Tirsdagstanker efter kaos i lejligheden

Rebekka MasterChef kvartfinalist 2019

I tirsdags var jeg i ilden med selveste Per Thøstesen, der stod for tirsdagens avancerede MasterClass! Fra morgenstunden var jeg overbevist om at det var Dak fra Kiin Kiin, som skulle styre slagets gang. Jeg synes at hun er enormt dygtig, men jeg var også lidt bange. Det asiatiske køkken er ikke et jeg har arbejdet ret meget i, så jeg håbede ikke at det var tilfældet. Da vi stod foran dommerne var der sommerfugle i maven, som der altid er i MasterChef-køkkenet. I sync (de interviews der kører løbende med programmet) fik jeg sagt noget i stil med”.. og så er det så fedt at være herinde!” i ægte Paradise Hotel-stil. Det er meget intenst i MasterChef, da vi alle brænder for dét og vi er under konstant pres. Tænk at man overhovedet frivilligt udsætter sig selv for den slags.

Rebekka Mikkelsen i avanceret MasterClass i MasterChef med Per Thøstesen Foto: TV3

Foto: TV3

Avanceret MasterClass med kokkenes kok i MasterChef

Vi skulle op i et verdenskøkken, gastronomiens moder og et teknisk køkken, nemlig det klassiske franske køkken. Jeg elsker det klassiske franske køkken, både pga. de klassiske smage, men også fordi det er dét jeg forbinder med traditionelt håndværk med både teknik og smage. Mielcke beskrev dagens gæst som, som en god ven. Den første dansker der har været køkkenchef hos en af verdensgastronomiens allerstørste koryfærer – nemlig Paul Bocuse. Kokkenes kok – Per Thøstesen der står bag Bistro Boheme. Jeg har spist meget fransk mad, bl.a. på Marchal, Kong Hans og Bistro Boheme. Jeg mangler stadig at opleve det franske køkken i Frankrig!

Det franske køkken med kokkenes kok

Vi skulle lave en fiskesuffléfars med torsk og kammusling og forme “fiskeboller” som quenelles. Hertil tomat-concassé, samt reducere og smage hummerbisque til. Quenelles er vanskelige at lave, hvis man ikke mestrer teknikken. Torsken var fileteret, men vi skulle selv choppe den op og fjerne bugkødet. Jeg var ekstra opmærksom for at fjerne ben med pincetten og mærke torsken godt igennem. Jeg havde ikke før lavet en suffléfars på fisk, men jeg havde prøvet med kylling. Som andet fars er det vigtigt at køre sejt med salt først, før man tilsætter sine æg og væske. Jeg frygtede mine quenelles mere end at farsen skulle skille. Jeg var ikke helt tilfreds med mine quenelle-evner, men det kunne også have været langt værre.

Smagning og afgørelsen

Rebekka Mikkelsen i avanceret MasterClass i MasterChef med Per Thøstesen Foto: TV3

Foto: TV3

Carsten havde skilt sin fars og nåede at lave en ny, så han fik god kritik. Patricias fars var skilt, hvilket kom meget bag på hende. Da det kom til min smagning, så fik jeg ros for min tomat-concassé, men min fars var også skilt og så var der *ucking ben i og så var den uden smag af salt overhovedet. Der må IKKE være ben når man serverer fisk, slet ikke i MasterChef. Jeg kunne mærke elimineringen. Desværre var Kenneths fars også skilt og han havde ben i. Elisabeth havde nogle lidt flade suffléboller, men heldigvis ikke skilt. Torben havde både skilt sin suffléfars og sin bisque og havde brugt grønne tomater til sin concassé. Carsten og Elisabeth gik videre på at være de eneste to der ikke havde skilt farsen. Her stod vi fire tilbage. Jeg troede at Patricia ville gå videre på at have begået færrest fejl, men de vurderede os på hvilken fars der var mindst skilt. Jeg havde dog fortjent at stå i elimineringen med de andre tre andre! De andre skulle i kokkens efterfølger med Per Thøstesen, mens jeg hoppede direkte videre i kvartfinalerne – dog ikke med bravour!

Kvartfinalist i MasterChef 2019

På mandag er jeg i kvartfinalen i MasterChef 2019! Jeg har allerede lært utrolig meget nyt om mad, mig selv og så har jeg lært en masse skønne mennesker at kende. Se med på mandag kl. 19 på TV3 når der bliver taget hul på den første kvartfinale.

En uge i MasterChef-tegnet

I går var jeg til Madværkstedet, som er fødevarebranchens mødested, som foregik Lokomotivværkstedet. Jeg var afsted med Michael, Julia, Kenneth, Nicolai og Kristian. Vi mødtes også med Maria fra sidste sæson, som er virkelig sød og sprudlende. Hun er ligesom jeg vild med Mielcke og så var vi til en champagne-smagning, så mon ikke også at hun ender med at blive vild med bobler også. Det var super hyggeligt og spændende at smage en masse forskellige ting, selvom det primært er til store fødevareproducenter. Jeg var især begejstret for is, vin og champagne! Vi besøgte flere gange Skarø is, som er dem der leverede is til smagskonkurrencen i MasterChef, da jeg gættede forkert på blåbærisen. De havde taget nogle af deres is med, bl.a. blåbær, brombær, gulerod og andre varianter som rødvin og banan. Det var virkelig et flashback og sjovt at genopleve!

Rebekka Mikkelsen Beksemad til champagnesmagning

Rebekka Mikkelsen Beksemad smager på ost til Madværkstedet Madmesse

Jeg fik også smagt lidt gris og ost, hvilket resulterede i mange grin. Især da jeg med lukkede øjne blev snydt til at smage på blå ost! I morgen kommer Nicolai igen hele vejen fra Jylland og så joiner Kristian og Julia til en aften med mad og hygge i Søborg! Lørdag er vi lidt flere MasterChef-folk, så der skal vi et smut på restaurant. En weekend med skønne mennesker og mad – det er det bedste!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

Jeg håber at I har haft en fantastisk uge so far!

//Rebekka

1 kommentar

  • Hanah Wilder

    Tillykke med kvartfinalen Rebekka 🍀🍀🍀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstanker efter kaos i lejligheden