Blinis med stenbiderrogn - det lyserøde guld!

Rosinboller – luftige og lækre med tandsmør!

Rosinboller luftige og nemme - teboller med rosiner af Rebekka Mikkelsen Beksemad

Luftige rosinboller netop hevet ud af ovnen!

Lige som foråret var kommet, så forsvandt det igen. Det har regnet lidt de sidste par dage, og selvom jeg savner solen og den blå himmel, så synes jeg nu det er meget hyggeligt at kigge ud når det regner. Endnu bedre er faktisk lyden af regn. Min lejlighed ligger øverst (godt nok kun på 1. sal, men det er jeg nu meget glad for!) og jeg har to udluftningskanaler der går op til taget. Disse udluftningskanaler er dækket med noget der lyder som et gammelt bliktag, så jeg har den hyggeligste lyd af regndråberne der falder. Det får mig virkelig i hyggestemning og derhjemme betyder det altså også hjemmebag. Hjemmebag der kan nydes i sofaen med dynen og en god kop te. Derfor faldt valget altså på teboller med rosiner – rosinboller!

Med eller uden rosiner..

Rosiner er lidt en der deler vandene. Jeg elsker rosinboller, müsliboller og kanelbrød med rosiner. Til gengæld må de gerne bliver væk fra min råkost, sammen med dåseananas. Ja, råkost er i min optik revne gulerødder og så må der gerne komme saltristede mandler og lidt olivenolie på. Det var måske også en mærkværdig variant, men det er sådan jeg kan lide den. Det er det perfekte tilbehør til min elskede lakse-spinatlasagne.

Rosinboller luftige og nemme - teboller med rosiner af Rebekka Mikkelsen Beksemad

Rosinboller luftige og nemme - teboller med rosiner af Rebekka Mikkelsen Beksemad

Print opskrift
Rosinboller
Luftige rosinboller der er nemme at lave. For at opnå luftige boller, er det vigtigt at hævetiderne overholdes. Har du en dampovn med hæveprogram, så kan du spare noget tid. Du kan sagtens undlade rosiner eller skifte dem ud med chokolade. Dejen kan nemt dobles op!
Region Bagværk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 120 minutter
Antal personer
boller
Ingredienser
Region Bagværk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 120 minutter
Antal personer
boller
Ingredienser
Instruktioner
  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Rør æg, salt, sukker og kardemomme i.
  3. Tilsæt halvdelen af melet og rør godt.
  4. Tag en god håndfuld af melet fra til udrulning. Tilsæt resten af melet og ælt godt på røremaskinen i 5-8 minutter ved høj hastighed.
  5. Når dejen er godt samlet og smidig, tilsættes smør og rosiner. Ælt godt.
  6. Kom dejen i en ren skål og dæk med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil til hævning et lunt sted i en time.
  7. Ælt dejen lidt i hænderne, brug en smule af det resterende mel hvis den klister lidt (dejen er fedtet pga. smør, så det er ikke sikkert at det er nødvendigt).
  8. Vej dejen og dividér med 9, så dine boller bliver lige store.
  9. Form 9 runde boller og sæt dem på en bageplade. Dæk med et rent, let fugtigt viskestykke og lad dem hæve yderligere en time.
  10. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag ved 200 grader i 12 minutter til de er gyldne.
  11. Servér lune med smør og en god kop te! Kan også gemmes i en lufttæt pose og ristes, lunes i ovnen eller fryses.

Rosinboller luftige og nemme - teboller med rosiner af Rebekka Mikkelsen Beksemad

Rosinboller eller andet bagværk til regnfulde dage..

Det er vist ingen hemmelighed at jeg elsker at stå i køkkenet. Især gærdeje er jeg blevet glad for på det sidste – især når der er rigeligt med smør i dejen. Det gør at den bliver meget nemmere at arbejde og klistrer ikke fast på fingrene. Som barn brød jeg mig ikke om at få dej på fingrene, fordi det klistrede. Min niece på snart 3 år heller ikke bryder sig om snaskede fingre, men nu hvor jeg har knækket koden til at få en smidig og lækker dej der ikke klistrer, så nu er jeg klar til at få min niece med på køkkenbordet.

Min favorit er stadig mine snaskede kardemommegifler!

Hvordan har du det med rosiner? Er de go eller no-go i boller og råkost?

Følg gerne med her på bloggen, Instagram eller Facebook 🙂

//Rebekka

1 kommentar

  • Din fine beskrivelse gør mig også helt i hyggestemning! Bollerne ser så gode ud, får helt selv lyst til at bage. Måske jeg skulle afprøve dem en af de kommende dage med det efterårsvejr, der er dukket op 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blinis med stenbiderrogn - det lyserøde guld!