Indlagt efter MasterChef

Top 10 køkkenudstyr

Tilbage i januar, før jeg oprettede bloggen, var jeg til et presseevent på MasterChef. Her blev jeg bl.a. spurgt om hvilket køkkenudstyr, der var mit yndlings. Først kunne jeg slet ikke beslutte hvad det var, men pludselig kom det som et lyn var en skyfri himmel. Mit yndlings køkkenudstyr, slår både Thermomix og andre fancy maskiner! Derfor har jeg lavet en top 10 over mit yndlings køkkenudstyr!

Her er min top 10 af yndlings køkkenudstyr!

Jeg har meget mere udstyr, men jeg valgte kun 10. Det kan være at der kommer endnu et liste på et tidspunkt..

1. Dejskraber er øverst på listen over mit yndlings køkkenudstyr!

Rebekka Mikkelsens top 10 over køkkenudstyr på Beksemad

Det er nok det udstyr jeg bruger mest! Jeg har vanvittigt mange dejskrabere og jeg køber hele tiden flere. En dejskraber er ikke bare en dejskraber, der er mange forskellige typer. De er selvfølgeligt gode til deres formål, at skrabe en skål fri for lækker kagedej, vende mousser sammen og så er de helt perfekte til at tømme det sidste i nutellaglasset. Trods jeg har mange dejskrabere, så kan jeg sagtens stå i en situation hvor de næsten alle er i opvaskemaskinen.

2. Microplade rivejern

Rebekka Mikkelsens top 10 over køkkenudstyr på Beksemad

Det næstmest brugte udstyr herhjemme må være mine Microplane rivejern. Jeg har to varianter, en til citrus-skal og muskatnød og et til ost og grønt. Jeg vil gerne have flere! Der er en verden til forskel fra de der trekantede rivejern med håndtag i toppen, til et Microplane. Jeg bruger disse rivejern i rigtigt mange af mine opskrifter!

Prøv mine kærnemælks-panna cotta med citron eller min and ala orange!

3. Bamix stavblender

Rebekka Mikkelsens top 10 over køkkenudstyr på Beksemad

Faktisk har jeg to stavblendere, en Bamix og en Braun. Grunden til at Bamix er favoritten er bl.a. fordi der medfølger forskellige blade/skiver, den er god at arbejde med og let at rengøre! Den flade piskeskive kan bl.a. skumme skummetmælk til fluffy mælkeskum på ingen tid! Jeg har også minihakkerudstyr til min Bamix, så jeg kan både bruge den som minihakker, lave råkost og så er den genial til hjemmelavet mayo! Jeg køber aldrig mayo længere, efter jeg købte min Bamix.

4. Thermomix

Rebekka Mikkelsens top 10 over køkkenudstyr på Beksemad Thermomix

Dette er nok Rolls-Royce indenfor blendere. En Thermomixer er en blender der kan varme og kontrollere temperaturer. Jeg bruger især min til at legere iscremer, men man kan også lave ægte saucer som bearnaise og slippe for at den skiller eller de grønne olier som I nok har set i MasterChef. Den kan selvfølgelig også blende helt almindeligt, så jeg bruger aldrig min almindelige blender efter jeg købte min Thermomix. Der er også en indbygget vægt, hvilket også er mega smart! Og så er den nem at rengøre, da næsten alt kan ryge i opvaskemaskinen! Det betyder meget, når man som mig bruger meget tid i køkkenet!

5. Køkkenvægt

Rebekka Mikkelsens top 10 over køkkenudstyr på Beksemad

Når jeg bare laver mad til mig selv eller mine gæster, så bruger jeg sjældent opskrifter og derfor vejer jeg heller ikke tingene af. Til gengæld er vægten helt essentiel når jeg skal følge en opskrift, som oftest på bagværk eller når jeg selv udvikler opskrifter og dermed er nødt til at kunne give jer, mine kære læsere, nogle mål at følge efter. Opskrifter på gefühlen bliver lidt fluffy i længden! Især i det søde køkken er korrekt afmåling vigtigt, så der bruger jeg udover min vægt også målebægre.

6. Kenwood røremaskine

Rebekka Mikkelsens top 10 over køkkenudstyr på Beksemad

Min røremaskine har i nogle år stået øverst i et skab og sjældent blevet brugt. Nu hvor jeg er flyttet og har indrettet min køkken selv, så var det vigtigt for mig, at mine store maskiner var nemme at komme til. Derfor har jeg nu “maskin-parken” i et hjørneskab, så der hygger røremaskinen, ismaskinen, juiceen, min sous vide + vakuumpakker, airbrush, belgisk vaffeljern og “kræmmerhus-vaffeljern” sig. Thermomixeren står altid fremme og mine stavblendere bor i en skuffe med røgmaskinen, sifonflasken, gasbrænderen og krustadejernet.
Min røremaskine er fra Kenwood, en Major Classic og jeg er meget glad for den. Den fungerer godt, er nem at rengøre og så har jeg lidt udstyr til den som jeg er glad for. Blenderen bruger jeg ikke længere, da det er meget nemmere med Thermomixeren, men kødhakker og vanillekransejern bliver brugt! Jeg vil meget gerne have en pastamaskine, så jeg går lidt og overvejer hvorvidt det skal være manuelt eller et jeg sætter på røremaskinen. Efter jeg har fået røremaskinen ned i “maskin-parken”, så er jeg også begyndt at bage meget mere.

