Til Spanien og retur med MasterChef

Sprængfarlig dag i MasterChef

Så fik jeg kæmpet mig gennem tredje dag i den indledende uge i MasterChef. Jeg havde slet ikke turde håbe på at komme så langt! Dagens første konkurrence var for at teste vores evne til at smage. MasterChefs helt egen isbar med to flotte mænd til at lange is over disken. Jeg elsker is og spiser en hel del is selv. Min lejlighed ligger meget tæt på Ismageriet i Søborg/Dyssegård og jeg går forbi hver gang jeg skal ned i træningscentret. Jeg forsøger dog at lade være med at gå ind og købe noget, da det ikke ligefrem hjælper til at komme ned i de bukser der strammer!

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 smager på is Foto: TV3

Foto: TV3

MasterChefs helt egen isbar

At smage på is kan da ikke være så svært og især ikke hvis man går efter noget man kender. Ok, det er en kæmpe løgn. Det er hamrende svært! Jeg fik desværre kun mulighed for at smage på én is i konkurrence, men da vi var færdige med smagekonkurrencen så strømmede alle fra produktionen ned og smagte is. Den kære Jakob Mielcke var også så sød lige at sige “Hey, Rebekka prøv lige denne”. Det var så baconis, den bandit!

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 skal vælge is Foto: TV3

Foto: Tv3

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 smager på is Foto: TV3

Foto: TV3

Brombærkrættet i Odsherred eller blåbærbuske i Sverige

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 smager på is Foto: TV3

Foto: TV3

Jeg var så splittet på is nr. 6. Jeg valgte den på farven for at tage noget genkendeligt, men blev simpelthen så i tvivl da jeg smagte. Jeg gik med min første indskydelse som var brombær, men desværre var det forkert. Da jeg havde afgivet mit bud kunne jeg mærke de små korn som er ret karakteristiske for blåbær. Øv! Så valgte Sille at smage på den samme is og gættede på solbær, hvilket jeg dog var sikker på at det ikke var. Jeg er opvokset med Ribena saftevand, så jeg synes at jeg kender smagen af solbær. Da Stephanie havde vundet fik hun et gratis gæt på isen og kunne godt forstå at den var svær, men hun gættede blåbær.

Kampen om overlevelse i MasterChef

Stephanie vandt konkurrencen og kunne dermed sætte sig på balkonen igen. Sille og jeg skulle lave en ret med blåbær, Henrik med mango og Michael med gulerod. Jeg synes ikke at blåbær kan det store i sig selv, så jeg ville give den selskab af pære og hvid chokolade. Jeg fik straks tanken om en hvid chokoladeskum på sifon. Jeg har aldrig arbejdet med sifon før, men jeg har set videoer af det og huskede blandingsforholdet i hovedet.

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 bruger sifonflaske for første gang Foto: TV3

Castberg er ikke helt tryg ved situationen.. Foto: TV3

Det vidste sig at være dumt at kaste sig ud i! Det arter sig bare ikke som jeg havde tænkt det skulle. Det man ikke ser på kameraet er at efter første forsøg med sifonflasken (hvor jeg bar brugt halvdelen af min hvide chokolademasse) så går jeg igang med et nyt cremet element. En råcreme går aldrig galt, så mig igang med at piske æggesnaps og flødeskum samtidig. En hånd på stavblender, en hånd på elpiskeren. På et tidspunkt står jeg endda sågar med højre hånd på elpiskeren, holder stavblenderen med min hage og bruger venstre hånd i gryden ved mine syltede pærekugler. Min råcreme mislykkes, så jeg var lidt panisk og gav sifonen en chance til.

Hvor mange patroner kan en sifonflaske tage?

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 bruger sifonflaske for første gang Foto: TV3

1…. Foto: TV3

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 bruger sifonflaske for første gang Foto: TV3

2…. Foto: TV3

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 bruger sifonflaske for første gang Foto: TV3

3…. Foto: TV3

Den opskrift jeg har taget udgangspunkt i, den skal bruge to patroner. Jeg delte massen i to portioner. Dvs. den burde have haft én. Jeg gav hver sifon tre patroner. Thanks God der ikke skete noget! Da jeg efter at have kasseret min råcreme kaster mig over en ny sifonflaske og giver den ikke bare en, ikke bare to, men tre patroner så står den og jeg er glad! Jeg er tilbage, wuhu!

Mit køkken sejler

Jeg var så vanvittigt presset i denne konkurrence, hvilket både min ret og køkken bærer præg af. Det er virkelig vanskeligt at arbejde i sådan en omgang rod og langt fra sådan jeg arbejder når jeg er på arbejde som dyrlæge. MasterChef gør virkelig noget ved en. Kort inden aflevering er jeg virkelig bange for at jeg ikke får noget på min tallerken og folk omkring mig er bange for at det hele sprænger i luften. Mit køkken ligner virkelig noget der er sprunget i luften.

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 bruger sifonflaske for første gang Foto: TV3

Foto: TV3

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 bruger sifonflaske for første gang Foto: TV3

Anretning i kaoskøkkenet

Overstående rod i køkkenet giver ikke ret meget overskud (og plads!) til at lave en flot anretning. Jeg ender dog alligevel med at blive ret glad for min lille anretning.

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 anretter blåbærdessert Foto: TV3

Foto: TV3

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 anretter blåbærdessert Foto: TV3

Foto: TV3

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 anretter blåbærdessert Foto: TV3

Foto: TV3

Beksemad Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019 anretter blåbærdessert Foto: TV3

Foto: TV3

Smagning og afgørelsen

Jeg var virkelig presset ved tirsdagens eliminering i smørrebrød, men hold da op jeg var også presset med de blåbær. Eller nok nærmere pga. den sifonflaske! Silles idé med en tærte med gedeost og blåbær var helt genial, Henriks ceviche var også en super god måde at bruge mangoen og så var der genistregen fra Michael med gulerødderne og torsken. Vi fik overordnet gode ord med på vejen, men alle med plads til forbedring. Den bedste ret var Micheals, men der var desværre den ikke helt uvæsentlige detalje at han kun hældte smørdelen af sin sauce på retten. Derfor endte jeg med at gå med dagens bedste ret! Michael røg desværre på sin manglende sauce. Det gør så ondt at se folk lægge forklædet og forlade MasterChef og det havde også været tilfældet hvis det havde været en af de andre tre. Vi får et rigtig tæt bånd under optagelserne, både fordi vi er sammen fra 8-16, oplever hinanden under et kæmpe pres som de færreste oplever, vi har samme passion og så er folk bare så fantastiske. Her efter optagelserne er vi stadig mange der taler sammen og mødes på kryds og tværs.

Rebekka Mikkelsen videre i MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen videre i MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Læs eller genlæs nogle af mine afsnit om MasterChef: Mandag i indledende uge eller om dengang jeg var forelsket på TV!

I aften er sidste dag i den sidste af de indledende uger af MasterChef i år. Tilbage står Henrik, Sille, Stephanie og jeg. Jeg håber at I har lyst til at se med! Jeg har haft gæster til MasterChef-hygge og mad mandag, tirsdag og onsdag; så når jeg i aften kommer hjem fra boksning skal jeg bare se afsnittet alene.

Følg gerne med her på bloggen, Instagram eller Facebook 🙂

Hav en helt igennem topskøn torsdag!

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til Spanien og retur med MasterChef