Tirsdagstanker og jobtilbud

Til Spanien og retur med MasterChef

Sikke en dag i køkkenet der var på skærmen i går! Tapasudfordringen med Henrik som makker var virkelig god, men jeg var godt nok presset da vi kom til smørrebrød. Min første eliminering i MasterChef! Jeg havde jo siddet på balkonen i mandagens sidste tre konkurrencer, så at ryge i eliminering efter en meget tæt konkurrence med det orange hold. Henrik og jeg har det rigtig godt sammen og jeg havde virkelig håbet at der kom en holdkonkurrence, hvor jeg kunne komme på hold med ham.

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 laver tapas Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Tapas ala Superman og Beksemad

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 i sync med Henrik Foto: TV3

Jeg fortæller Henrik at jeg godt kan lide at blive fodret af ham Foto: TV3

Første konkurrence i gårdagens afsnit af MasterChef var en tur til Spanien og med tapas på menuen. Jeg elsker tapas og det er også god og forholdvis nem gæstemad. Henrik foreslog hurtigt noget lynstegt tun med en pesto, jeg ville gerne lave en kødbolle med tomatsauce og så gik vi også med friterede små blæksprutter med en mayo på sort hvidløg. Stemningen i køkkenet var virkelig god og vi var gode til at smage de forskellige elementer godt til ved at fodre hinanden. Det man ikke ser på TV er at Henrik på et tidspunkt har været nede og vælge nogle skåle som jeg absolut ikke er enig i. Jeg blev vist en anelse bossy! Anretningen tog jeg på mine skuldre, da Henrik ikke har fået lige så gode kommentarer på sin anretning som jeg har. Til gengæld kan Henrik virkelig smage til og så nailede han stegningen af tunen!

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 smager på maden i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 smager på maden i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 smager på maden i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 smager på maden i MasterChef Foto: TV3

Endelig blev det min tur til at fodre Henrik! Foto: TV3

Grissebasse til Jesper Koch

Jesper Koch kommer ned i køkkenet og sludrer lidt. Jeg fortæller om vores plan og så spørger han ind til om der ikke er noget gris i nogle af vores små tapas. Det resulterede i at vi hakkede for Jespers skyld lige hakkede lidt gris i vores oksekødbolle!

Kødbollen indeholdt også sardiner (jeg havde ellers tænkt at gå med ansjoser, men det var der ikke) og hakket oliven. Opskriften er den samme som mine små, bløde italienske kødboller med cremet tomatsauce. Den er twisted fra Italien til Spanien med sardiner, ekstra oliven og lidt grissebasse.

Opskriften finder du her!

Smagningerne i MasterChef er så nervepirrende

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 tapas i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 tapas i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 tapas i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

Når vi træder ud af vores køkkener, så er der ikke mere at gøre. Orange hold (Stephanie og Sille) var først i smagningen. Vi havde haft så travlt i køkkenet at jeg ikke helt havde ænset hvad de ville servere. Da jeg hørte kroketter med Confit de Canard (and) blev jeg en anelse bange. De fik virkelig rosende ord med på vejen med små ønsker til forbedring. Vores smagning går også rigtig godt. De sagde at vores tun stak lidt ud i forhold til de andre og at paneringen på de små blæksprutter godt kunne have været sprødere, men ellers var der ikke noget at sætte på vores tapas. Det gule hold (William og Michael) fik en del kritik, selvom jeg synes det lød virkelig lækkert det de havde lavet.

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Afgørelsen

Afgørelsen stod rødt og orange hold. Vi lå så tæt, så de også sagde at begge havde fortjent at gå direkte videre, men at orange vandt med en my foran os Superman og mig.

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 så tæt på at vinde tapas i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

Min første eliminering i MasterChef

Jeg havde godt regnet ud af vi skulle lave smørrebrød og straks var det en klassisk tatar der kom til mig. Eller klassisk med et twist. Jeg er opdraget med et stykke godt rugbrød, smør, tatarkød, salt + peber, skiver af løg, kapers, evt. revet peberrod og rå æggeblomme!
Her i MasterChef valgte jeg at gå med syltede perleløg, en peberrodsmayo, friterede kartofler og jordskokker, kapers og så holde mit kød helt plain. Når man laver tatar så bliver det enten hakket, skrabet eller skåret. I min optik skal der hakkes på en kødhakker til en tatarmad!

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 in spisekammeret i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 i skærer rugbrød i spisekammeret i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

Jeg var så presset at jeg på et tidspunkt ikke ved om jeg når det hele, da vi kun havde 30 minutter. Jeg kan ikke få min mayo tyk med stavblenderen fordi jeg laver så lille en portion at den har svært ved at få fat, mit rugbrød er alt for tykt og jeg kan ikke nå at hverken skære nyt brød eller piske ny mayo.

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 i skærer rugbrød i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

Jeg forsøger at skære mine rugbrødsskiver tyndere, men fordi brødet er så blødt, så smuldrer det bare. Jeg går igang med at anrette på små halve skiver rugbrød og min mayo er sjask. Jeg forsøger at dække det med de syltede perleløg, men det ændrer jo intet på konsistensen af min sjaskemayo.

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 anretter smørrebrød med tynd mayo i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

Jeg kan mærke billetten på vej ud af MasterChef. Jeg bandede med mig selv inde i hovedet over at jeg havde vundet mandagens konkurrence og dermed ikke havde mærket presset på samme måde som de andre.

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 anretter smørrebrød med tynd mayo i MasterChef Foto: TV3

Foto: TV3

I sidste øjeblik får jeg kapers på og får mine små smørrebrød op på min tallerken. Oh. My. God. Presset i MasterChef er ubeskriveligt!

Smagningen

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 tatar smørrebrød ala Beksemad Foto: TV3

Foto: TV3

Min smørrebrød er det første de skal smage på. To bittesmå stykker smørrebrød til to voksne mænd. De andres smørrebrød er nogle mastodonter der får mine til at ligne pindemadder.

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 tatar smørrebrød ala Beksemad Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 tatar smørrebrød ala Beksemad Foto: TV3

Foto: TV3

Når jeg ser smagningen på TV, så synes jeg at dommerne er SÅ søde ved mig. Jeg kan slet ikke huske at det, da jeg var helt ved siden af mig selv. Michael får en del ros for sin, pånær sin crudité og mangel på smør. Henrik og William får meget ros på smag, men deres proportioner halter lidt. Det gjorde min også med den kæmpe tykke skive rugbrød jeg endte med! Michael går videre som den første og så går jeg dælme videre som nummer 2. Det kom virkelig bag på mig! Selvom det er en konkurrence, så gør det ondt hver gang nogen skal forlade MasterChef. Både Cecilie og William er hamrende dygtige, så det skærer lidt i hjertet når folk lægger forklædet.

MasterChef og mad samler mennesker

Jeg så afsnittet sammen med min kusine og hendes forlovede. Vi skulle tale bryllupskage, da jeg har fået æren af at lave den. Jeg kan slet ikke få armene ned! Jeg serverede mine små kødboller med cremet tomatsauce og lidt pasta. Så skålede vi i lyserøde bobler og gin&tonics!

I aften kommer nogle af mine rigtigt gode veninder fra dyrlægestudiet og så skal vi hygge med MasterChef og lidt god mad.

Se med i aften kl. 19 på TV3 når jeg er på skærmen i MasterChef igen!

Læs eller genlæs nogle af mine afsnit om MasterChef HER. Audtion, MasterClass om fisk og dét at se sig selv på TV!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram eller Facebook 🙂

Jeg håber at I har en helt igennem optursagtig onsdag!

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstanker og jobtilbud