Prøv mine sandwichbrød, luftige rosinboller eller kardemommegifler!

7. Sous vide + vakuummaskine

Rebekka Mikkelsens top 10 over køkkenudstyr på Beksemad

Min sous vide er jeg så glad for. Den er fra Anova og kan køre over WiFi og dermed styret fra telefonen – mega smart. Det gør det muligt at kontrollere temperaturen og tilberede sit kød til at have samme temperatur hele vejen igennem, få det mørt og lækkert inden det får lov at kysse stegepanden og få skorpe. En af mine favoritter må være nyretapper i sous vide med hjemmelavet bearnaise! Sous vide kan også bruges til fisk, grøntsager og sågar frugt og saucer. Jeg har en sous vide stav, da den fylder langt mindre end et kar. Så kommer jeg den bare i en stor gryde, men man kan også bruge en flamingokasse. Derudover har jeg en dampovn, som også kan køre sous vide (altså 100% damp med 1 grads interval), men det er som oftest min sous vide stav jeg bruger. Aldrig gå ned på køkkenudstyr!

8. Wilfa ismaskine

Rebekka Mikkelsens top 10 over køkkenudstyr på Beksemad Wilfa Vanilje XL ismaskine

For nogle 3-4 år siden købte jeg en ismaskine. Jeg havde tidligere en ismaskine, hvor man skulle sætte skålen ind i fryseren dagen inden man skulle lave is, og så kunne man kun lave en portion. Så besluttede jeg at købe en Wilfa Vanilje XL med 2 liters kapacitet. Den er rigtig fin til mit forbrug og i kombination med Thermomixeren tager det ikke ret lang tid at lave is selv. Hvis man er rigtig en is-nørd, så vil man nok foretrække en ismakine uden udtagelig skål (altså så isen fryser direkte nede i maskinen), da isen er mere i kontakt med maskinen og den kan køre hurtigere rundt og dermed slå iskrystallerne i stykker hurtigere. Hvis man er en rigtig is-nørd, så skal man hoppe over til min veninde, isdronningen Julia, som ofte eksperimenterer med nye opskrifter og drømmer om at åbne sin egen isbod en dag! Selv kommer jeg med nogle af mine yndlings isopskrifter snart, nu hvor sommeren nærmer sig!

9. Krustadejern

Rebekka Mikkelsens top 10 over køkkenudstyr på Beksemad Krustadejern Rebekka Mikkelsens top 10 over køkkenudstyr på Beksemad Krustadejern

Dette geniale stykke udstyr, er der nok ikke mange der kender længere. Krustadejern bruges til at bage krustader, som en lille tartelet-lignende snack. Jeg laver dem af en tynd øl-dej, som bages med krustadejernet i varm olie og fyldes med lækkerier. Det er en fin lille snack, som går godt til velkomstdrinks! Der kommer snart et opskrift på krustader! Indtil da, så er der andre snacks er på bloggen!

Prøv mine æbleskriver ala chili cheese tops, blinis med stenbiderrogn eller spinatvafler med laksecreme!

10. Royal Copenhagen porcelæn

Det er ikke voldsomt meget af mit kongelige porcelæn I ser her på bloggen. Jeg synes ikke at det tager sig voldsomt godt ud på mine billeder, hverken med eller uden maling. Jeg har en ret stor samling af Royal Copenhagen, som jeg startede på da jeg studerede og havde en meget billig husleje engang og en virkelig god løn. Jeg tør ikke tænke på hvor mange penge jeg har brugt gennem årene, men jeg glæder mig hver dag over det, især når det bare er en omgang “tøm køleskabet” til aftensmad.

Min køkkenudstyrs-ønskeliste

Øverst på min ønskeliste af nyt køkkenudstyr står en ny semiautomatisk kaffemaskine! Tidligere havde jeg en fra Siemens, som jeg sled op. Jeg drak meget kaffe dengang jeg læste på universitetet! Derudover ønsker jeg mig et godt japansk mandolinjern, nye knive og nye stegepander.

Jeg har kigget lidt på disse stegepander fra Eva Trio, som vi brugte i MasterChef, men jeg nåede ikke at stege voldsomt meget så jeg kan ikke helt huske om de var gode.
Hvilke stegepander kan du anbefale? Smid meget gerne en kommentar under indlægget!

Derudover så er en pastamaskine også på listen, men jeg ved endnu ikke om den skal være automastisk eller manuel.

Hvad er din top tre over køkkenudstyr og er der noget du ønsker dig? 
Kom gerne med din top tre af køkkenudstyr og det du ønsker dig, i en kommentar!

Tak fordi du læser med!

Håber at du har haft en god weekend og at du har fået en god start på ugen!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

//Rebekka

3 kommentarer

 • Det er en super ide med 10 køkkenting. Jeg er vild med Masterchef og ville ønske de havde en hjemmeside om både pander,knive, minihakker og foodprosessor. Det er hulens svært at finde de rigtige ting bare ved at Google

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine P

  Hvilket mandolinjern kan du anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bek

   Det mandolinjern jeg har nu, kan jeg desværre ikke anbefale. I MasterChef har de nogle hvide, japanske mandolinjern hvor man kan indstille godt på tykkelsen – sådan et skal jeg have fat i. Det er dog ikke billigt, så jeg må lige vente lidt. Skal nok nævne det her på bloggen, når jeg har købt nyt.
   Tak fordi du læser med!
   //Rebekka

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indlagt efter MasterChef