skallen fra 1 citron
- 1 knsp salt
- ½ tsk citronpeber
Ingredienser
Flødeostecreme
|
![]() |
- Kog vand + smør op i en gryde
- Tilsæt melet på en gang og gør godt med en ske (jeg bruger en dejskraber)
- Rist smørbollen af i et par minutter og kom den derefter op i en skål
- Riv Comté-osten på groft rivejern og sørg for at ostestykkerne ikke er for lange (hak evt. efter med en kniv)
- Rør osten i smørbollen og lad det stå i 5-10 minutter
- Pisk et æg i af gangen (jeg bruger elpisker med dejkroge på)
- Når du har pisket to æg i, skal du vurdere om den skal have mere æg eller ej
- Dejen skal være glat og man skal kunne trække en finger igennem dejen og trække spor
- Hvis ikke den er glat og samlet endnu, så pisk et æg sammen og tilsæt det lidt af gangen mens du pisker
- Kom dejen på en sprøjtepose med en glat tylle (jeg bruger 1,2 cm i diameter)
- Beklæd to bageplader med bagepapir og sæt toppe på størrelse med en 2-krone (hold tyllen lidt nede inden du løfter)
- Tag en lille skål med vand og dyp din finger i og glat toppen på dine små ubagte vandbakkelser, så de får en lidt fladere top
- Bag en plade ad gangen ved 200 grader i 20 minutter til de er let gyldne
- Lad dem køle af inden de fyldes med flødeostecremen
- Kom flødeosten i en skål og rør den lige et par gange, så den er blød
- Tilsæt creme fraiche og revet citronskal
- Smag til med salt og citronpeber
- Snit purløg fint og rør det
- Fyld de små gougères med flødeostecremen (jeg bruger en "Berliner-tylle") og pynt med lidt fintsnittet purløg
Du kan sagtens lave dejen i god tid og lade den ligge på køl indtil brug. Den vil være lidt mere fast at sprøjte ud, men dejen vil stadig hæve fint op i ovnen.
Har du en yndlingssnack som du godt kunne tænke dig at jeg fortolkede og udviklede en opskrift på?
Skriv gerne i kommentarfeltet nedenunder!
Jeg elsker jeres kommentarer og gode idéer, så hold jer endelig ikke tilbage..
Tak fordi du læser med!
Håber at du har en helt igennem fantastisk mandag og har fået en god start på den nye uge!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂
//Rebekka
Har du en opskrift på gougers med trøffelcreme i?