Koldrøget laksetatar som rugbrødshapser

Tirsdagstanker efter kaos i lejligheden

Det er tirsdag og jeg deler lidt tirsdagstanker med jer! Jeg vågnede på sofaen her til morgen efter en nat hvor jeg ikke havde sovet helt optimalt. Der sker mange ting i øjeblikket, så tankerne kører rundt i hovedet på mig. En ting er at jeg vågnede op på sofaen, men det syn der mødte mig i stuen gav mig bare lyst til at grave mig ned under dynen igen. Det var dog ikke en mulighed, ikke fordi jeg skulle møde på job, men fordi jeg skulle male træværk i soveværelset.

Rebekka Mikkelsen madbloggeren bag beksemad.dk Foto: Freja Quvang Jørgensen

Foto: Freja Quvang Jørgensen

Et halvt år i byggerod

Jeg købte min lejlighed i juli måned og gik straks igang med at renovere. En renovering der bestod af at komme af med det gamle “køkken”, rive vægge ned, fjerne lofter, slibe vægge ned, fuldspartle vægge, sætte gipsplader på lofterne, spartle lofter, sætte filt op og så har en af mine kammerater sat nyt el op. Og så selvfølgelig sætte nyt køkken op, forsøge at lappe gulv (læs: ødelægge gulv) og selvfølgelig male. Soveværelset blev ret hurtigt klaret, så jeg kunne flytte ind. Lige med undtagelse af mine skabslåger og alt træværk der skulle males. Lågerne er malet, sat op og har fået greb. Træværk som paneler og vindueskarme måtte vente til de sidste stikkontakter kom op. Det er nu noget tid siden det skete og jeg har været igang med projekt-mal-træværk én gang før, men så havde jeg intet malertape.

Rebekka Mikkelsen #håndværkerbek og tirsdagstanker

Kaos før kosmos. Sådan så mit køkken ud i lang tid!

At tage sig sammen

I går havde jeg et par ærinder inde i byen om formiddagen, bl.a. skulle jeg have ordnet mine øjenbryn. Det tager lige lidt tid før de heler og i den forbindelse er det ikke ret godt at svede. Derfor måtte jeg desværre melde fra min elskede mandagsboksning og det gjorde mig lidt rastløs. Efter en samtale i telefonen med min søde veninde Freja, så besluttede jeg at tage hul på maling af træværk i soveværelset. Jeg bar min seng og Milos ting ud i stuen, fik tørret træværket af og dækket af med malertape. Mig igang med at male, hu-hej og deja vu til dengang jeg brugte alle ledige timer i døgnet på at renovere den lejlighed.

At sætte sig på gulvet og tude

Jeg kan ikke huske hvor mange gange jeg har sat mig midt på gulvet og tudet over projektet med den lejlighed. Hvor mange gange jeg har hentet pizza, købt færdigsalat eller bare drukket energidrik til aftensmad for at forsøge at få følelsen af flere timer i døgnet. Jeg anede ikke hvad jeg kastede mig ud i, da jeg startede med at renovere i sommeren. Nu har jeg en lang to-do liste af løse ender, som jeg endelig fik taget hul på i går. Jeg indrømmer blankt at motivationen dalede drastisk efter nytårsaften, da jeg endelig havde sat mit køkken op og kunne lave mad.

Rebekka Mikkelsen #håndværkerbek

En gipspladehejs er også en god ven når der skal glasfilt i på lofterne!

Hvorfor tirsdagstanker efter kaos i lejligheden?

Da jeg vågnede i morges med kaos i lejligheden og rod i hele stuen, så fik jeg lige den stress at mærke, som jeg konstant har gået med mens jeg renoverede. Jeg havde konstant noget der skulle laves og det hele var ret uoverskueligt. Udadtil forsøgte jeg bare at være ovenpå, men indeni havde jeg bare lyst til at kaste det hele på jorden. Da jeg var kommet i malertøjet og var ved at give træværket andet lag maling, så slog det mig hvor langt jeg er kommet med den forbandede lejlighed. Der er stadig mange løse ender, men nu har jeg taget hul på min to-do liste og nu skal de løse ender klares. Denne lejlighed er en ny start, det er mit hjem og så har jeg selv sat den i stand med hjælp fra gode venner.

MasterChef i aften – Avanceret MasteClass med selveste Per Thøstesen

Deltagerne i den avancerede MasterClass i MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Se med i aften kl. 19 på TV3 når jeg er i MasterClass. Per Thøstesen er et stort mad-idol for mig, da jeg elsker det klassiske, franske køkken. Måske mine franske aner også spiller ind her! Vi kæmper om pladserne til kvartfinalerne – kryds fingre! Per Thøstesen er manden bag Bistro Boheme, som er en fantastisk restaurant. Jeg kan især anbefale de friterede østers, trøffelsuppen og den hele braiserede ananas til dessert!

Jeg håber at I vil se med i aften og at I er kommet godt ind i den nye uge!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldrøget laksetatar som rugbrødshapser