Nærmere drømmen om at vinde MasterChef 2019

Koldrøget laksetatar som rugbrødshapser

Jeg har før delt nogle af de retter jeg har med fra barndommen, bl.a. lakseroulade og and ala orange. Nu er der endnu lidt fra barndommen. Dette er en lille hapser af rugbrød med koldrøget laksetatar. Den koldrøgede laksetatar består af hakket, koldrøget laks, finskåret rødløg og forårsløg, hakkede kapers og så er den smagt til med citron, olivenolie og salt. Den er også genial at blande i kogte pastapenne som en lækker og lidt anderledes pastasalat.

Prøv også mine andre snacks: Æbleskiver med varmrøget laksecreme, æbleskiver ala chili cheese tops eller blinis med stenbiderrogn!

Rugbrødshapsere med koldrøget laksetatar ala Beksemad som snacks eller hors d'oeuvres til champagnen eller velkomstdrinks

Dyrlæge og madblogger Beksemad Rebekka Mikkelsen fra MasterChef 2019 elsker champagne

Champagne og bobler

Jeg tror at alle der kender mig ved at jeg elsker champagne og bobler i al almindelighed. Champagne, Cremant, Prosecco og Cava. Det skal endelig ikke være for sødt, medmindre det er til kransekagen Nytårsaften. Tør champagne og sød kransekage det ødelægger begge dele i min optik, så dér må der gerne være lidt sødme til stede i mine bobler. Jeg ved ikke ret meget om vin sådan rent teoretisk (eller geografisk!), men jeg har drukket en del god vin efterhånden og elsker god vin.

Rebekka Mikkelsen Beksemad månedens PLUS-blogger med champagne

Mine franske aner

En af mine kusiner, hende der var på besøg forleden og som skal giftes, hun går op i slægtsforskning. Vores familie har rødder alle mulige steder, men noget der virkelig har givet aftryk på familien er de franske aner. Min far og alle hans fire søskende har franske navne. Vi drikker kun fransk vin til familiefester og vores yndlingsrestaurant til at samle familien er Le Pavé på Gråbrødretorv. Ok, det med vinen passer ikke! Via slægtsforskning har min kusine fundet frem til at vi har rødder tilbage til et område der hedder Épernay, som ligger i regionen Alsace-Champagne-Ardenne-Lorraine. Épernay er desuden hovedsæde for nogle af de store champagnemærker! Måske er det dér min kærlighed til Champagne stammer fra.

Rugbrødshapsere med koldrøget laksetatar er perfekt til champagne

Rugbrødshapsere med koldrøget laksetatar ala Beksemad som snacks eller hors d'oeuvres til champagnen eller velkomstdrinks

Rugbrødshapsere med koldrøget laksetatar ala Beksemad som snacks eller hors d'oeuvres til champagnen eller velkomstdrinks

Print opskrift
Rugbrødshapsere med koldrøget laksetatar
Servér disse små rugbrødshapsere som hors d'oeuvres eller snacks til en velkomstdrink eller champagne for dine gæster. Små rugbrødshapsere med koldrøget laksetatar som er lækre, nemme og hurtige at lave. Opskriften er beregnet til 4-8 personer alt afhængigt efter hvor mange andre snacks du laver.
Rugbrødshapsere med koldrøget laksetatar ala Beksemad som snacks eller hors d'oeuvres til champagnen eller velkomstdrinks
Region Dansk
Keyword Laks, Snacks
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Koldrøget laksetatar
Rugbrødshapsere
Region Dansk
Keyword Laks, Snacks
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Koldrøget laksetatar
Rugbrødshapsere
Rugbrødshapsere med koldrøget laksetatar ala Beksemad som snacks eller hors d'oeuvres til champagnen eller velkomstdrinks
Instruktioner
Rugbrødshapsere
  1. Start med at tænd ovnen på 150 grader varmluft til dine rugbrød.
  2. Stik rugbrød ud med en udstikker på 4 cm i diameter eller brug et snapseglas. Ved små skiver rugbrød kan der være 2 hapsere på hver, ved store 4 på hver. Du skal bruge 24 rugbrødsskiver. Gem kanterne i fryseren til øllebrød!
  3. Kom på en bageplade og tør dem i ovnen i en halm times tid til de er sprøde. Drys evt. med lidt salt.
  4. Køl ned inden anretning. Kan sagtens laves dagen før.
Koldrøget laksetatar
  1. Hvis der er noget af det brune fedt på din koldrøget laks, så skær det fra.
  2. Haks laksen med en kniv i ca. 1*1 cm størrelser. Du behøver ikke være så præcis.
  3. Hak kapers fint og skær rødløg og forårsløg fint. Pas endelig på at du ikke får det til noget løgmos, da det får en lidt for "løget" smag.
  4. Rør det hele sammen og tilsæt olivenolie.
  5. Smag til med citronsaft og lidt ekstra salt (afhængig af hvor salt din laks er).
  6. Anret hver rugbrødshaps med en god tsk laksetatar. Vebekomme!

Rugbrødshapsere med koldrøget laksetatar ala Beksemad som snacks eller hors d'oeuvres til champagnen eller velkomstdrinks

Hav en fantastisk weekend

Jeg håber at I får en skøn lørdag! Jeg hygger herhjemme med min elskede hund Milo, som i skrivende stund sover middagslur under dynen. Senere kommer min yndlings, altså min bedste veninde Signe og vi skal lave ravioli og drikke vin og bobler. Det lyder måske bekendt. Fredag i sidste uge havde jeg nemlig min rigtigt gode veninde Nina på besøg til hjemmelavet ravioli, vin og bobler. Jeg er simpelthen blevet så glad for at lave pasta at jeg bliver nødt til at gøre det igen!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram eller Facebook 🙂

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nærmere drømmen om at vinde MasterChef 2019